ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Φοιτητές του ΑΠΘ μας έκαναν περήφανους στη Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιανατολικής Ευρώπης και απέσπασαν ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 83 πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν και της Αργεντινής. Διεξήχθη από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, στο […]

Neopolis Team

8 Μαρτίου, 2018

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιανατολικής Ευρώπης και απέσπασαν ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 83 πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν και της Αργεντινής. Διεξήχθη από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, και οι σπουδαστές εξετάστηκαν σε θέματα Άλγεβρας, Λογισμού και Γεωμετρίας.

Η ομάδα του ΑΠΘ κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, με τον αρχηγό της αποστολής και καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου, Νικόλαο Καραμπετάκη, να δηλώνει πως η επιτυχία είναι σημαντική μιας και οι φοιτητές δούλεψαν εντελώς μόνοι τους.

«Είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε χρυσό και τα πάντα οφείλονται στα παιδιά. Μόνοι τους έφτιαξαν μια ομάδα κι έκαναν μαθήματα οι παλαιότεροι στους νεότερους. Αυτό εγώ το θεωρώ σημαντική επιτυχία γιατί δούλεψαν μόνοι τους».

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος φοιτητές 1ου και 2ου έτους και είναι σε επίπεδο Νοτιανατολικής Ευρώπης. Αντίστοιχος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι αλλά θα αφορά όλα τα έτη σπουδών και όλα τα επίπεδα μαθηματικών.

«Είναι πολύ καλό γιατί δραστηριοποιούνται τα παιδιά πάνω στα μαθηματικά. Τα προβλήματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν είναι καθημερινά, αυτά που γίνονται στο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα» ανέφερε ο κ. Καραμπετάκης.

Η ομάδα του ΑΠΘ αποτελείται από τους:

Γεώργιο Καμπάνη, δευτεροετή φοιτητή Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (χρυσό μετάλλιο)

Γεώργιο Καλαντζή, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο)

Ιωάννη Χαρισιάδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο)

Δημήτριο Τσεκμέ, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών (χάλκινο μετάλλιο)

Κωνσταντίνο Κίτσιο, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο)

Βασίλειο Μακρίδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο)

Δημήτριο Τσιντσιλίδα, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο)

Ευστάθιο Αθανασόπουλο Αλικάκο, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Νίκο Ευγενίδη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET