ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΛΜΕΠΑ θα διανείμει δωρέαν self test στους φοιτητές του για την εξεταστική!

Είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Neopolis Team

26 Ιανουαρίου, 2022

Τη μεγαλύτερη εντύπωση στις ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για τη δια ζώσης λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων, έκανε η διανομή δωρεάν self test στους μαθητές, αλλά όχι στους φοιτητές. Γιατί οι τελευταίοι αφήνονται στην τύχη, χωρίς κανέναν έλεγχο, παρά μόνο την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης, όταν ξέρουμε πολύ καλά ότι διασπορά μπορεί να προκληθεί και υπό αυτές τις συνθήκες;

Είναι ένα θέμα λοιπόν που έχει απασχολήσει πολύ, με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ να το θίγει πρόσφατα και να ζητά από το Υπουργείο να υπάρξει επιπλέον μέριμνα στα ΑΕΙ. Λογικά, η απάντηση που έλαβε δεν ήταν και η επιθυμητή, αναγκάζοντας το πανεπιστήμιο να δράσει από μόνο του και να μοιράσει στη φοιτητική του κοινότητα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες).

Είναι μια κίνηση που θα θέλαμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Ιδρύματα, ενώ ακόμα καλύτερα, να έχει μεριμνήσει γι’ αυτή του Υπουργείο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει συγκέντρωση πολλών ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εξεταστικής, και τα πιστοποιητικά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου:

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου,

Το Πανεπιστήμιό μας προκειμένου να διασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, την υγεία όλων όσοι συμμετέχουν στις δια ζώσης εξετάσεις, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, αποφάσισε την ενίσχυση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, με τη διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες φοιτητές

Στην προσπάθεια να συνεχιστούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής, εντός της συνεχώς μεταβαλλόμενης υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι σημαντικό να υιοθετούμε ασφαλείς συμπεριφορές, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους και εργαλεία. 

Η διάθεση των τεστ θα γίνεται, καθ΄όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, καθημερινά από 9:30 έως 11:30, από το χώρο του ιατρείου, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Κάθε φοιτητής που κρίνει σκόπιμη την αυτοεξέτασή του, π.χ. λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή συμπτωμάτων, μπορεί να παραλαμβάνει έως ένα τεστ την εβδομάδα, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους φοιτητές μας που δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας ελέγχου για την COVID-19, λόγω εμβολιασμού ή νόσησης, να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET