HAPPY BODY

6 απλές διατάσεις να κάνεις αν κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο για να ξεπιαστείς!

Το σώμα σου θα σ' ευχαριστεί!

Γεωργία Σιμιτζή

8 Φεβρουαρίου, 2023

Freepik

Βάζω στοίχημα ότι σε πετυχαίνω… καμπουριασμέν@ σε μια καρέκλα. Αν όχι, σύντομα θα βρεθείς σ’ ένα γραφείο να διαβάζεις ή να δουλεύεις, όπως συμβαίνει κάθε μέρα. Το να ξημεροβραδιάζεσαι μπροστά από έναν υπολογιστή ή πάνω από τα βιβλία δε σε κουράζει μόνο πνευματικά, αλλά σε επιβαρύνει και σωματικά. Και μεταξύ μας, το ξέρεις κι εσύ ο ίδιος/η ίδια ότι μόνο υγιές δεν είναι να κάθεσαι τόσες ώρες συνεχόμενες χωρίς να κουνιέσαι.

No shade, αλλά η καμπούρα σου είναι σαν το C της αλφαβήτου. Και να ήταν μόνο αυτό; Ο λαιμός σου είναι τόσο δύσκαμπτος που δεν μπορείς να κοιτάξεις ούτε το ταβάνι, οι ώμοι σου σφιχτοί που πονάς για να τους σηκώσεις και το δεξί σου κωλομάγουλο είναι λες και έχει φάει ένεση τοπικής αναισθησίας. Η λύση; Μικρά διαλείμματα για να ξεπιαστείς!

Δε θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά για να κάνεις μερικές διατάσεις (χωρίς καν να σηκωθείς από το γραφείο σου) και να ανακουφίσεις το σώμα σου. Plus, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος ενώ μειώνεται το άγχος κι ανεβαίνει η διάθεσή σου, πράγμα σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής ή Πανελληνίων. Δοκίμασε τις παρακάτω και θα με θυμηθείς:

1 Καθιστή διάταση ισχίου (Figure 4)

Το μέρος του σώματος που παραμένει σχεδόν ακίνητο όταν είσαι όλη μέρα καθιστ@, είναι τα πόδια σου και ειδικά τα ισχία σου. Προτού περάσεις στο επόμενο κεφάλαιο της ύλης, κάνε μία μικρή παύση για τη σωτήρια διάταση figure 4. Τράβηξε την καρέκλα προς τα πίσω, ώστε να έχεις χώρο να φέρεις το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί γόνατο, έτσι ώστε να θυμίζουν περίπου το «4». Κρατώντας ίσια την πλάτη σου, φέρε το στήθος προς τα μπροστά ενώ με το δεξί σου χέρι πιάσε τον αριστερό αστράγαλο και τράβα τον όσο πιο κοντά μπορείς στο σώμα σου. Για ακόμα περισσότερο τράβηγμα, με το αριστερό χέρι πίεσε το γόνατο προς τα κάτω. That’s all. Μείνε σ’ αυτή θέση για 30″ και επανέλαβε με το άλλο πόδι. Θα νιώσεις το σώμα σου να σε ευχαριστεί! 

2 Γύρω γύρω το κεφάλι

Ο αυχένας σου αν μπορούσε θα φώναζε βοήθεια με την πίεση που δέχεται από τη κακή στάση σώματος που έχεις. Δώστου λίγη αγάπη κάνοντας κύκλους το κεφάλι σου. Σκύψε το κεφάλι προς τα εμπρός και εκτέλεσε έναν αργό κύκλο, πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Επανέλαβε 2-3 φορές. Είναι σημαντικό να κάνεις αυτή την κίνηση αργά και με έλεγχο, γιατί σκοπός είναι να χαλαρώσεις τους μύες του αυχένα, όχι να τους πονέσεις περισσότερο.

3 Τέντωμα καρπού feat. αντίχειρας

Είτε από το πολύ γράψιμο είτε την πληκτρολόγηση, τα χέρια σου δε θέλουν και πολύ να βγουν off. Γι’ αυτό άσε κάτω το στυλό ή το ποντίκι και τέντωσε το ένα σου χέρι σου μπροστά με την παλάμη σε όρθια θέση και με το άλλο πίεσε τα δάχτυλα προς τα πίσω. Ταυτόχρονα κάνε κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα για το full effect. Επανάλαβε και στο άλλο χέρι. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια εδώ, όσο χρειαστεί κι όποτε θέλεις. Απολαυστικό!

4 Καθιστή «γάτα/αγελάδα»

Οι γατομάνες και γατομπαμπάδες σίγουρα θα είναι familiar με τη συγκεκριμένη πόζα. Πόσες φορές έχεις δει τη γάτα σου να εκτελεί ένα υπέροχο τέντωμα που το νιώθεις κι εσύ; Τώρα θα το κάνεις κιόλας, τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο. Όπως κάθεσαι στην καρέκλα, με τα πόδια ακουμπισμένα στο έδαφος, βάλε τα χέρια στους μηρούς. Εισέπνευσε και καμπύλωσε προς τα μέσα την πλάτη, ανοίγοντας το στήθος και ανασηκώνοντας ελαφρά το πηγούνι. Εξέπνευσε και καμπύλωσε την πλάτη προς τα έξω, φέρνοντας το πηγούνι προς το στήθος. Επανέλαβε αργά όσο χρειαστεί.

5 Περιστροφή κορμού

Εκεί που κοντεύεις να φασωθείς με το λάπτοπ ή τις σημειώσεις, θυμήσου: Έχεις καταστρέψει την πλάτη σου! Θέλεις να γυρίσεις 180 μοίρες και να ακούσεις όλα τα κρακ στο κορμί σου. Στρίψε το πάνω μέρος του σώματός σου προς την κατεύθυνση του χεριού που ακουμπά στο πίσω μέρος της καρέκλας. Μείνε στη στάση για 10 έως 30 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

6 Υπόκλιση… στην ύλη

 

Πολλές φορές για να καταφέρεις να τελειώσεις το διάβασμα, η ύλη θέλει μια υπόκλιση. Βάλε τους αγκώνες σου στην άκρη του γραφείου σου. Πήγαινε την καρέκλα όσο πιο πίσω μπορείς και βάλε το κεφάλι ανάμεσα από τα χέρια σου ώστε να έρθει η πλάτη σου στην ίδια ευθεία με το γραφείο. Ουφ, feels good ε; Θα νιώσεις ένα βάρος να φεύγει από τους ώμους σου, κυριολεκτικά. 

Όπως βλέπεις, λίγα λεπτά από το χρόνο σου μπορούν να κάνουν θαύματα στη φυσική και ψυχολογική σου κατάσταση, χωρίς καν να ξεβολευτείς από το χώρο σου. Μην αγνοείς τα σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

7 τρόποι να βάλεις το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου όσο κι αν το αποφεύγεις!

HAPPY BODY

Οι πιο συχνές δικαιολογίες που λέμε για να μην πάμε για τρέξιμο και πώς να τις κόψεις!

ΣΤΥΛ

H Champion® υποδέχεται τη σεζόν S/S ’23 με χρώμα, στιλ και εξωστρέφεια!

ΣΤΥΛ

Η συλλογή Tommy Collection της Tommy Jeans επιστρέφει για την άνοιξη του ’23!

ΣΤΥΛ

Moschino: Τα γυαλιά ηλίου του Fashion Show «Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET