fbpx

Έλληνας φοιτητής ταξίδεψε με ποδήλατο από τη Σκωτία στην Ελλάδα, όρεξη να υπάρχει!


Παιδιά, μεταξύ μας τώρα, μπορεί τα αεροπλάνα, τα πλοία, τα τρένα και γενικά όλα τα μεταφορικά μέσα να δέχονται και πάλι επιβάτες, αλλά ποιος δε διστάζει ακόμη και τώρα να κλείσει εισιτήριο για ταξιδάκι παρέα με πολλούς άλλους άγνωστους και μάλιστα από διάφορες χώρες; Οκ, μπορεί να είμαστε και μόνοι μας σ’ αυτό, αλλά διαβεβαιώνω ότι δεν είναι παράνοια, είναι το αίσθημα φόβου που έχει αφήσει ο κορωνοϊός και εξαιτίας του κάνουμε δεύτερες σκέψεις για τις φετινές μας διακοπές.

Είμαστε λοιπόν κι εμείς που δεν έχουμε στα άμεσα σχέδια μας να μετακινηθούμε από τη βάση μας, παρόλο που ο κόσμος έχει «ανοίξει» εδώ και λίγο καιρό, είναι και άλλοι που ταξίδεψαν όταν ακόμα τα αεροδρόμια και τα σύνορα ήταν κλειστά. Πώς γένιν αυτό; Με ένα ποδήλατο και γερούς τετρακέφαλους.

Ο 20χρονος Κλέων Παπαδημητρίου πάντως, κάπως έτσι ταξίδεψε από τη Σκωτία μέχρι την Ελλάδα, πηγαίνοντας τη γυμναστική εν μέσω καραντίνας σε άλλο επίπεδο!

Κι εμείς στραφήκαμε στην άσκηση, αλλά όχι κι έτσι. Το ταξίδι του διήρκησε συνολικά 48 ημέρες, κατά τις οποίες διένυσε 3.500 χλμ., κουβαλώντας φορτίο που έφτανε έως και τα 30 κιλά, ενώ οι καιρικές συνθήκες, όπως είναι λογικό, δεν ήταν πάντα με το μέρος του, καθώς άλλοτε συναντούσε χιόνι και χαλάζι και άλλοτε καυτό ήλιο.

Ο 20χρονος σπουδάζει στο Αμπερντίν της Σκωτίας, όπου και πέρασε τον καιρό των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ενώ όταν τελείωσε τα μαθήματά του αποφάσισε να βάλει μπρος σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα, καθότι δεν είχε άλλη επιλογή (άλλα μέσα μεταφοράς για την ακρίβεια). Ο ίδιος μίλησε γι’ αυτή του την απόφαση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξηγώντας:

Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά επειδή εμένα μ’ αρέσουν οι «περιπέτειες» αυτού του είδους, ξεκίνησα να μελετώ αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό.

Κι ενώ συνήθως σε κάτι τέτοιες νεανικές «τρέλες» μπαίνουν μπροστά οι γονείς, καθώς δε μιλάμε και για τον πιο ασφαλή τρόπο μετακίνησης από τη μία χώρα στην άλλη, στην περίπτωση του Κλέωνα ο πατέρας του τον στήριξε, με την προϋπόθεση βέβαια να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται. Πράγμα που έγινε μέσω μιας εφαρμογής.

Η περιπέτεια λοιπόν ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, ενώ οι χώρες που διέσχισε ο νεαρός φοιτητής είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αυστρία. Στη συνέχεια, φτάνοντας στην Ιταλία πέρασε με πλοίο από το λιμάνι της Αγκόνας στην Πάτρα και από εκεί συνέχισε έως την Αθήνα.

Εκεί τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς με ένα πανό να γράφει «Welcome Home Kleon – One more challenge accomplished». Κάτι που δε θα μας περιμένει ποτέ εμάς, με την τεμπελιά που μας χαρακτηρίζει… 

Σε αυτά που έχει να θυμάται ο φοιτητής από το alternative ταξίδι του, είναι οι αντιξοότητες που έζησε, ενώ το ποδήλατο που χρησιμοποίησε, ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό που αγόρασε αντί 300 λιρών, δεν ήταν και μεγάλος σύμμαχος πάντα. Από τις πρώτες μέρες κιόλας, στράβωσε ο πίσω τροχός του, με αποτέλεσμα να παθαίνει πολλές φορές λάστιχο.

Έφυγε μια ακτίνα και μερικές φορές έσκαγε 2 – 3 φορές τη μέρα το λάστιχο και αυτό όχι μόνο μου έτρωγε πολύ χρόνο, αλλά δεν ήταν καλό και για το ηθικό μου. Ήταν, όμως, ένα μάθημα που έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι.

Όσο για το πού περνούσε τα βράδια του, άλλοτε έκανε κάμπινγκ και άλλοτε, προς το τέλος του ταξιδιού ειδικότερα, «σε σπίτια ή κήπους γνωστών». Κουβαλούσε, ωστόσο, πάντα μαζί του άσπρο ψωμί, φυστικοβούτυρο και σαρδέλες σε κονσέρβα προκειμένου να του εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια.

Να και μια ωραία ιστορία που γράφτηκε εν μέσω περίεργων καιρών, θα πούμε εμείς!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET