ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Καλοκαιρινές διακοπές: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς βαλίτσας!

Η βαλίτσα δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ. Είναι βασικό εργαλείο που μας συνοδεύει στις εξορμήσεις μας. Είναι θέμα στυλ και χρηστικότητας. Η ιδανική βαλίτσα διαφέρει ανά ταξιδιώτη. Σου έχουμε τον μόνο οδηγό που χρειάζεσαι για να διαλέξεις!

Neopolis Team

3 Ιουλίου, 2023

SPONSORED

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις διακοπές. Είτε πρόκειται για μικρές αποδράσεις είτε για πιο μεγάλα ταξίδια το βασικό είναι η σωστή βαλίτσα. Οι σωστές αποσκευές δεν είναι θέμα lifestyle παρότι προσφέρουν και συμπληρώνουν το στυλ μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια πρόταση για όλους ή για όλες τις περιστάσεις, διαφορετικά ταξίδια απαιτούν διαφορετικές βαλίτσες. Και αυτό δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι αλλά γενικά τα ταξίδια μας και τα μέσα που χρησιμοποιούμε.

Πάμε να δούμε τι χρειάζεται να ξέρεις για να διαλέξεις τη σωστή βαλίτσα για τις ανάγκες σου.

1 Υλικό

Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές, μαλακό υλικό ή σκληρό. Οι βαλίτσες από μαλακό υλικό έχουν το βασικό πλεονέκτημα ότι προσφέρουν αντοχές στο γέμισμα. Μπορείς δηλαδή να τις πιέσεις για να χωρέσεις εκείνα τα εξτρά σουβενίρ που πήρες! Από την άλλη είναι πιο ευπαθείς από τις αντίστοιχες σκληρές. Οι σκληρές βαλίτσες έχουν πιο σταθερό μέγεθος και προστατεύουν καλύτερα τα περιεχόμενά τους. Για αεροπορικά ταξίδια ή για ταξίδια που θα φορτώνουν άλλοι τις βαλίτσες, οι σκληρές είναι πιο συνετή αποστολή. Για ταξίδια με πλοίο ή αυτοκίνητο οι μαλακές βαλίτσες είναι προτεινόμενες. Προσοχή κανονισμούς για βαλίτσες δεν έχουν μόνο οι αεροπορικές, πολύ συχνά οργανωμένα ταξίδια έχουν περιορισμούς, για παράδειγμα ταξίδια σε προορισμούς που θα χρησιμοποιηθούν ζώα σαν μεταφορικά απαιτούν μαλακές βαλίτσες.

2 Ρόδες

Πλέον σχεδόν όλες οι βαλίτσες έχουν ροδάκια, ακόμα και κάποια σακίδια. Πάλι έχουμε δύο βασικές επιλογές, βαλίτσες με τέσσερις ή δύο ρόδες. Οι βαλίτσες με τέσσερις ρόδες κινούνται σε περισσότερες κατευθύνσεις. Δεν τις τραβάς μόνο πίσω σου αλλά και πλάι ή μπροστά σου. Ανάλογα τι σε βολεύει θα βρεις διαφορά μεγέθη και υλικά ρόδας που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης. Οι πιο μεγάλες και μαλακές ρόδες είναι καλύτερες για ανώμαλα μεγέθη ενώ οι μικρές και σκληρές καλύτερες για ομαλές επιφάνειες. Οι βαλίτσες με δύο ρόδες επιτρέπουν μόνο να τις τραβάμε πίσω μας αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν κυλάνε μόνες τους σε κατηφόρες! Αν οι διακοπές σου είναι σε κάποιο ελληνικό νησί ή άλλο ορεινό προορισμό και δεν θες να κυνηγάς τη βαλίτσα σου σε κατηφόρες επειδή την άφησες για να βγάλεις φωτογραφία θες μόνο δύο ρόδες! Σημαντική συμβουλή μην αρκεστείς στο να δοκιμάσεις τη νέα σου βαλίτσα στο δάπεδο του καταστήματος. Ζήτα να τη δοκιμάσεις και σε εξωτερικό χώρο και φυσικά ρωτά τι έχουν οι φίλοι σου.

3 Μέγεθος και βάρος

Το βάρος της ίδιας της βαλίτσας είναι σημαντικό. Όχι μόνο επειδή όλες οι αεροπορικές έχουν αυστηρά όρια για το βάρος και χρεώνουν πολλά τις υπέρβαρες αποσκευές αλλά και για σένα που θα την κουβαλάς. Όσο πιο βαριά η βαλίτσα τόσο λιγότερα μπορείς να πακετάρεις ώστε να μην ξεπεράσεις το σύνηθες όριο των 23 κιλών που έχουν σχεδόν όλες οι αεροπορικές.

Στο μέγεθος της βαλίτσας σημαντικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στις αποσκευές καμπίνας (carry on) και τις υπόλοιπες. Δυστυχώς πολλές budget αεροπορικές αλλάζουν τα όρια στα carry on. Βεβαιώσου ότι αυτό που ο κατασκευαστής περιγράφει σαν cabin size είναι στα όρια της αεροπορικής που αξιοποιείς. Για μεγαλύτερες αποσκευές, το αν χρειάζεσαι μεσαία ή μεγάλη βαλίτσα έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι σου και πόσα ρούχα χρειάζεσαι.

Pro tip: αν κάνεις ταξίδι στο οποίο σκοπεύεις να κάνεις ψώνια υπάρχουν εξαιρετικές πτυσσόμενες βαλίτσες που χωράνε στις αποσκευές σου και όταν τις ανοίξεις είναι full size βαλίτσες.

4 Χειρολαβές, θήκες και ασφάλεια

Πολλές βαλίτσες έρχονται με ενσωματωμένες κλειδαριές ή λουκέτα. Μια καλή λύση για εξτρά ασφάλεια των περιεχομένων τους. Προσοχή όμως όπου ισχύουν οι κανόνες της TSA οι ελεγκτές έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν τις βαλίτσες σου κι αν η κλειδαριά σου δεν ανοίγει με το TSA master key, έχουν το δικαίωμα να την σπάσουν. Βεβαιώσου λοιπόν ότι όποιο λουκέτο θα έχεις θα είναι συμβατό με TSA.

Η επιλογή χειρολαβής είναι σημαντική επίσης. Όχι μόνο για την άνεσή σου αλλά και για την στιβαρότητα της. Φρόντισε να εξετάσεις πόσο χώρο τρώει από το εσωτερικό της βαλίτσας η πτυσσόμενη χειρολαβή. Επίσης να είναι από ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό. Πολλές εταιρείες προσφέρουν επιπλέον εγγύησης για τις ρόδες και τις χειρολαβές που μπορεί να είναι μια καλή ιδέα αφού αυτά είναι τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα της βαλίτσας σου.

Κλείνοντας, οι μαλακές βαλίτσες συνήθως έχουν και διάφορες εξωτερικές θήκες χρήσιμες για μικροαντικέιμενα. Οι σκληρές βαλίτσες δεν έχουν εξωτερικές θήκες αλλά μπορεί να έχουν εσωτερικά χωρίσματα, βεβαιώσου ότι σου αρκούν και σε εξυπηρετούν. Ανάλογα το πώς πακετάρεις μπορεί να θες όλο το χώρο της βαλίτσας ενιαίο ή να προτιμάς χωρίσματα.

Καλές εξορμήσεις!

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET