fbpx

Μία γυναίκα που ξέρει καλά τον εαυτό της, δεν κάνει ποτέ αυτά τα λάθη!


Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που στο μαθαίνει κανείς, ούτε μπορείς να την αποκτήσεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Το να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να νιώθεις καλά με αυτόν, είτε το έχεις έμφυτο είτε το δουλεύεις συνέχεια με το πέρασμα του χρόνου. Αυτοπεποίθηση πάει να πει ότι πιστεύεις σ’ εσένα, στις δυνατότητές σου, σ’ αυτό που εκπέμπεις στους γύρω σου και στη μοναδικότητά σου, αυτή που σε κάνει να διαφέρεις από τους άλλους.

Δεν μπορεί κανείς να σου μάθει να είσαι κοινωνική, να δικτυώνεσαι ή να σε υπερασπίζεσαι. Όταν διαθέτεις όμως αυτήν τη σιγουριά για τον εαυτό σου, διαθέτεις και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και που καθιστούν την παρουσία σου αισθητή όπου κι αν βρίσκεσαι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν κάνεις κι εσύ τα λάθη σου. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα στα οποία έχεις βάλει απαγορευτικό και δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να τα κάνει:

1 | Δεν παν να λένε οι άλλοι, μήπως σε νοιάζει;

Ξέρεις πολύ καλά ότι είσαι αυτή που είσαι. Ποσώς σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι για σένα. Αναγνωρίζεις την αξία και τις δυνατότητές σου και έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος έτσι κι αλλιώς κακολογεί. Οπότε γιατί να πάρεις στα σοβαρά τα όσα ακούς; Είναι στη φύση του ανθρώπου να κουτσομπολεύει και να πετάει κακίες. Εσύ όμως με έναν τρόπο μαγικό, έχεις μάθει να κλείνεις τα αυτιά σου, να απομονώνεσαι και να συγκρατείς μόνο όσα σε ενδιαφέρουν.

2 | Μιλάς πολύ κι ακούς λιγότερο

Είναι μέρος της προσωπικότητάς σου να κλείνεις το στόμα σου όποτε δεν ξέρεις κάτι και να ακούς προσεκτικά τον άλλο, πριν ξεστομίσεις κάποια κοτσάνα. Δεν είσαι ξερόλας. Μιλάς μονάχα για όσα γνωρίζεις καλά. Σε αντίθεση με τους άλλους, που πρώτα ανοίγουν το στόμα τους και ύστερα σκέφτονται, εσύ πρώτα ακούς καλά το συνομιλητή σου και μετά λες την άποψή σου.

3 | Παίρνεις τα πάντα προσωπικά

Μπορεί να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά δεν πιστεύεις ότι είσαι και το κέντρο του κόσμου. Κάνεις ό,τι θεωρείς καλύτερο για σένα, αλλά το κάνεις ήσυχα, χωρίς να παινεύεσαι ή να νομίζεις ότι είσαι η μία και μοναδική. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ό,τι κι αν σου πει κάποιος, ακόμη κι αν είναι κακό, δε θα το εκλάβεις προσωπικά. Θα δεις την παρατήρηση ως έναν οδηγό για να βελτιωθείς.

4 | Ψάχνεις διαρκώς για επιβεβαίωση

Δε σε αφορά καθόλου τι σκέφτονται οι άλλοι για τις υπηρεσίες που προσφέρεις ή για το πόσο αποδοτική είσαι με ό,τι καταπιάνεσαι. Έχεις τρομερή αυτογνωσία, οπότε ξέρεις καλά τι προσφέρεις και τι όχι. Σαφώς και σε ενδιαφέρει να αναγνωρίζεται η δουλειά σου και να επιβραβεύεσαι για πράγματα που κάνεις καλά, αλλά και να μην ακούσεις θετικά σχόλια, δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Αρκεί που καταλαβαίνεις η ίδια πόσο αξίζεις.

5 | Κυνηγάς κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για σένα

Ποτέ δεν κάνεις τέτοιους παρορμητισμούς και λάθη. Πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου, για να κάτσεις να ασχοληθείς με έναν τύπο που ξέρεις ότι δεν αξίζει και πόσο μάλλον δεν ενδιαφέρεται όσο εσύ. Με το που συναντήσεις τον πρώτο τοίχο, απλά φεύγεις. Αυτό ήταν. Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς περαιτέρω. Δεν αξίζει να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου για έναν άνθρωπο αδιάφορο. Σου αξίζουν καλύτερα και είσαι συνειδητοποιημένη με αυτό.

6 | Παριστάνεις ότι είσαι μία άλλη

Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ δεν έχεις παριστάνει ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που δείχνεις για να γίνεις αρεστή σε κάποιον. Η υποκρισία δεν είναι το φόρτε σου. Υποστηρίζεις πολύ το «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε» και ακριβώς επειδή είσαι μοναδική, ξέρεις να γοητεύεις τα πλήθη. Ο κόσμος σε συμπαθεί και σε αγαπάει για αυτό που είσαι και γιατί ξεχωρίζεις από την αγέλη.

7 | Αφήνεις τις ατέλειες να σε καταβάλλουν

Τις ποιες; Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στο μυαλό σου. Τι πάει να πει αδυναμία; Ατέλεια; Κόμπλεξ; Ψυχολογικά; Δεν έχεις τέτοια. Έχεις μάθει με τα χρόνια να αγκαλιάζεις τα διαφορετικά χαρακτηριστικά σου, γιατί πολύ απλά αυτά είναι που συνθέτουν τη μοναδική προσωπικότητα που διαθέτεις. Όλος ο κόσμος έχει ατέλειες, αλλά εκεί που ξεχωρίζει ο δυνατός από τον αδύναμο, είναι το πώς τις διαχειρίζεται ο καθένας.

Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου, να αγαπάς κάθε σου προτέρημα και ελάττωμα και προπάντων, συνέχισε να μην κάνεις τα παραπάνω λάθη! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET