ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει από το Μάιο η 12μηνη θητεία στον στρατό και… όποιος προλάβει πρόλαβε!

Καλά θα πάει αυτό!

Δαμιανός Σανταλίδης

11 Ιανουαρίου, 2021

Όπου φύγει, φύγει!

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας την ακούμε εδώ και κάμποσο καιρό και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει αυτήν την υποχρέωση, νιώθουν κρύο ιδρώτα να τους λούζει με τις εξελίξεις.

Ωστόσο, με τις σχέσεις μας με τους γείτονες Τούρκους να είναι τεταμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, μέχρι και τώρα που διαβάζεις, το Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να έχει το κεφάλι του όσο πιο ήσυχο γίνεται και κάποιοι θα την πληρώσουν γι’ αυτό (με επιπλέον 3 μήνες αγγαρείας).

Με το νέο σχέδιο, λοιπόν, να αποσκοπεί στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό, η θητεία θα είναι 12μηνη και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται το πιθανότερο από την Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου, μιας και αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Τι σημαίνει αυτό; Η διάρκεια θητείας σε όλα τα «όπλα» θα είναι ίση, δηλαδή 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς, όπου μέχρι τώρα ήταν 9μηνη.

Παράλληλα, μειωμένη θητεία (διάρκειας 9 μηνών) θα έχουν μόνο όσοι εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Εκτιμάται ότι αυτή θα αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για πολλούς νέους, ώστε να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν τη ζωούλα τους με τις σπουδές τους, τη δουλειά τους ή ό,τι άλλο θέλουν τέλος πάντων, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε… δύσκολα εδάφη.

Το συγκεκριμένο «δωράκι» έρχεται ύστερα από διαπίστωση ότι οι περισσότεροι προτιμούν να διευθετήσουν πρώτα τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις (κοινώς, να πάρουν το πτυχίο) και μετά να κοιτάξουν και τις στρατιωτικές, καθώς επίσης αποτελεί έναν τρόπο δελεασμού, ώστε να αυξηθεί η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.

Όσο για τους ανυπότακτους, που φτάνουν τους 23.000, το Υπ. Εθνικής Άμυνας προωθεί νέα ρύθμιση, καθώς πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται την επιστροφή στην πατρίδα λόγω των μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Για να σε δω λοιπόν, θα πας για 12μηνο ή για μειωμένη θητεία στον Έβρο, με το φυλλοκάρδι της μάνας σου να τρέμει όλον εκείνο τον καιρό;;; Διαφορετικά, τρέχα όσο προλαβαίνεις!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET