ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2019 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)

Η ομάδα του Neopolis.gr έχει δεσμευτεί να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων με συνεχή, έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά. Πριν από λίγη ώρα, διαβάσατε τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για φέτος, βγάζοντας τα προσωπικά σας συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, σειρά παίρνουν οι προτεινόμενες απαντήσεις στα παραπάνω […]

Neopolis Team

14 Ιουνίου, 2019

Η ομάδα του Neopolis.gr έχει δεσμευτεί να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων με συνεχή, έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά.

Πριν από λίγη ώρα, διαβάσατε τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για φέτος, βγάζοντας τα προσωπικά σας συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, σειρά παίρνουν οι προτεινόμενες απαντήσεις στα παραπάνω θέματα, τις οποίες σας παρουσιάζουμε σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Σε περίπτωση που θέλετε να εκφράσετε την δική σας άποψη, μη διστάσετε να το κάνετε μέσα από τη διαδικασία των σχολίων.


Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τις Βάσεις 2019;

Γρίφος παραμένει η κίνηση των βάσεων για το 2019, τουλάχιστον μετά την εξέταση των πρώτων 3 μαθημάτων για τους φετινούς υποψηφίους. Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει «κοινή γραμμή» των εκπαιδευτικών και των αναλυτών όσον αφορά τη δυσκολία των μέχρι στιγμής θεμάτων. Άλλοι τα θεωρούν βατά κι ευκολότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «παγίδες» που θα μπερδέψουν πολλούς μαθητές και θα ρίξουν σημαντικά των μέσο όρο βαθμολογίας.

Με βάση αυτά ακριβώς τα θέματα, προκύπτει οτι θα υπάρξει μεγάλη διακύμανση στις βαθμολογίες, γεγονός που θα αυξήσει λογικά και τον αριθμό των αριστούχων. Μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδεχόμενη αύξηση ή έστω σταθερότητα στις δημοφιλείς και «υψηλές» σχολές του μηχανογραφικού δελτίου.

Από την άλλη βέβαια, αναμένεται μια «πίεση των βάσεων προς τα κάτω», όσον αφορά τα τμήματα του 2ου (Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές) και του 4ου (Οικονομίας και Πληροφορικής) επιστημονικού πεδίου. Εξέλιξη η οποία δεν έχει να κάνει τόσο με το επίπεδο των μέχρι σήμερα θεμάτων, όσο με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στα αμφιθέατρα των εν λόγω σχολών, οι οποίες θα αγγίξουν τις 78.335 θέσεις.

Από την άλλη, σταθερά εκτιμάται πως θα παραμείνουν τα τμήματα Ανθρωπιστικών σπουδών (1ο επιστημονικό πεδίο) και των Επιστημών Υγείας (3ο επιστημονικό πεδίο), όπου η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει πως η σημερινή εξέταση σε ΑΟΘ, Λατινικά και Χημεία, ενδέχεται να κρίνει τις βάσεις εισαγωγής, σε περίπτωση που έχουμε εκπλήξεις στα θέματα. Αντίστοιχα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα μαθήματα επιλογής που ακολουθούν. Τέλος, η ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθητών στις αρχές Ιουλίου, είναι βέβαιο πως θα ξεκαθαρίσει αρκετά την εικόνα των βάσεων για το 2019.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET