ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10+1 ηλίθιοι μύθοι για τους singles που πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν!

Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας. Ευχαριστώ.

Στέλα Τσάναϊ

14 Ιανουαρίου, 2024

Graphics: evlachaki

Είσαι single; Θα γαμηθείς! Τότε τον τελευταίο καιρό πολύ πιθανό να έχεις χιλιοακούσει την αξεπέραστη ατάκα: «Άντε, πότε θα σε δούμε με ένα καλό παιδί/μια καλή κοπέλα;». 

Για κάποιο λόγο, το να είσαι ελεύθερος για πάνω από 4–5 μήνες θεωρείται απαγορευτικό. Κάτι σαν το «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους singles, έχω και φίλους που είναι ελεύθεροι. Αρκεί να μην προκαλούν». Αρχίζουν οι ιστορίες και οι εικασίες γύρω από εσένα, καθώς τώρα είσαι το φρέσκο κουτσομπολιό του περίγυρου, που σίγουρα κάποιο κουσούρι έχεις για να είσαι μπακούρι. Πρέπει σώνει και ντε να είσαι σε μία σχέση κι αν δεν είσαι, θα βαλθούν όλοι γύρω σου να σου βρουν μία. Χωρίς καν να τους το ζητήσεις.

«Εδώ έχει γκομεν@ ο/η τάδε, εσύ γιατί δεν έχεις;!», ένα από τα συχνά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να σε πείσουν ότι κάτι κάνεις λάθος στην (ερωτική) ζωή σου.

Guess what! Είμαι ελεύθερη γιατί είναι επιλογή μου κι αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συγκρίνομαι με τους άλλους ή να ψάχνω τον έρωτα της ζωής μου για να νιώσω ολοκληρωμέν@. ΤΟ ‘ΠΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ!

Ναι, οι singles τραβάνε την προσοχή και το να είσαι ένας από αυτούς θα σε βάλει σε μία κατάσταση που θα ακούσεις τους πιο ξεπερασμένους και προβληματικούς μύθους. Μερικούς από αυτούς ενδόμυχα τους έχουμε πιστέψει και εμείς κάποια στιγμή, μέχρι που ζήσαμε το single life και καταλάβαμε ότι δεν ισχύουν για όλους και για όλα! 

Καιρός λοιπόν να μπει ένα τέλος στους παρακάτω ηλίθιους μύθους και να αφήσετε τους singles στην ησυχία τους:

1 Lonelyyyy, they feel so lonelyyy… NOT❌

Υπάρχει γενικότερα η πεποίθηση ότι νιώθουμε μοναξιά, ότι είμαστε αβοήθητοι, απεγνωσμένοι και κλαίμε αγκαλιά με το μαξιλάρι μας μέχρι να μας πάρει ο ύπνος. Οκ, το τελευταίο ίσως ναι, αλλά όχι επειδή είμαστε ή αισθανόμαστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουμε την παρέα του εαυτού μας και νιώθουμε ικανοποιημένοι με την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.

2 Είναι 24/7 διαθέσιμοι

Συγγνώμη, αλλά όταν είμαστε σε σχέση, είμαστε ΟΛΗ την ημέρα με αυτή; Προφανώς και έχουμε κι άλλες ασχολίες στην καθημερινότητά μας και δε σημαίνει ότι η ζωή σταματάει μόλις χωρίσουμε. Ως single μπορεί να έχουμε μία γεμάτη μέρα με φίλους, οικογένεια, υποχρεώσεις, self time, χόμπι και δραστηριότητες. Για να μην πω ότι οι σχέσεις που χτίζουμε με τον περίγυρό μας είναι πιο ουσιαστικές απ’ όταν είμαστε δεσμευμένοι και ο χρόνος που αφιερώνουμε στους δικούς μας ανθρώπους μειώνεται σημαντικά.

3 Θέλουν να τους κάνεις κονέ τ@ ξάδερφ@ σου που είναι «καλό παιδί»

Το ότι κάποιος είναι ελεύθερος δε σημαίνει ότι αυτόματα είναι ανοιχτός σε προξενιά. Αν δε ζητήσει από μόνος του βοήθεια σε μια γνωριμία, τότε δεν υπάρχει λόγος να μεσολαβήσεις για χάρη του. Άσε που τις περισσότερες φορές είναι αποτυχημένη η φάση και αντί για πυροτεχνήματα επικρατεί μία άβολη σιγή και περίεργες δικαιολογίες για να φύγουμε asap από την παρέα. 

4 Είναι μισοί χωρίς ταίρι

Αν ακόμα πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε κάποιον δίπλα μας για να νιώθουμε ολοκληρωμένοι σαν προσωπικότητες, λυπάμαι, αλλά το πάμε πολύ λάθος. Δύο άνθρωποι για να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι μαζί, πρέπει να είναι ευτυχισμένοι και μόνοι τους. Δεν υπάρχουν μισά. Υπάρχουμε ολόκληροι και μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και αυτάρκεις. Όταν δύο τέτοιοι άνθρωποι βρεθούν μαζί, τότε θα καταλάβεις ότι μία σχέση δεν έρχεται για να σε συμπληρώσει ή να σε ολοκληρώσει, αλλά για να σε αγαπήσει, να σε δεχτεί όπως είσαι και μαζί να ενώσετε τις ζωές σας και να πάτε ακόμα πιο πέρα.

5 Σιχαίνονται τις σχέσεις ή αυτούς που είναι δεσμευμένοι

Πιστέψτε με, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν ασχολούμαστε καν. Το γεγονός ότι κάποιος είναι ελεύθερος δε σημαίνει ότι είναι επικριτικός και αρνητικός στον έρωτα. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε στις πραγματικές συνδέσεις και χαιρόμαστε όταν οι γύρω μας είναι σε υγιείς σχέσεις. Για πολλούς, η επιλογή του single life είναι απολύτως συνειδητή και θετική.

PS: Δε λέω ότι δεν υπάρχουν singles που το κάνουν, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για όλους.

6 Απεχθάνονται το γεγονός ότι είναι μόνοι τους

Όταν ένας άνθρωπος επιλέγει να είναι μόνος του και δε συμβιβάζεται με κάποιον απλά για να λέει ότι είναι σε σχέση, σίγουρα δεν αποδεικνύει ότι απεχθάνεται την ελευθερία του. Βασικά, νομίζω ότι δηλώνει ακριβώς το αντίθετο. Για να μπορείς να είσαι καιρό χωρίς σχέση, σημαίνει ότι απολαμβάνεις την παρέα σου και τα έχεις καλά με την πάρτη σου! Έχεις το χώρο και το χρόνο να βρεις τα δικά σου ενδιαφέροντα και να εξελιχθείς ατομικά χωρίς την ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση από έναν τρίτο.

7 Δεν ξέρουν τι πάει να πει ευτυχία και πραγματική αγάπη

Ένα άτομο που επιλέγει να παραμείνει μόνο του για καιρό, συνήθως έχει αγαπήσει βαθιά, ουσιαστικά και έχει γνωρίσει τι πάει να πει έρωτας! Ο χωρισμός θέλει χρόνο να επουλώσει τις πληγές και τα τραύματα, ώστε να είσαι ψυχικά υγιής και έτοιμος να μπεις στην επόμενη σχέση. Προφανώς μετέπειτα δε γίνεται να συμβιβαστείς με ανούσιες σχέσεις, εάν δεν μπορείς να δοθείς ξανά άνευ ορίων. Ξέρεις τι θέλεις και τι ζητάς, επομένως γιατί να είσαι οκ με κάτι που δε σου κάνει; Το γεγονός ότι κάποιος είναι ελεύθερος δε σημαίνει ότι δε γνωρίζει την πολυπλοκότητα και το βάθος της αγάπης. Σημαίνει απλώς ότι δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σχέση. Simple as that.

8 «Κάτι στραβό θα έχεις»

Αυτά τα έλεγαν κάτι θειάδες στα χωριά που πίστευαν ότι το να είσαι ανύπαντρος στα 25 σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα και δε σε θέλει κανείς. Το λεγόμενο «μένεις στο ράφι». Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ελεύθεροι για χίλιους δύο λόγους. Δεν έχει σχέση με την αξία και το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος! Πολλοί είναι μόνοι γιατί πληγώθηκαν, άλλοι έχουν άλλες προτεραιότητες ή δεν έχουν βρει τον κατάλληλο. Σίγουρα όμως το να είσαι single δεν υποδηλώνει την αξία που έχεις σαν άτομο.

9 Είναι εγωιστές, ανώριμοι και αντιπρόσωποι

Κάποιοι πιστεύουν ότι μία σχέση είναι δείγμα ωριμότητας. ΧΑΧΑ. Αρχικά γελάω, γιατί οι περισσότερες σχέσεις στην ηλικία μας ξεπερνούν οριακά την ωριμότητα ενός 4χρονου και δεύτερον… γιατί ο ελεύθερος θεωρείται ανώριμος; Γιατί πρέπει η παρουσία ή απουσία μίας σχέσης να σχετίζεται με την ωριμότητα; Πόσο μάλλον το θέμα εγωισμού. Εγωιστής θεωρείται κάποιος όταν κάνει σχέση χωρίς να είναι συναισθηματικά έτοιμος και στο τέλος την πληρώνει ο άλλος. Όχι όταν επικεντρώνεται στο self work και βάζει δικούς του όρους στη ζωή του. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό!

10 Ψάχνονται απεγνωσμένα για σχέση ή φάσωμα

Δεν είμαστε όλοι σε mood κυνηγιού για μία σχέση ή για περιστασιακά φασώματα, σαν τη Βλαχάκη μετά τα σοκολατάκια. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, ας μην υποθέτουμε ότι όλοι οι ελεύθεροι δρουν λυσσασμένα και μόνο τα γκομενικά υπάρχουν στο μυαλό τους. Γενικά η ερωτική ζωή δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής, υπάρχουν κι άλλες πτυχές εξίσου σημαντικές όπως η καριέρα, η οικογένεια και οι φίλοι, τα ταξίδια ή η προσωπική ανάπτυξη.

11 Είναι μόνοι επειδή δεν είναι ελκυστικοί

Αυτό ίσως είναι και το πιο άκυρο απ’ όλα! Ακούγεται το ίδιο ηλίθιο με το ότι @ γκόμεν@ σου σε κερατώνει επειδή είσαι άσχημ@! Έχουμε δει πάμπολλες φορές, διάσημους και μη, να είναι αντικειμενικά κούκλοι, επιτυχημένοι και άκρως ελκυστικοί, και να τρώνε το κέρατο της ζωής τους ή να είναι single. Είναι σαν να λες ότι το κρεμμύδι κάνει για χωριάτικη επειδή είναι μωβ. Άσχετο. 

Με λίγα λόγια; Αφήστε μας στην ησυχία μας και στην ευτυχία μας. Άλλωστε, με βάση τα τελευταία δεδομένα ερευνών, όπως προκύπτουν από το βιβλίο Happy Ever After και από την έρευνα ‘Τhe American Time Use Survey’, το μεγαλύτερο επίπεδο ευτυχίας, υγείας και ευεξίας φαίνεται ότι το έχουν οι single και όχι οι δεσμευμένοι. *Mic drop*

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET