ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

«Όλα τα μέτρα τα υποδεικνύει η βάση» 🤔

Neopolis Team

23 Ιανουαρίου, 2023

Η κυβέρνηση έχει λάβει διάφορες αμφιλεγόμενες αποφάσεις για την εκπαίδευση, που έχουν ξεσηκώσει μαθητές, καθηγητές και φοιτητές. Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας, λοιπόν, ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές και πως «όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνει, τα υποδεικνύει η βάση!», μας κάνει να αμφισβητούμε κάπως την εγκυρότητά της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1, οι αλλαγές στην εκπαίδευση προκύπτουν μετά από επισκέψεις της στους εκπαιδευτικούς χώρους και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα. Χαρακτηριστικά, είπε:

Μιλάω συστηματικά και με φοιτητές και με καθηγητές και με ερευνητές και με διδάσκοντες και όχι μόνο στα ΑΕΙ αλλά και στα σχολεία, έχω επισκεφθεί πάνω από 400. Γιατί είναι υποχρέωσή μας και γιατί εκεί ακούς τα πραγματικά προβλήματα. Και μπορώ να σας πω ότι τα περισσότερα από όσα έχουμε κάνει, προέρχονται από τη βάση, όπως το νομοσχέδιο που φέρνουμε για τη σχολική βία!

Αναρωτιόμαστε βέβαια πώς ύστερα από τις κουβέντες με τη φοιτητική κοινότητα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα όπως με τις εστίες, τα φοιτητικά σπίτια, τα αμφιθέατρα, ακόμα και τα Μέσα Μεταφοράς, η κυβέρνηση αποφάσισε πως προτεραιότητα είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Επίσης, σε πιο πρόσφατα γεγονότα, αναρωτιόμαστε ακόμη αν η υποτίμηση των καλλιτεχνικών πτυχίων ήρθε κι αυτή μετά από κουβέντα της Υπουργού με τους σπουδαστές του κλάδου. 

Από τη συνέντευξή της δεν πήραμε κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την υπερασπίστηκε σημειώνοντας πως «πριν την κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαμε καμιά δεκαριά περιστατικά βίας την ημέρα στα πανεπιστήμια, τον Αύγουστο του ’19 ψηφίσαμε μια διάταξη που λέει το αυτονόητο ότι όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις να μπορούν να επεμβαίνουνε οι αρχές και μέσα στα πανεπιστήμια όπως σε κάθε δημόσιο χώρο. Στη βάση αυτής της διάταξης έχει μπει ένα τέλος σε καταλήψεις, σε έκνομες ενέργειες, σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Σας αναφέρω δύο ενδεικτικές: την κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, μπήκε τέλος στη βάση αυτή της διάταξης και στη θέση αυτής της κατάληψης έχει δρομολογηθεί μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Δεύτερο παράδειγμα η πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου έγινε μια επιτυχημένη επέμβαση της Αστυνομίας, μπήκε τέλος σε μια κατάληψη στις εστίες αυτές από τους χειρότερους κακοποιούς και τώρα έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανακαίνιση αυτών των φοιτητικών εστιών. Άρα το πρώτο είναι το άσυλο, το δεύτερο είναι ένα σχέδιο ασφαλείας σε όλα τα πανεπιστήμια, το τρίτο είναι να ξεκινήσει η ελεγχόμενη πρόσβαση.»

Πανελλήνιες

Για την ΕΒΕ και τις Πανελλήνιες, η Υπουργός δήλωσε ότι «η ελάχιστη βάση η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει εξορθολογήσει όλο το πλαίσιο. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν για τη συνολική αναβάθμιση των σπουδών και που έχει ωθήσει και τα παιδιά στο να ανεβάσουν συνολικά τις επιδόσεις τους».

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις: «Είναι γεγονός ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν τον Ιούνιο. Ξεκινάνε 1η Ιουνίου, αυτό το έχω πει από τον Σεπτέμβριο και το έχω ανακοινώσει προφανώς σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Αυτό το κάναμε γιατί επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε έναν προγραμματισμό από σεβασμό στα παιδιά, από σεβασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πέρυσι το Σεπτέμβριο ανακοινώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα για όλη τη χρονιά, πότε ξεκινάνε τα τρίμηνα, πότε τα τετράμηνα, πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά, πότε οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Καταλαβαίνετε ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν οπωσδήποτε δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για εκλογές Απρίλιο ή Μάιο το έχει πει ξεκάθαρα, από εκεί και πέρα είναι ο μόνος που ξέρει την ημερομηνία όταν αυτή την αποφασίσει θα την ανακοινώσει.»

Ολόκληρη η συνέντευξη

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Καθηγητής φτιάχνει παρουσίαση για να κάνει expose όσους αντέγραψαν στις εξετάσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET