ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για ΑΟΘ: «Σαφή και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα»!

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ένα μάθημα με μεγάλο συντελεστή βαρύτητας, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπενθυμίζουμε τα θέματα του ΑΟΘ για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις απαντήσεις τους. Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, με σχετική ανακοίνωση για το σχολιασμό των φετινών θεμάτων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής […]

Neopolis Team

15 Ιουνίου, 2019

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ένα μάθημα με μεγάλο συντελεστή βαρύτητας, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Υπενθυμίζουμε τα θέματα του ΑΟΘ για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις απαντήσεις τους.

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, με σχετική ανακοίνωση για το σχολιασμό των φετινών θεμάτων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, χαρακτήρισαν τα θέματα ως σαφή, επιστημονικά διατυπωμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας και εύκολα προσεγγίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Όλη η ανακοίνωση:

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών θεωρεί ότι τα θέματα του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» είναι σαφή, επιστημονικά διατυπωμένα με προσπάθεια σύνδεσης τους με την καθημερινή ζωή, είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και εύκολα προσεγγίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές, απαιτούν υψηλή κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση, καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και εξετάζουν σημαντικές οικονομικές γνώσεις, η έκτασή τους είναι τέτοια που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα επεξεργασίας στα χρονικά όρια που υπάρχουν.


Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τις Βάσεις 2019;

Γρίφος παραμένει η κίνηση των βάσεων για το 2019, τουλάχιστον μετά την εξέταση των πρώτων 3 μαθημάτων για τους φετινούς υποψηφίους. Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει «κοινή γραμμή» των εκπαιδευτικών και των αναλυτών όσον αφορά τη δυσκολία των μέχρι στιγμής θεμάτων. Άλλοι τα θεωρούν βατά κι ευκολότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «παγίδες» που θα μπερδέψουν πολλούς μαθητές και θα ρίξουν σημαντικά των μέσο όρο βαθμολογίας.

Με βάση αυτά ακριβώς τα θέματα, προκύπτει οτι θα υπάρξει μεγάλη διακύμανση στις βαθμολογίες, γεγονός που θα αυξήσει λογικά και τον αριθμό των αριστούχων. Μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδεχόμενη αύξηση ή έστω σταθερότητα στις δημοφιλείς και «υψηλές» σχολές του μηχανογραφικού δελτίου.

Από την άλλη βέβαια, αναμένεται μια «πίεση των βάσεων προς τα κάτω», όσον αφορά τα τμήματα του 2ου (Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές) και του 4ου (Οικονομίας και Πληροφορικής) επιστημονικού πεδίου. Εξέλιξη η οποία δεν έχει να κάνει τόσο με το επίπεδο των μέχρι σήμερα θεμάτων, όσο με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στα αμφιθέατρα των εν λόγω σχολών, οι οποίες θα αγγίξουν τις 78.335 θέσεις.

Από την άλλη, σταθερά εκτιμάται πως θα παραμείνουν τα τμήματα Ανθρωπιστικών σπουδών (1ο επιστημονικό πεδίο) και των Επιστημών Υγείας (3ο επιστημονικό πεδίο), όπου η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει πως η σημερινή εξέταση σε ΑΟΘ, Λατινικά και Χημεία, ενδέχεται να κρίνει τις βάσεις εισαγωγής, σε περίπτωση που έχουμε εκπλήξεις στα θέματα. Αντίστοιχα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα μαθήματα επιλογής που ακολουθούν. Τέλος, η ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθητών στις αρχές Ιουλίου, είναι βέβαιο πως θα ξεκαθαρίσει αρκετά την εικόνα των βάσεων για το 2019.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET