ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Στο Χονγκ Κονγκ θα χτιστούν οι πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες που έχουμε δει ποτέ!

Όχι καλέ, δε ζηλεύουμε.

Neopolis Team

17 Ιανουαρίου, 2021

Και ναι, ερχόμαστε να ξύσουμε πληγούλες με εικόνες που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δε θα δείτε εδώ. Μας ευχαριστείτε αργότερα. 

Μιλάμε φυσικά για τις φοιτητικές εστίες, οι οποίες στη χώρα μας αντιμετωπίζουν του κόσμου τα προβλήματα ενώ από άποψη αισθητικής… ας το αφήσουμε καλύτερα. Όχι τίποτα άλλο, είχαμε αποδεχτεί το γεγονός ότι είναι όπως είναι και το μόνο που προσφέρουν είναι μια μικρή διευκόλυνση στους φοιτητές, αλλά μέχρι εκεί. Μη ζητάμε και τίποτα φοβερές συνθήκες.

Ήρθαν λοιπόν οι εικόνες από το Χονγκ Κονγκ και κάπως μας αναστάτωσαν. Κάπως μας έκαναν να ζηλέψουμε για το τι απολαμβάνουν φοιτητές σε άλλες χώρες, τη στιγμή που εδώ παίρνουν δωμάτια-αχούρια και πρέπει πρώτα να τα περάσουν από extreme makeover για να μπορέσουν να μπουν σε αυτά.

Τέλος πάντων, αφήνοντας πίσω το παράπονο που μας έπιασε, ας δούμε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Χονγκ Κονγκ, τα οποία δεν προορίζονται για μεγιστάνες αλλά απλούς φοιτητές πανεπιστημίου.

Πρόκειται λοιπόν για σχέδια που παρουσιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid σε συνεργασία με το Leigh & Orange (L&O) και αφορούν τη δημιουργία συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και να φιλοξενήσει πάνω από 1.500 φοιτητές στα 35.500 τ.μ του. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πέρα από το σημείο στο οποίο αναμένεται να κτιστεί με τη θάλασσα να απλώνεται λίγο πιο πέρα, ξεχωρίζει επίσης και η γέφυρα στην οροφή των κτιρίων, με σκοπό να τα συνδέει μεταξύ τους.

Όντας οργανωμένο σε σχήμα εξαγώνου, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικές αυλές, καθώς επίσης εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους που θα χρησιμοποιούνται για χαλάρωση, μάθηση, αναψυχή, σωματική άσκηση, ακόμα και για γεωργία. Τέλος, το κάθε δωμάτιο θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει θέα χάρη στο σχεδιασμό του.

Οι κατοικίες χωρίζονται σε τρεις διαφορετικούς τύπους: Linear Cluster, V-Cluster και Y-Cluster, με τον πρώτο να αποτελεί τον πιο μικρό τύπο, περιλαμβάνοντας δωμάτια για 18 φοιτητές κι έναν ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα η οποία θα μπορεί να διαιρείται σε μικρότερους χώρους με τη χρήση χωρισμάτων. 

Τα κτίρια του Υ-Cluster θα περιλαμβάνουν δωμάτια για 27 φοιτητές, μαζί με χώρους μελέτης, σαλόνι χαλάρωσης και κουζίνα, ενώ τέλος, ο τελευταίος τύπος θα χωράει 36 μαθητές, ενώ τα διαμερίσματά του θα καταλαμβάνουν δύο ορόφους, έχοντας σκάλες που θα συνδέουν το δωμάτιο μελέτης στον επάνω όροφο με την τραπεζαρία-κουζίνα στο χαμηλότερο επίπεδο.

Εμείς είπαμε εξ αρχής ότι θα ξύσουμε πληγές. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε καν να ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο, ούτε σε 100 χρόνια από τώρα…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET