ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Διπλό Ευρωπαϊκό Βραβείο για φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Όλοι γνωρίζουμε πως το περιβάλλον ‘φωνάζει’ για βοήθεια, λίγοι όμως είναι εκείνοι που ενημερώνονται σωστά για το πλαστικό και τον καταστροφικό αντίκτυπο του στους ωκεανούς, στην τροφική αλυσίδα κτλ. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, το περιοδικό National Geographic ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο ‘Πλανήτης ή Πλαστικό’, όπου στο περιεχόμενό της υπήρχαν φωτογραφίες ικανές να καθηλώσουν με […]

Δήμητρα Πραντάλου

6 Ιουνίου, 2018

Όλοι γνωρίζουμε πως το περιβάλλον ‘φωνάζει’ για βοήθεια, λίγοι όμως είναι εκείνοι που ενημερώνονται σωστά για το πλαστικό και τον καταστροφικό αντίκτυπο του στους ωκεανούς, στην τροφική αλυσίδα κτλ. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, το περιοδικό National Geographic ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο ‘Πλανήτης ή Πλαστικό’, όπου στο περιεχόμενό της υπήρχαν φωτογραφίες ικανές να καθηλώσουν με την πρώτη ματιά, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να λάβει επιτέλους δραστικά μέτρα.

Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και σε αρκετή συχνότητα, θέλει πολλά χρόνια για να διασπαστεί πλήρως. Αυτό σημαίνει πως όλα τα καταστροφικά προβλήματα, θα τα βρούμε μπροστά μας.

Η ποιότητα του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και αυτό είναι κάτι που θέλησε να περάσει και η ομάδα του SkyrosProject, η οποία κατάφερε να πάρει διπλή νίκη στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό παραγωγής βίντεο «I Live Green» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Το βίντεο της ομάδας SkyrosProject κέρδισε το βραβείο κοινού, μετά από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία και το πρώτο βραβείο στη κατηγορία «Minimal Waste», μεταξύ 21 Ευρωπαϊκών Χωρών και 120 συμμετοχών.

Το SkyrosProject, η Χρυσή Συνεργασία δύο δημόσιων φορέων, του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας (ΕΠΕΑΕ), του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή, με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου (ΛΤ Σκύρου, ΝΠΔΔ), τον φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα της Σκύρου, με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο, νοιώθει υπερήφανο που μέσα από αυτή τη διπλή νίκη, μπορεί να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς τους ανθρώπους που σέβονται τη ζωή και ενδιαφέρονται για την ποιότητα του περιβάλλοντος, σε έναν κοινό σκοπό. Στο να διεκδικήσουμε το περιβάλλον που μας αξίζει!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε κάθε μέλος της πολυπληθούς ομάδας του SkyrosProject και ειδικότερα στους συντελεστές του βίντεο, ερευνητές του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας (ΕΠΕΑΕ) της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Δημιουργία και έμπνευση: Κέλλυ Τσαγάκη – Ρεκλείτου, Κωνσταντίνος Τσαμόπουλος, Κωνσταντίνα Βρατσάνου, Μαρία Σελεβέντη

Τεχνική υποστήριξη: Θανάσης Κουκούλης

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET