ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι οδηγίες του Υπ. Παιδείας για τη δια ζώσης εξεταστική – Πώς θα δώσουν όσοι νοσούν!

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Neopolis Team

10 Ιανουαρίου, 2022

Μέχρι προχθές εξεταζόταν σαν ενδεχόμενο, ενώ σήμερα αποτελεί επίσημη οδηγία στην εγκύκλιο που εξέδωσε ο Υφ. Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, δίνοντας απάντηση σε ένα ερώτημα που οι περισσότεροι είχαμε για τη δια ζώσης εξεταστική. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος νοσήσει εν μέσω αυτής, θα μπορέσει να δώσει το/τα μάθημα/μαθήματα που έχασε, μια άλλη ημερομηνία, η οποία θα οριστεί με την επιμέλεια του εκάστοτε διδάσκοντα.

Η δυνατότητα αυτή θα δίνεται μόνο σε όσους έχουν νοσήσει, με τον έλεγχο να γίνεται στην πλατφόρμα edupassΕιδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Πιο αναλυτικά, το κομμάτι της εγκύκλιου που αναφέρεται επί του θέματος, επισημαίνει πως:

«Φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης τεκμαίρεται μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος. Τα Α.Ε.ǿ./Α.Ε.Α. και οι επιμέρους ακαδημαϊκές μονάδες τους, σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες των μαθημάτων, παρακαλούνται όπως παράσχουν τη σχετική δυνατότητα. Η αποφυγή δήλωσης νόσησης από κορωνοϊό Covid -19 προκειμένου να παραστούν οι φοιτητές στην εξέταση, είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.»

Περαιτέρω οδηγίες που δίνονται για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, περιλαμβάνουν την επίδειξη:  

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικού νόσησης,
  • βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου,
  • εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Τονίζεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια και για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Ολόκληρη την εγκύκλιο θα τη βρείτε ΕΔΩ.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET