Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πει όχι σε ένα λαχταριστό πιάτο καρμπονάρα και πόσο μάλλον ένας/μια από μας….τους φοιτητές/τριες που αναζητάμε εύκολες συνταγές χωρίς όμως να απογοητεύσουμε τον ουρανίσκο μας….
Ετοίμασα λοιπόν, την πλέον ιδανική για όλους μας. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!
Υλικά:
- Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι,
- Ένα κουτί γάλα εβαπορέ,
- Ελάχιστο βούτυρο,
- 250 γρ.μπέικον ψιλοκομμένο,
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ,
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- Αλάτι,
- Πιπέρι,
- Κεφαλοτύρι τριμμένο.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια,σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον.
- Μόλις μαραθεί το μπέικον,προσθέτουμε το γάλα,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη μας κολλήσει το γάλα.
- Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει,προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι ν’αρχίσει να πήζει(να γίνεται κρεμώδης).
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά,προσθέτουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
- Προαιρετικά,μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή και φρέσκα μανιτάρια.
- Τέλος,προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Extra tip*: Το κάλο με αυτή την εκδοχή καρμπονάρας είναι ότι χρειάζεται υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι μας και δεν απαιτεί κρέμα γάλακτος αλλά γάλα,κάτι που την κάνει και πιο οικονομική!