ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς έλεγχο οι φοιτητές στην εξεταστική – Ρισκάρουν για να μη χάσουν μάθημα!

Οι πρυτάνεις ζητούν δωρεάν self test για όλους τους φοιτητές.

Neopolis Team

19 Ιανουαρίου, 2022

Κι ενώ μάθαμε τι προβλέπεται για τους φοιτητές που θα νοσήσουν την περίοδο της εξεταστικής, καθώς και τι πρέπει να κάνουν όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ και TaxisNet, ένα άλλο θέμα εξακολουθεί να προβληματίζει τους φοιτητές.

Διότι δεν υπάρχει μόνο η περίπτωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά κι εκείνη όσων εμφανίζουν συμπτώματα αλλά όχι θετικά τεστ, ή και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή οι κοντινοί τους άνθρωποι ανήκουν σε αυτές και πρέπει να δώσουν μια απάντηση στο δίλημμα «ρισκάρω για να δώσω ή χάνω την εξεταστική για να μην κολλήσω;».

Με άλλα λόγια, η δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει δεν καλύπτει όλους τους φοιτητές, οι οποίοι προκειμένου να μη μείνουν πίσω στις σπουδές τους, πιθανόν να πάρουν μια παρακινδυνευμένη απόφαση, ικανή να προκαλέσει διασπορά τόσο στο οικείο περιβάλλον τους όσο και στο αμφιθέατρο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα ελλιπών μέτρων που αφορά όλα τα πανεπιστήμια, με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Παν/μίου, Νικόλαο Κατσαράκη, να δηλώνει πως ο έλεγχος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανύπαρκτος συγκριτικά με τα σχολεία. Το πιστοποιητικό αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ώστε να λάβουν μέρος σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες, ασχέτως που ο ιός μεταδίδεται και υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο ίδιος λοιπόν απαιτεί να υπάρξει επιπλέον μέριμνα στα πανεπιστήμια, με τους πρυτάνεις να ζητούν επίσης δωρεάν rapid και self test σε όλους τους φοιτητές. Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του δεν έχει δώσει κάποια απάντηση, παρά μόνο επιμένει στην αναξιοπιστία των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, το βάρος της απόφασης θα πέσει στα χέρια των φοιτητών, οι οποίοι είτε έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα είτε εμφανίζουν συμπτώματα αλλά δεν έχουν να καταδείξουν θετικό τεστ στην πλατφόρμα edupass, θα πρέπει να δώσουν το παρόν στην εξεταστική ή να τη χάσουν και να καθυστερήσουν τις σπουδές τους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληροφορική ΕΚΠΑ: Καθηγητής ξυπνάει με κέφια και περνάει με 5 όσους είχε κόψει με 4.5!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET