ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζεις τα αυτιά σου με μπατονέτα;

Από μικρή ηλικία έχεις μάθει να καθαρίζεις το κερί των αυτιών σου με μπατονέτα. Ήξερες όμως ότι αυτό είναι τελείως λάθος και ότι στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν το καθαρίζει σωστά, αλλά δημιουργεί και βλάβες στο τύμπανο; Οι γιατροί προειδοποιούν και συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείς κανένα είδος μπατονέτας και σου έχουν τέσσερις λόγους: 1. Αιμορραγία. […]

Neopolis Team

23 Ιανουαρίου, 2017

Από μικρή ηλικία έχεις μάθει να καθαρίζεις το κερί των αυτιών σου με μπατονέτα. Ήξερες όμως ότι αυτό είναι τελείως λάθος και ότι στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν το καθαρίζει σωστά, αλλά δημιουργεί και βλάβες στο τύμπανο; Οι γιατροί προειδοποιούν και συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείς κανένα είδος μπατονέτας και σου έχουν τέσσερις λόγους:

1. Αιμορραγία. Ο πιο γνωστός λόγος για να αποφύγεις την χρήση της μπατονέτας. Αν καταλάθος την πιέσεις πολύ έντονα στο αυτί, φλερτάρεις με την αιμορραγία στο τύμπανο και ακολούθως με βλάβες σε αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει ένα ποσοστό ακοής έτσι.

2. Το κερί μπαίνει πιο βαθιά. Υποτίθεται ότι η μπατονέρα καθαρίζει το αυτί και απομακρυνεί το κερί από αυτό. Στην πραγματικότητα όμως, το οδηγεί πιο βαθιά. Η διαδικασία που κάνει το αυτί από μόνο του, είναι να δημιουργεί το κερί και το νέο κάθε φορά να σπρώχνει το παλιό. Αυτό εμποδίζεται να γίνει σωστά με την μπατονέτα.

3. Κίνδυνος για λοίμωξη. Το αυτί είναι ευαίσθητο στα βακτήρια και τις λοιμώξεις, και κάθε φορά που μπαίνει η μπατονέτα σε αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.

4. Ρήξη μεμβράνης. Η μεμβράνη μπορεί να σπάσει αν η μπατονέτα μπαίνει πολύ βαθιά στο αυτί ή αν την χρησιμοποιείς συχνά. Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι αν πάρεις κερί με αυτή, τότε την έχεις πάει πολύ βαθιά άρα κίνδυνοι για όλα τα παραπάνω.

Πηγή: That’s Life

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET