ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Φορώντας κάλτσες στο σεξ είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσεις σε οργασμό!

Πράγματι sock-ing!

Γεωργία Σιμιτζή

5 Απριλίου, 2023

Νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι οι κάλτσες δεν είναι και ό,τι πιο σέξι κατά τη διάρκεια της πράξης. Άνετα βρίσκεται στις top 5 απαντήσεις στην ερώτηση «Τι σε ξενερώνει στο σεξ;». Παρόλα αυτά, έχει τύχει σε όλους μας να τις κρατήσουμε φορεμένες. 

Εάν είσαι τόσο τολμηρ@ που το κάνεις κάθε φορά, σημαίνει πως είτε είσαι πολύ άνετ@ με τη σχέση σου, είτε δε σου αρέσουν τα πόδια σου ή είσαι πολύ κρυουλιάρ@. Εκτός κι αν είσαι γνώστης του sex hack που θέλει τις κάλτσες να αυξάνουν την πιθανότητα να έρθεις σε οργασμό! Ναι ναι, σωστά διάβασες, οι καλτσούλες σου αποτελούν σύμμαχο στο σεξ

Giphy

Η επιστήμη πίσω από το «κάλτσες & οργασμός»

Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια μελέτη του 2005 από το Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας. Σύμφωνα με αυτή, το να φοράς τα καλτσάκια σου στη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων αυξάνει την πιθανότητα να φτάσεις σε οργασμό από 50% σε 80%(!). Μιλάμε για μια αύξηση 30%, χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια!

Πώς προέκυψε αυτό το συμπέρασμα;

Οι ερευνητές ζήτησαν από 13 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μεταξύ 19 και 49 ετών να συμμετάσχουν στο πείραμα. Εξέτασαν τη διαφορά μεταξύ ανδρικού και γυναικείου οργασμού μέσω μιας σειράς τεστ που περιλάμβαναν τη σάρωση εγκεφάλου του ενός συντρόφου, όσο ο άλλος τον/την διέγειρε για να φτάσει στην κορύφωση. Η έρευνα εξέτασε επίσης τα άτομα που προσποιούνταν οργασμό.

Η θερμοκρασία δωματίου όπου πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα ήταν τέτοια που πιθανώς επηρέασε τα αποτελέσματα. Στην αρχή, μόνο το 50% των ζευγαριών έφτασε σε οργασμό. Θεωρώντας λοιπόν ότι μπορεί να κρυώνουν, ο νευροεπιστήμονας Gert Holstege έδωσε σε όλους κάλτσες για τον επόμενο γύρο του πειράματος. Τότε, το ποσοστό σκαρφάλωσε στο 80%, μια πολύ σημαντική αύξηση αν σκεφτούμε ότι το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα ζευγάρι κάλτσες για τον καθένα!

Μα γιατί;

Αν το καλοσκεφτείς, είναι απλό. Η ροή του αίματος στα ερεθισμένα γεννητικά όργανα αυξάνεται σημαντικά στο σημείο της κορύφωσης. Από την άλλη, τα πόδια είναι το πιο απομακρυσμένο άκρο από την καρδιά και άρα όταν κρυώνουν απαιτούν περισσότερη προσπάθεια από εκείνη ώστε να τους στείλει αίμα και να τα ζεστάνει. Soo, φορώντας κάλτσες κρατάς τα πόδια σου ζεστά, πράγμα που επιτρέπει στην καρδιά να χαλαρώσει με την παροχή αίματος και να το στείλει σε «άλλες» περιοχές του σώματός σου, if you know what I mean.

Και εκεί θα ρωτήσεις εύλογα, «ισχύει και στις γυναίκες αυτό;». Η απάντηση είναι πως ισχύει ΕΙΔΙΚΑ στις γυναίκες. Φίλες μου, δώστε προσοχή. Λόγω της μεγάλης διαφοράς στη διέγερση των δύο φύλων, οι γυναίκες ωφελούνται περισσότερο από το έξτρα layer στα πόδια τους. Οι άνδρες γενικά διεγείρονται από σωματική επαφή και οπτικά ερεθίσματα, ενώ οι γυναίκες όταν υπάρχουν αισθήματα ασφάλειας και άνεσης. Διατηρώντας τα πόδια σου ζεστούλικα με την αίσθηση του απαλού υφάσματος στο δέρμα σου, μπορεί να αυξάνεται η αίσθηση της άνεσης, γεγονός που θα σε διευκολύνει να φτάσεις στο Big-O.

Δεν είναι τυχαίο που το χειμώνα πέφτει η συχνότητα των ερωτικών συνευρέσεων, ενώ το καλοκαίρι γίνεται χαμούλης. Βασικά, όσο πιο ζέστη έχει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, είναι ανοιχτοί για σεξ (κάπου ένα ώπα βέβαια, κανείς δε θέλει να αγγίζεται στους 40 βαθμούς). Οι ερευνητές ωστόσο, αποδίδουν την έλλειψη διάθεσης για sexy time και στο μειωμένο ηλιακό φως το χειμώνα, που επηρεάζει τις ορμόνες.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται ένας οργασμός, αλλά από τη στιγμή που ένα απλό ζευγάρι κάλτσες μπορεί να αυξήσει τόσο τις πιθανότητες, τότε why not; Αντί για sexy εσώρουχα, πλέον θα παίρνουμε sexy socks! Μη σου πω και knee socks που είναι fan favourite για τους άνδρες. Έλεγξε όμως να μην έχουν καμία τρυπούλα και φεύγει η ζέστη (και η λίμπιντος). 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET