ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εστίες Πάτρας: Αιώνιοι… οικότροφοι κρατούν δωμάτια ακόμη και 21 χρόνια!

Τελικά δεν έχουμε μόνο αιώνιους φοιτητές.

Neopolis Team

20 Ιανουαρίου, 2021

Κι όμως, ο «αιώνιος φοιτητής» δεν είναι προνόμιο μόνο των αμφιθεάτρων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει και ζει και στις φοιτητικές εστίες. Όπως ακριβώς, δηλαδή, υπάρχουν άτομα που δηλώνουν φοιτητές ακόμα και 15-20 χρόνια μετά την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι υπάρχουν άτομα που κατοικούν ανενόχλητοι στις εστίες για πολύ παραπάνω καιρό απ’ ό,τι ορίζει ο κανονισμός, με τα 21 χρόνια να αποτελούν ρεκόρ για αυτές του Παν/μίου Πατρών, όπως διαβάζουμε στο dete.gr.

Για την ιστορία, το όριο παραμονής σε μία εστία είναι η διάρκεια σπουδών συν δύο έτη, μιας και πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης φοίτησης εξαιτίας οικονομικών κυρίως λόγων, ωστόσο ακόμα και να μην το γνωρίζαμε αυτό, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι οι δύο δεκαετίες δεν είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέραμε, τα 21 έτη είναι ένα ρεκόρ που κρατάει (περήφανα λογικά) κάποιος, ωστόσο σήμερα έχουμε δύο τέτοιες περιπτώσεις στη φοιτητική εστία του Παν/μίου Πατρών, οι οποίες διαμένουν εκεί 18 ολόκληρα χρόνια.

Το πώς κατάφεραν να το κάνουν για τόσο καιρό χωρίς να τους καταλάβει κανείς, είναι απορίας άξιο. Ή πολύ απλά δε δίνεται η πρέπουσα προσοχή κι από τους αρμόδιους. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός ότι άτομα έχουν μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία τις φοιτητικές εστίες, μπαίνει εμπόδιο σε νέους φοιτητές που έρχονται από άλλη πόλη, να διευκολυνθούν οικονομικά και να διεκδικήσουν ένα δωμάτιο.

Ένας από τους… αιώνιους οικότροφους είναι και ένας Ινδός φοιτητής, η δικαιολογία του οποίου ωστόσο είχε να κάνει με σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ίδιου και της οικογένειάς του, που όπως λέγεται βρισκόταν σε κατάσταση ανέχειας και δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει καν το επαναπατρισμό του.

Η ιστορία του όμως πήρε ευχάριστη τροπή όταν έγινε γνωστή, αφού το προσωπικό της φοιτητικής εστίας έκανε έρανο και συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για τα έξοδα της επιστροφής του στη χώρα του.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET