ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 καθημερινά πράγματα που αν διδάσκονταν ως μαθήματα στη σχολή, θα αριστεύαμε με κλειστά μάτια!

Στο Πανεπιστήμιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μαθήματα που πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξής τους. Έλα όμως, που λόγω του προγράμματος σπουδών κάνουμε τουμπεκί κι αναγκαζόμαστε να τα παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση και να τα διαβάζουμε εν’ όψει εξεταστικής… Σ’ αυτό το σημείο όμως, αναρωτιόμαστε πόσο πιο γαμάτα θα ήταν τα πράγματα, αν καθορίζαμε το δικό μας, προσωπικό […]

Default avatar

Guest Author

9 Νοεμβρίου, 2016

Στο Πανεπιστήμιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μαθήματα που πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξής τους. Έλα όμως, που λόγω του προγράμματος σπουδών κάνουμε τουμπεκί κι αναγκαζόμαστε να τα παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση και να τα διαβάζουμε εν’ όψει εξεταστικής…

Σ’ αυτό το σημείο όμως, αναρωτιόμαστε πόσο πιο γαμάτα θα ήταν τα πράγματα, αν καθορίζαμε το δικό μας, προσωπικό πρόγραμμα σπουδών, με βάση τις πραγματικές ανησυχίες – ασχολίες – ικανότητές μας; Δηλαδή να «κατασκευάζαμε» μαθήματα δικής μας επιλογής, στα οποία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αριστεύαμε. Και μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Θέλετε να δούμε τέτοια παραδείγματα, που θα ταίριαζαν γάντι σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια εκεί έξω;

1. Ύπνος

kathimerina-mathimata1

Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για μάθημα που δε θα διδασκόταν ΠΟΤΕ τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, θα αποτελούσε μάθημα επιλογής, στο οποίο όσοι φοιτητές έχουν βαρύ πρόγραμμα μέσα στην ημέρα, θα μπορούσαν να επισκέπτονται το σχετικό αμφιθέατρο, με στόχο την ανακάλυψη των μυστικών ενός ποιοτικού ύπνου. Ρήτρα βαθμολογίας στο τέλος του εξαμήνου; Προφανώς το δεκάρι!

2. Social Media

kathimerina-mathimata2

Θα είναι εκείνο το μάθημα που θα μας ενημερώνει για όλα τα ενεργά social media του πλανήτη. Για τις κρυφές λειτουργίες του αλγορίθμου Facebook ή πότε είναι η καλύτερη ώρα για να βάλουμε καινούρια φωτογραφία στο Instagram. Προφανώς θα διδασκόμαστε και τη χρήση των νέων φίλτρων του Snapchat, αλλά και τα πιο δημοφιλή hashtags που αξίζει να τσεκάρει κανείς στο Twitter. Απλά πράγματα.

3. Σειρές

kathimerina-mathimata3

Οι ξένες τηλεοπτικές σειρές, αποτελούν τη μεγαλύτερη καύλα των φοιτητών της εποχής μας! Κάτι σαν τον φραπέ για τους φοιτητές της δεκαετίας του ’90. Για αυτό λοιπόν, θα ήταν εξαιρετικό να φροντίζαμε για κάποιο μάθημα, το οποίο θα καταπιανόταν αποκλειστικά με αυτές. Από το ποιες σειρές αξίζει να παρακολουθήσει ένας φοιτητής σε κάθε εξάμηνο μέχρι flash backs σε εκείνες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης. Κι όλα αυτά, με μηδενικά spoilers!

4. Καφές

kathimerina-mathimata4

Μπορεί οι φοιτητές της εποχής μας να μην έχουν σε τέτοια υπόληψη τον φραπέ, αυτό δε σημαίνει πως δε διατηρούν σχέση πάθους με τον καφέ γενικότερα. Είναι δυνατόν λοιπόν, να μη διδασκόμαστε επισήμως για τα είδη καφέ, αλλά και ποιος είναι ο καλύτερος ανάλογα την ώρα, την εποχή και την περίσταση; Φυσικά θα υπάρχουν κι εργαστήρια στα οποία θα εκπαιδευόμασταν στην παρασκευή καφέ από τους διασημότερους baristas, καθώς και στη γευσιγνωσία των διάφορων ειδών. Μπόνους του μαθήματος, οι προτάσεις των …μεταπτυχιακών φοιτητών για τις καλύτερες καφετέριες της πόλης…

5. Delivery

kathimerina-mathimata5

Με το φοιτητικό φαγητό να αποτελεί Nο1 ζήτημα των απανταχού σπουδαστών, ένα σχετικό μάθημα κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Από τα καταστήματα με το πιο γρήγορο και πιο αργό delivery της πόλης, μέχρι την ανάλυση εκείνων που προσφέρουν τις πιο ανταγωνιστικές, καθημερινές προσφορές. Άλλωστε, το πορτοφόλι μας δεν πρέπει να μένει στην απ’ έξω σ’ αυτού του είδους τα ζητήματα.

6. Αϋπνίες

kathimerina-mathimata6

Ή αλλιώς «το φοιτητικό παράδοξο». Πώς είναι δυνατόν, το σύνολο του παγκόσμιου φοιτητικού πληθυσμού να διατηρεί ερωτικές σχέσεις με τον ύπνο και ταυτόχρονα να είναι οι Nο1 ασθενείς των αϋπνιών; Κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση, εκτός από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες οι οποίες πρέπει να προσληφθούν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και να ασχοληθούν διεξοδικά με το πρόβλημά μας.

7. Βαρεμάρα

kathimerina-mathimata7

Η φύση του μαθήματος είναι πολύ απλή. Οι φοιτητές θα εισέρχονται στο αμφιθέατρο και για 45 λεπτά, ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Για την ακρίβεια, θα κοιτάζουν το ταβάνι, θα βαριούνται να ανταλλάξουν έστω και μία κουβέντα με το διπλανό τους την στιγμή που θα ανακαλύπτουν νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να θέτουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση υπολειτουργίας. Μπόνους για ακόμη περισσότερο κάψιμο, οι οθόνες τηλεόρασης που θα κρέμονταν σε κάθε τοίχο και θα έπαιζαν σε επανάληψη το Καφέ της Χαράς ή το Κωνσταντίνου κι Ελένης…

8. Η επιβίωση στα ΜΜΜ

kathimerina-mathimata8

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται ακριβώς για μάθημα αλλά για αυτόματο δεκάρι στη λίστα των περασμένων της καρτέλας μας. Κι αυτό, ως επιβράβευση για την καθημερινή μάχη που δίνουμε σ’ αυτήν τη ζούγκλα που είναι γνωστή κι ως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

9. Virals

kathimerina-mathimata9

Είναι γεγονός ότι μέσα από τα social media κι όχι μόνο, ενημερωνόμαστε για οτιδήποτε γίνεται viral σε κάθε άκρη του πλανήτη. Οπότε γιατί να μην εξεταζόμαστε σε όλες αυτές τις γνώσεις και πληροφορίες ύψιστου επιπέδου; Και στην τελική, όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει ανά καιρούς. Δεν πρέπει να υπάρχουν «καθηγητές του είδους», οι οποίοι θα καλύπτουν τα κενά μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή;

10. Συνδυασμοί ποτών

kathimerina-mathimata10

Και τέλος, το αγαπημένο μας μάθημα: «Συνδυαστικός λογισμός αλκοολούχων ποτών». Γιατί όσο καλό κι αν είναι ένα σκέτο ποτό, δε συγκρίνεται με τίποτα με τους συνδυασμούς που μπορεί να πετύχει ένας barman που γνωρίζει σε βάθος τα μυστικά της επιστήμης του. Σαφώς κι απαιτείται ταλέντο για να φτάσει κανείς στο υψηλότερο επίπεδο, τα εργαστήρια του μαθήματος ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα συμβάλλουν στη βελτίωση των ικανοτήτων του καθενός. Να τονίσουμε πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο τέλος του εξαμήνου, ο φοιτητής θα κληθεί να ξεχωρίσει τις 3 «μπόμπες» ανάμεσα στα 10 σφηνάκια που θα δοκιμάσει. Και προφανώς περνούν, μονάχα οι …3/3!

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET