ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Οι 10 πιο καλοπληρωμένες δουλειές για μία γυναίκα!

Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κόσμου είναι ανδροκρατούμενες και στην πλειονότητα αυτών, οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο από τον μέσο μισθό της εταιρείας με τους άντρες να έχουν εμφανώς αυξημένο εισόδημα. Κι όλα αυτά, χωρίς να προκύπτει από κάπου οτι οι άντρες είναι περισσότερο αποδοτικοί στις εργασίες που αναλαμβάνουν. Όπως είναι λογικό λοιπόν, οι γυναίκες προσπαθούν να αντιστρέψουν […]

Default avatar

Guest Author

10 Απριλίου, 2016

Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κόσμου είναι ανδροκρατούμενες και στην πλειονότητα αυτών, οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο από τον μέσο μισθό της εταιρείας με τους άντρες να έχουν εμφανώς αυξημένο εισόδημα. Κι όλα αυτά, χωρίς να προκύπτει από κάπου οτι οι άντρες είναι περισσότερο αποδοτικοί στις εργασίες που αναλαμβάνουν.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, οι γυναίκες προσπαθούν να αντιστρέψουν το όλο κλίμα διεκδικώντας την ισότητα στον χώρο εργασίας η οποία ναι μεν έχει επιτευχθεί στα λόγια, όχι όμως και στις πράξεις.

Η PayScale πραγματοποίησε μία ενδελεχή έρευνα με σκοπό να παρουσιάσει τα καλύτερα αμοιβόμενα επαγγέλματα για μια γυναίκα στην εποχή μας. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο τομέας της υγείας φαίνεται πως είναι ικανός να προσφέρει έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό μισθό και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναλογία αντρών γυναικών στα σχετικά επαγγέλματα, η οποία αγγίζει το 50 – 50.

Να πούμε πως η έρευνα έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μα τα δεδομένα δε διαφέρουν ιδιαίτερα από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά.

Δείτε σε ποια επαγγέλματα, οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα:

0817793001411058775

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET