ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για ΑΟΘ: «Σαφή και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα»!

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ένα μάθημα με μεγάλο συντελεστή βαρύτητας, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπενθυμίζουμε τα θέματα του ΑΟΘ για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις απαντήσεις τους. Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, με σχετική ανακοίνωση για το σχολιασμό των φετινών θεμάτων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής […]

Neopolis Team

15 Ιουνίου, 2019

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ένα μάθημα με μεγάλο συντελεστή βαρύτητας, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Υπενθυμίζουμε τα θέματα του ΑΟΘ για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις απαντήσεις τους.

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, με σχετική ανακοίνωση για το σχολιασμό των φετινών θεμάτων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, χαρακτήρισαν τα θέματα ως σαφή, επιστημονικά διατυπωμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας και εύκολα προσεγγίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Όλη η ανακοίνωση:

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών θεωρεί ότι τα θέματα του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» είναι σαφή, επιστημονικά διατυπωμένα με προσπάθεια σύνδεσης τους με την καθημερινή ζωή, είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και εύκολα προσεγγίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές, απαιτούν υψηλή κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση, καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και εξετάζουν σημαντικές οικονομικές γνώσεις, η έκτασή τους είναι τέτοια που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα επεξεργασίας στα χρονικά όρια που υπάρχουν.


Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τις Βάσεις 2019;

Γρίφος παραμένει η κίνηση των βάσεων για το 2019, τουλάχιστον μετά την εξέταση των πρώτων 3 μαθημάτων για τους φετινούς υποψηφίους. Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει «κοινή γραμμή» των εκπαιδευτικών και των αναλυτών όσον αφορά τη δυσκολία των μέχρι στιγμής θεμάτων. Άλλοι τα θεωρούν βατά κι ευκολότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «παγίδες» που θα μπερδέψουν πολλούς μαθητές και θα ρίξουν σημαντικά των μέσο όρο βαθμολογίας.

Με βάση αυτά ακριβώς τα θέματα, προκύπτει οτι θα υπάρξει μεγάλη διακύμανση στις βαθμολογίες, γεγονός που θα αυξήσει λογικά και τον αριθμό των αριστούχων. Μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδεχόμενη αύξηση ή έστω σταθερότητα στις δημοφιλείς και «υψηλές» σχολές του μηχανογραφικού δελτίου.

Από την άλλη βέβαια, αναμένεται μια «πίεση των βάσεων προς τα κάτω», όσον αφορά τα τμήματα του 2ου (Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές) και του 4ου (Οικονομίας και Πληροφορικής) επιστημονικού πεδίου. Εξέλιξη η οποία δεν έχει να κάνει τόσο με το επίπεδο των μέχρι σήμερα θεμάτων, όσο με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στα αμφιθέατρα των εν λόγω σχολών, οι οποίες θα αγγίξουν τις 78.335 θέσεις.

Από την άλλη, σταθερά εκτιμάται πως θα παραμείνουν τα τμήματα Ανθρωπιστικών σπουδών (1ο επιστημονικό πεδίο) και των Επιστημών Υγείας (3ο επιστημονικό πεδίο), όπου η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει πως η σημερινή εξέταση σε ΑΟΘ, Λατινικά και Χημεία, ενδέχεται να κρίνει τις βάσεις εισαγωγής, σε περίπτωση που έχουμε εκπλήξεις στα θέματα. Αντίστοιχα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα μαθήματα επιλογής που ακολουθούν. Τέλος, η ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθητών στις αρχές Ιουλίου, είναι βέβαιο πως θα ξεκαθαρίσει αρκετά την εικόνα των βάσεων για το 2019.

FOODIES

4Hands: Το νέο smash burger της Αθήνας που ξεχειλίζει sauce και γνώση που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι κορυφαίες καινοτομίες φοιτητών που ανέδειξε ο 14ος Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2024!

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET