6 ντροπιαστικά πράγματα που συμβαίνουν όταν έχεις περίοδο, όμως είναι απολύτως φυσιολογικά!


Αααχ, περίοδος. Αυτό το μηνιαίο ραντεβού που κακό χρόνο να 'χει δε λέει να μας αφήσει στην ησυχία μας. Το θέμα της περιόδου δε συζητιέται τόσο, όσο θα έπρεπε. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουν οι άντρες, αλλά εξίσου κι οι γυναίκες για το ορμονικό αυτό ζήτημα που σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική ηλικία στον κόσμο της ωριμότητας και της ενηλικίωσης. Η περίοδος είναι μία φυσική διεργασία του σώματος και κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει καμία ντροπή να συζητάς γι' αυτή.

Τα πάντα είναι φυσιολογικά στην περίοδο. Φυσικά και υπάρχουν εναλλαγές στη διάθεση, αστείρευτη πείνα κι ατέλειωτες κράμπες κι ένα σωρό άλλα ντροπιαστικά πράγματα αλλά είναι κι αυτά μέρος του όλου πράγματος.

1. Μυρίζει κάπως διαφορετικά εκεί κάτω

Ο κάθε κόλπος έχει μία δική του φυσική μυρωδιά, όπως κι όλο το υπόλοιπο σώμα μας εξάλλου. Ε, αυτή η μυρωδιά αλλάζει όταν επέρχεται η περίοδος. Σαν γεγονός είναι εντελώς φυσιολογικό και καθόλου ανησυχητικό. Όταν υπάρχει αίμα εκεί κάτω, είναι λογικό οι μυρωδιές να μπλέκονται και να διαφοροποιούνται. Σιχαμερό; Ναι. Φυσιολογικό, επίσης.

2. Η κατασκήνωση στην τουαλέτα είναι γεγονός

Έχεις μία διαρκή επιθυμία να κάνεις την ανάγκη σου είτε νιώθεις ότι έχεις πλημμυρίσει, οπότε επισκέπτεσαι την τουαλέτα για να τσεκάρεις την κατάσταση. Γενικά στη διάρκεια της περιόδου σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα φυσιολογικό σαν άνθρωπος. Κάθε σου εργασία και δραστηριότητα θα πρέπει να διακόπτεται βιαίως για να τρέξεις βολίδα στην τουαλέτα.

3. Όταν ο αφόρητος πόνος και το πρήξιμο στο στήθος είναι μία πραγματικότητα

Μιλάμε για ΤΟΝ πόνο. Άντε το πρήξιμο πες είναι καλό μερικές φορές, ειδικά για εμάς τις έρμες που δεν έχουμε πλούσια τα ελέη, οπότε ένα έξτρα πρήξιμο προσδίδει μία ιδέα στήθους (χαχα). Αλλά κατά τ' άλλα, δεν μπορείς να ξαπλώσεις μπρούμυτα, δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική, δεν μπορείς να σκύψεις και κοινώς πονάς, πονάς πολύ κι αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα.

4. Διαρροές, πολλές διαρροές όμως

Το αίμα εξαπλώνεται παντού σαν ιός. Λερώνεις σεντόνια, σκεπάσματα, καθίσματα, τα εσώρουχά σου κι όλα αυτά δίχως να παίρνεις χαμπάρι. Το άτιμο δε σε προειδοποιεί προηγουμένως με αποτέλεσμα να αφήνεις τα στίγματά σου από δω κι από κει και να νιώθεις άσχημα και φουλ ντροπιασμένη γι' αυτό.

5. Ο τρόμος του να μην μπορείς να βγάλεις το ταμπόν

Είναι και μερικές στιγμές που δεν έχουν καθόλου, μα καθόλου πλάκα. Για παράδειγμα, όταν για κάποιον ανεξήγητο λόγο το ταμπόν αποφασίζει πως δε θέλει να γνωρίσει τον έξω κόσμο και εγκλωβίζεται στον κόλπο σου. Ο πανικός σε καταβάλλει. Νομίζεις ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Μετά από πολλές προσπάθειες, κάποια στιγμή το βγάζεις κι ηρεμείς. Έως τότε όμως, έχεις χάσει τη μισή σου ζωή.

6. Τι εννοείς σου ήρθε περίοδος την ώρα του σεξ;

Συμβαίνουν κι αυτά, παρόλο που καλό θα ήταν να μη συμβαίνουν. Είναι εκείνες οι αποφράδες φορές που θέλεις να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί. Εκεί που ωραία και καλά κάνεις το σεξάκι σου, βλέπεις αίμα κι όχι δεν είναι αίμα από τη βιαιότητα και τον έντονο χαρακτήρα της στιγμής, αλλά αίμα περιόδου. Αν δεν πάθει εγκεφαλικό ο σύντροφός σου, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Θεώνη Σταματοπούλου