Η Coca Cola βγάζει το πρώτο της αλκοολούχο ποτό και κάναμε ήδη… κεφάλι!


Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που πίνουν το ουίσκι ή το ρούμι με κόκα κόλα, τότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η συμβολή αυτού του ροφήματος. Επομένως, η είδηση πως ο κολοσσός των αναψυκτικών ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο αλκοολούχο ποτό σε κουτάκι, υποψιαζόμαστε πως θα σου προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά μη βιαστείς να χαρείς.

Η Coca-Cola μετά από 125 χρόνια ιστορίας, θα κυκλοφορήσει το πρώτο αλκοολούχο ποτό σε κουτάκι, στην Ιαπωνία.

«Είναι κάτι μοναδικό στην ιστορία της Coca-Cola. Η εταιρεία ήταν πάντα αποκλειστικά αφοσιωμένη στα μη αλκοολούχα ποτά και αυτό είναι ένα “συγκρατημένο” πείραμα για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς», δήλωσε ο Jorge Garduno, πρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας της Coca-Cola στην Ιαπωνία, στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Ιαπωνία είναι μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, σύμφωνα με τον Garduno, και η Coca-Cola λανσάρει κάθε χρόνο 100 νέα προϊόντα στη χώρα. «Τέτοια πειράματα είναι σχεδόν καθημερινότητα εδώ», εξηγεί.

Το νέο… ποτάκι θα βασιστεί στο γιαπωνέζικο ποτό Chu-Hi. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που πωλείται εξίσου σε κουτάκι και παρασκευάζεται από ένα τοπικό αλκοολούχο ρόφημα που ονομάζεται Shochu, ανθρακούχο νερό και αρωματικά εκχγυλίσματα.

«Το να καταναλώνουν συγκεκριμένα ποτά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είναι σαν μια τελετουργία στην Ιαπωνία», δήλωσε ο Khalil Younes, επικεφαλής μάρκετινγκ στην Coca-Cola της Ιαπωνίας. Οι άνθρωποι προτιμούν το πράσινο τσάι με το σούσι, αλλά επιλέγουν διαφορετική ποικιλία τσαγιού με κάποιο λιπαρότερο φαγητό, για παράδειγμα.

«Δεν είχαμε λοιπόν ποτέ πριν εμπειρία σε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες εκτός των βασικών τομέων δραστηριοποίησής μας», εξήγησε ο πρόεδρος της γιαπωνέζικης μονάδας της Coca-Cola, και συμπλήρωσε: «αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία μας. Η Coca-Cola πάντα επικεντρωνόταν στην παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών».

Ο Garduno δεν ανέφερε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά, ούτε ποια θα είναι η τιμή του, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην πουληθεί ποτέ εκτός Ιαπωνίας. Όπως χαρακτηριστικά δηλωσε: «Λόγω της φύσης της ιαπωνικής αγοράς ποτών, είναι μάλλον απίθανο το Chu-Hi να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες».

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET