ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ | Εκβίαζε φοιτητές πως αν δεν τον πληρώσουν δε θα ξαναπεράσουν μάθημα στη σχολή!

Θύμα απάτης από 40χρονο έπεσαν δύο φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο 40χρονος απαίτησε από τους φοιτητές να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε προκειμένου να  περάσουν οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής τους, μέσω γνωριμιών και διασυνδέσεων που διέθετε. Επιπλέον, απαίτησε και απέσπασε εκβιαστικά από τους παθόντες χρηματικά ποσά, απειλώντας τους ότι […]

Neopolis Team

16 Νοεμβρίου, 2016

Θύμα απάτης από 40χρονο έπεσαν δύο φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος απαίτησε από τους φοιτητές να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε προκειμένου να  περάσουν οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής τους, μέσω γνωριμιών και διασυνδέσεων που διέθετε.

Επιπλέον, απαίτησε και απέσπασε εκβιαστικά από τους παθόντες χρηματικά ποσά, απειλώντας τους ότι δε θα περνούσαν κανένα μάθημα στη Σχολή τους ,ενώ, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει ένας εκ των καταγγελλόντων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Συνολικά αποπειράθηκε να αποσπάσει (64.000) ευρώ από τα θύματά του, ενώ αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος (18.813) ευρώ.

Μετά από διερεύνηση της καταγγελίας των  δύο φοιτητών, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, προχώρησαν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η υπόθεση

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο, 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (27.000) ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον (10.000) ευρώ,  υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Ακολούθως, απειλώντας τον ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αποκόμισε παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά (1.913) ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις (π.χ. αγορά δικύκλου).

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο αλλοδαπό συμφοιτητή του ανωτέρω παθόντα, (27.000) ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (4.310)  απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.

Παράλληλα, αρχές Μαρτίου του 2016, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (10.100) ευρώ.

Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, συνέλαβαν τον 40χρονο άντρα στο κέντρο της πόλης, όταν παρέλαβε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.

Σε έρευνα της οικίας του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: thestival.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET