fbpx

«Έπιασε τόπο το ξύλο στο ΑΠΘ» είπε ο Πρετεντέρης και δεν προλάβαμε τον εμετό μας!


Καλησπέρα και καλή βραδιά!

Σας έλειψε; Τον λιγουρευόσασταν; Ο Ιωάννης Πρετεντέρης σε νέες περιπέτειες ξαναχτυπά!

Αν υπάρχει κάτι που αναγνωρίζω 100% στο συγκεκριμένο άτομο είναι ότι πάντα βρίσκει τρόπο να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας. Είτε με τα καυστικά του σχόλια είτε εκφέροντας  την – πολλάκις ανεκδιήγητη – γνώμη του, δε χάνει ευκαιρία να μας βγάλει εκτός εαυτού.

«Έχει τον τρόπο να μας τρελαίνει» ρε παιδί μου, όπως λέν’ και οι αγαπημένοι Ηλίας Βρεττός και Γιάννης Σαββιδάκης.

Έτσι έγινε για ακόμη μια φορά με αφορμή την πρόσφατη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Από την εκπομπή του στο Θέμα Radio 104.6, με… ευχάριστη διάθεση και χαχανίσματα ανέφερε με τόλμη και καμάρι τα εξής:

«Στο Α-Που-Θου να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν οι ίδιοι με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας, η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Ήταν οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού έβγαλαν πάλι και ένα λόγο, παίνεψαν τον εαυτό τους, είπανε και τα πομπώδη, είπανε και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε.

Αλλά εγώ αναρωτιέμαι το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο, παρά τα πομπώδη κτλ… Πράγμα που σημαίνει βεβαίως ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα, δέκα μέρες, έπιασε τόπο. Διότι ο άλλος, αν έχει φάει την μπούφλα και αν έχει φάει τη σφαλιάρα και αν έχει φάει και την κλοτσιά, σου λέει: ωραία παιδιά, εντάξει ο ηρωισμός και ο αγώνας, αλλά μαλακά-μαλακά. Γιατί άμα σε αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη.

Αυτό να το λέμε. Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που έφαγαν στην πρώτη κατάληψη!».

Συγγνώμη κύριε Πρετεντέρη τι θέλετε να πείτε; Γιατί μάλλον κάπου σας έχασα!

Τα παραπάνω λόγια όπως θα διαπιστώσεις κι από το ηχητικό, είναι αυτούσια, δεν πρόκειται για τρολ ή παραποίηση. Ναι, ο κύριος Πρετεντέρης, με απόλυτο κυνισμό, δίχως ίχνος ντροπής, επικροτεί το γνωστό «το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», δικαιολογώντας σε πρώτη φάση και εγκρίνοντάς το στη συνέχεια ως μέσο καταστολής.

Προφανώς αν δε σε πιάνει αηδία και εμετός με τα παραπάνω του λόγια, είσαι μάλλον για δέσιμο ή απλά τον έχεις συνηθίσει πλέον.

Γιατί για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, κι επειδή μυαλό έχουμε και δεν ξεχνάμε κύριε Πρετεντέρη, δεν περιμέναμε, αλλά και ούτε θέλαμε τη γνώμη σας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Καλά διαβάζετε κύριε Πρετεντέρη (μακάρι να το κάνετε). Το τελευταίο πράγμα που μας έλειπε ήταν η γνώμη σας. Αλλά πάει στο διάολο, αποφασίσατε να βάλετε τη δική σας πινελιά. Δουλειά σας είναι άλλωστε θα μου πείτε… Ειλικρινά όμως, θεωρείτε λογικό να βγαίνετε δημόσια και να απευθύνεστε σε ένα τεράστιο αριθμό ακροατών λέγοντάς τους ότι το ξύλο και τα χημικά που δέχθηκαν οι φοιτητές «έπιασαν τόπο»;

Ακόμη κι αν πρόκειται για χιούμορ, που δεν πρόκειται βάσει των όσων έχετε δείξει στο παρελθόν, δεν μπορεί να γελάσει κανείς με τέτοιες δηλώσεις παρά μόνο να του έρθει εμετός!

Δυστυχώς, εν έτει 2021, χωρίς να θέλω να γίνω ο… «κράχτης της γειτονιάς», ο Γιάννης Πρετεντέρης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας ακόμη δημοσιογράφος που θέλει να προκαλεί, να πρωταγωνιστεί για τους εντελώς λάθος λόγους και να δικαιολογεί με αυτά τα εμετικά σχόλια την επαγγελματική του ιδιότητα.

Μόνο ντροπή και τίποτε άλλο…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET