BINGE WATCHING

Πες μας την αγαπημένη σου ταινία, να σου πούμε πώς μοιάζει η ιδανική σχέση για σένα!

Μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο από τα ενδιαφέροντά του. Το τι εμπνέει και παθιάζει τον καθένα, είναι ένας εύκολος τρόπος να κατανοήσεις τι είδους άνθρωπος είναι και να βγάλεις μερικά πρώιμα συμπεράσματα. Πάρε για παράδειγμα τις ταινίες που λατρεύει να βλέπει κανείς ξανά και ξανά, ειδικά αυτές που έχουν αισθησιακό ή ρομαντικό περιεχόμενο. […]

Θεώνη Σταματοπούλου

28 Νοεμβρίου, 2017

Μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο από τα ενδιαφέροντά του. Το τι εμπνέει και παθιάζει τον καθένα, είναι ένας εύκολος τρόπος να κατανοήσεις τι είδους άνθρωπος είναι και να βγάλεις μερικά πρώιμα συμπεράσματα. Πάρε για παράδειγμα τις ταινίες που λατρεύει να βλέπει κανείς ξανά και ξανά, ειδικά αυτές που έχουν αισθησιακό ή ρομαντικό περιεχόμενο. Από αυτές μπορείς να καταλάβεις πάνω κάτω τι είδους σχέσεις αναπτύσσει κανείς στη ζωή του, μιας και ταυτίζεται τόσο.

Διάλεξε την αγαπημένη σου ταινία από τις παρακάτω και δες ποια είναι η ιδανική σχέση για σένα:

1. Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)

Είναι περίπλοκα τα πράγματα

Ναι μεν, τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα περίπλοκη μερικές φορές. Πάρε για παράδειγμα την αγαπημένη σου ταινία, η Πεντάμορφη και το Τέρας. Είσαι ένα γλυκό κι έξυπνο κορίτσι κι εκείνος ένα «καταραμένο τέρας». Ναι μεν η καρδιά μιλάει από μόνη της και ζητάει άλλα πράγματα από αυτά που ενδεχομένως να έχεις στο μυαλό σου, αλλά προέρχεστε από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει διαφορά ηλικίας, οικονομικές διαφορές, ακόμη και διαφορετικά ενδιαφέροντα που αρχικά σε ελκύουν, αλλά στη συνέχεια ίσως να σκεφτείς ότι είναι too complicated… to move on.

2. Clueless (Το Κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς, 1995)

 Η απόλυτα ταιριαστή σχέση

Μη μου πεις ότι σ’ αυτήν τη ζωή τελικά δεν έχει σημασία να βρεις το άλλο σου μισό και να περάσεις τα πάντα μαζί του. Το άτομο αυτό ίσως να βρίσκεται πιο κοντά σου από ό,τι περίμενες ποτέ. Ίσως είναι στον κοινωνικό σου περίγυρο, στους φίλους σου ακόμη και στην οικογένειά σου. Με το που το βρεις, θα το καταλάβεις. Θα είστε μαζί σε όλα και θα ταιριάζετε τόσο, λες και η σχέση σας είναι καρμική.

3. Τhe Notebook (Το Ημερολόγιο, 2004)

 Το επικό ρομάντζο

Ας ξεκινήσω λέγοντας… οκ χαλαρώστε λίγο, η ταινία αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση πρότυπο ιδανικής σχέσης, καθώς από όπου κι αν την πιάσεις, είναι εντελώς προβληματική. Αν ωστόσο αγαπάς αυτήν την ταινία, σημαίνει ότι είσαι μια άκρως ευαίσθητη ψυχή με ρομαντικές επιρροές που ψάχνεις για τον ένα και μοναδικό. Ναι, το γνωρίζεις πολύ καλά ότι σε μία σχέση υπάρχουν οι καλές κι οι κακές στιγμές, ειδικά όταν αυτή είναι τόσο παθιασμένη, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής έτσι πρέπει να είναι οι μεγάλοι έρωτες. Δε θα συμφωνήσω, αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

4. Cruel Intentions (Ερωτικά Παιχνίδια, 1999)

Η σχέση εξουσίας

Λατρεύεις τις σχέσεις αγάπης – μίσους. Είσαι τόσο κυκλοθυμικός/ή που δεν ξέρεις ούτε τι θες, αλλά ούτε και τι σου γίνεται. Δε λες ότι έχεις στο μυαλό σου και το ιδανικότερο είδος σχέσης, ε; Από τη μία θες να υπάρχει έντονη σεξουαλικότητα και ερωτικά παιχνίδια κι από την άλλη η σχέση σου να έχει μεν μία δυναμική, αλλά ουσιαστικά να επικεντρώνεται στο ποιος έχει το πάνω χέρι. Αυτή δεν είναι μία υγιής σχέση, λέω τώρα εγώ…

5. The Lord of the Rings (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών)

Η αλληλοεξαρτώμενη σχέση

Πες μου, αν υπάρχει πιο μεγάλη ιστορία αγάπης από αυτήν του Φρόντο και του Σαμ. Δεν αντέχουν να είναι μακριά ο ένας από τον άλλο και πραγματικά είναι αχώριστοι. Η ιδανική σχέση για σένα, αν λατρεύεις την ταινία, είναι αυτή στην οποία θα είσαι απόλυτη κολλιτσίδα στη σχέση σου και θα είστε σαν εκείνα τα σιχαμένα ζευγαράκια που κάνουν τα πάντα, μα τα πάντα όμως μαζί.

6. Twilight (Λυκόφως)

Η εμμονική σχέση

Αν την στιγμή που ο Έντουαρντ μπήκε κρυφά στο δωμάτιο της Μπέλα, μόνο και μόνο για να τη δει να κοιμάται, σε έκανε να ανατριχιάσεις, τότε έχω να σου πω δύο πράγματα. Πρώτον, αυτά τα πράγματα δε γίνονται και δεύτερον είσαι τρελή. Είπαμε να υπάρχει πάθος κι αγάπη, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν είναι ωραίο να καταφεύγει κανείς σε ακρότητες. Δεν υπάρχει λόγος να θέλεις κάποιος να έχει εμμονή μαζί σου ή να έχεις εσύ αντίστοιχα. Γιατί πουλάκι μου, δε θες μία φυσιολογική σχέση;

7. Blue Is The Warmest Color (Η ζωή της Αντέλ, 2013)

Η παθιασμένη σχέση

Μ’ αυτήν την ταινία, η καρδιά μου σπαράζει κάθε φορά. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως από μία κακή επιλογή ή στιγμή μπορεί να διαλυθεί μία σχέση τόσο δυνατή που είναι γεμάτη πάθος κι αγάπη. Αν λατρεύεις αυτήν την ταινία, σημαίνει ότι εκτιμάς απόλυτα το πάθος και μπορείς να θυσιάσεις πολλά για να κάνεις τη σχέση σου να διαρκέσει. Εύγε!

8. The Hunger Games (Αγώνες Πείνας)

 Η σχέση αυτοθυσίας

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Κάτνις τα σπάει κι ήταν ιδιαίτερα ηρωική η κίνησή της να θυσιαστεί για την αδερφή της. Ήξερε ότι διακινδύνευε πολλά και φυσικά υπήρχε πιθανότητα να πεθάνει, αλλά δεν την ένοιαξε. Το αίσθημα της αυτοθυσίας την κατέκλυσε. Αν ταυτίζεσαι, τότε πάει να πει ότι κι εσύ θα ήσουν σε θέση να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για μία σχέση δίχως να σε νοιάζει αν θα ζημιωθείς. Όποιος σε πάρει, θα είναι πραγματικά τυχερός.

9. Fight Club (1999)

Η σχέση με τις «ανοιχτές» επιλογές

Η ταινία έχει να κάνει με τη διαφυγή από όλες τις συμβάσεις που κατακλύζουν τη ζωή μας. Πραγματεύεται την ελευθερία των επιλογών και των επιθυμιών μας. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, εσύ ταυτίζεσαι. Σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να σε νοιάζει ελάχιστα τι σκέφτονται οι άλλοι, κι αν θες να κάνεις τρίο, πρωκτικό σεξ, να έχεις παραπάνω από έναν ερωτικούς συντρόφους, τότε με γεια σου με χαρά σου. Πολλοί θα σε κατακρίνουν, λίγο θα σ’ απασχολήσει.

10. Get Out! (Τρέξε!, 2017)

Η τοξική σχέση

Εεε, όχι. Μιλάμε για μία σχέση τοξική, στην οποία κυριαρχεί ο κίνδυνος και το… τρέξιμο για ευνόητους λόγους. Δε νομίζω ότι μιλάμε για ιδανική σχέση σε κανένα επίπεδο.

 

FUN ZONE

EVENTS

Το πιο sustainable συνέδριο του YES-Europe έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Τιβί

Το ‘Maestro’ είναι η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, παραδέχεται ο Παπακαλιάτης!

Τιβί

Τα Jumbo λάνσαραν την πασχαλινή τους διαφήμιση και κρίντζαρε το είναι μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET