Τα καλύτερα αντρικά κουρέματα που ταιριάζουν σε κάθε 20χρονο και του δίνουν στυλ!


Μπορεί οι άντρες να μην σπαταλούν πολλές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να περιποιηθούν τον εαυτό τους, ωστόσο ένα δυνατό στοιχείο της εμφάνισης τους, το οποίο τους απασχολεί κάθε φορά πριν βγουν από το σπίτι, είναι τα μαλλιά τους. Κι αυτό γιατί το κούρεμά τους πιστοποιεί τη γνησιότητα του στυλ τους και δίνει πολλούς πόντους σε κάθε τους εμφάνιση. Με άλλα λόγια, οι άντρες δεν έχουν περιθώρια για #badhairday, αφού αν είναι τα μαλλιά τους χάλια, είναι και οι ίδιοι... χάλια (σόρρυ αγόρια, αλλά ισχύει).

Όπως καταλαβαίνεις, το να αφήνεις το κούρεμα σου στην τύχη του ή στα χέρια του κομμωτή της γειτονιάς χωρίς να εκφέρεις άποψη, δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή που μπορείς να κάνεις. Γι' αυτό, συγκέντρωσα τα κουρέματα εκείνα που ναι μεν είναι στη μόδα, αλλά δεν ξεφεύγουν από τα κλασικά αγαπημένα που ταιριάζουν στους περισσότερους άντρες και τους προσδίδουν στυλ.

Ρίξε μια ματιά προτού κλείσεις ραντεβού με τον μπαρμπέρη σου:

#1 Καν' το όπως ο Μπέκαμ

Και ποιος δεν έχει ζηλέψει τα άψογα slicked back μαλλιά του David Beckham; Ένα από τα πιο σέξι κουρέματα που έχουμε δει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά, είναι ο συνδυασμός ενός fade κουρέματος με μακριά μαλλιά στο επάνω μέρος, ένα κοντό κλασσικό κόψιμο στο πλάι και στο πίσω μέρος, με έντονα τονισμένη χωρίστρα στη μία πλευρά.

Ενδείκνυται για όλους σχεδόν τους τύπους μαλλιών, αλλά ταιριάζει καλύτερα στα λεπτά, ίσα μαλλιά, γιατί στα σγουρά θα απαιτηθεί μια πιο βαριά κρέμα για να στρώσουν κι αυτό δε θα δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, τότε προχώρα σε ένα slick-back με χωρίστρα ενώ αν είναι στρογγυλό, πήγαινε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω.


#2 Πάρτα όλα με την ψιλή

Το buzz-cut είναι το πιο κλασικό κούρεμα μεταξύ των αντρών, που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση και είναι πάντα στη μόδα. Πρώτον, το σχεδόν ξυρισμένο look σημαίνει λιγότερο μαλλί, επομένως λιγότερος μπελάς στο κεφάλι σου, καθώς δε χρειάζεσαι ούτε πολλά προϊόντα για περιποίηση ούτε πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη για να το στυλιζάρεις. Δεύτερον, είναι πολύ σέξι (γιατί νομίζεις πως οι γυναίκες τρέχουν πίσω απ' τους φαντάρους;). Τρίτον, αν έχεις μια μικρή αραίωση στα μαλλιά σου, είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα.


#3 Side swept, γιατί η φράντζα δεν πεθαίνει ποτέ

Το κούρεμα αυτό γεννήθηκε στις αρχές του '50 στα μπαρμπέρικα και αποτέλεσε επανάσταση για το κλασικό λουκ της εποχής. Χαρακτηριστικό του στοιχείο; Μα φυσικά η κοντοκουρεμένη φράντζα. Τα μαλλιά σου κουρεύονται σε πιο κοντά μήκη στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ οι τρίχες στο πάνω μέρος έχουν μεγαλύτερο μήκος για να παίζεις με τη φράντζα σου.

Το παραδοσιακό χτένισμα στο πλάι είναι το top ανδρικό κούρεμα αυτή τη σεζόν. Ένα κούρεμα που βγαίνει σε πολλές παραλλαγές για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, είτε αυτό είναι classy είτε πιο μοντέρνο ή ακόμα και αυστηρό.


#4 Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε... τη χωρίστρα του αλλιώς

Κάτι σαν αυτό που σου έκανε η μαμά σου όταν ήσουν μικρός με το ζόρι. Το συγκεκριμένο κούρεμα ακούει στο όνομα debonair. Στην πραγματικότητα είναι ένα κούρεμα με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη πλαϊνή χωρίστρα με τα υπόλοιπα μαλλιά να διατηρούνται σε ένα φυσιολογικό μήκος. Το πιο πιθανό είναι να σου ακούγεται κάπως βαρετό, ξενέρωτο και παλιομοδίτικο. Παρ' όλα αυτά, το debonair έχει φέρει τα πάνω κάτω όσον αφορά τις ανδρικές τάσεις του hairstyle.


#5 Λατρεμένο το κοντοκουρεμένο

Κοντά τα πλαϊνά μαλλιά και σταδιακό κόψιμο όσο πηγαίνει προς τα πίσω. Σ' αυτό το κούρεμα το παν είναι το μεγαλύτερο μήκος μαλλιών να βρίσκεται στο επάνω μέρος. Η πιο απλή και βολική επιλογή, αφού έτσι τα μαλλιά σου θα δείχνουν κομψά και παράλληλα στιλάτα, χωρίς να το προσπαθείς και πολύ.


#6 Pompa(ντου)r από παντού

Το στυλ αυτού του χτενίσματος περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, το κλασσικό και το πιο μοντέρνο. Στο κλασσικό θέλουμε μακριά μαλλιά στην κορυφή, ενώ τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού να παραμένουν κοντά.

Το πιο μοντέρνο pompadour περιλαμβάνει πολύ κοντά πλαϊνά. Τα μαλλιά κόβονται αρκετά κοντά, ενώ διατηρείται το μάκρος τους στην κορυφή.


#7 Άστα τα μαλλάκια σου

Το μακρύ μαλλί αποτελεί αυθυπαρξία. Αναδεικνύει κύρος και δύναμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να αφήσει μεγαλύτερο μάκρος στα μπροστινά μαλλιά σε σχέση με αυτά στην κορυφή, ώστε να χτενίζονται προς τα πίσω και να δημιουργούν ένα μοιραίο λουκ.

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά του να διατηρείς μακριά μαλλιά είναι πως δε χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε λίγο και λιγάκι, όπως οι περισσότεροι άντρες που προσπαθούν να συντηρήσουν τα μαλλιά τους σε ένα σταθερό μήκος. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως το μακρύ μαλλί δε χρειάζεται την περιποίησή του. Και προσοχή ε, μην αφήσεις και μακρύ μαλλί και μακριά γένια - δε θέλεις να μοιάζεις με ναυαγό!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μαργούτα για την πολύτιμη βοήθεια του

 Αναστασία Γκολέμη