ΕΛΛΑΔΑ

Αρχές Ιουλίου φτάνει το Μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια και Κορυδαλλό, να και κάτι που είχαμε ξεχάσει!

Άντε, με το καλό και της Θεσσαλονίκης.

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2020

Σε άλλα νέα και στην περίπτωση που σας είχε διαφύγει εντελώς (και με το δίκιο σας), στις αρχές Ιουλίου εγκαινιάζονται επιτέλους οι τρεις νέοι σταθμοί στη γραμμή 3 του Μετρό, που περιμέναμε από πέρσι το καλοκαίρι. Πρόκειται για την «Αγία Βαρβάρα», τη «Νίκαια» και τον «Κορυδαλλό» που θα είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό του νοτιοδυτικού τμήματος Αττικής.

Μπορεί ο κορωνοϊός να πάτησε pause σε πολλές εργασίες, το έργο όμως των νέων σταθμών συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πλέον βρίσκονται στο στάδιο όπου ολοκληρώνονται οι δοκιμές όλων των συστημάτων, προκειμένου οι σταθμοί να είναι καθόλα έτοιμοι για τις αρχές Ιουλίου, ενώ όπως πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών, «δεν ολοκληρώνεται μόνο το κατασκευαστικό κομμάτι. Επιλύσαμε και το πρόβλημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους συγκεκριμένους σταθμούς και της διασύνδεσής του με το κεντρικό σύστημα».

Επέκταση γραμμής 3 του Μετρό

Επόμενος στόχος είναι να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό έως το 2022, άλλοι τρεις σταθμοί, τα «Μανιάτικα», το «Δημοτικό Θέατρο» και ο «Πειραιάς».

Οι εργασίες της επέκτασης βρίσκονται σε ένα πολύ καλό στάδιο και έχουν ολοκληρωθεί κατά 83%. Στο τμήμα των τριών πρώτων σταθμών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και οι αποκαταστάσεις επιφανείας.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες πολιτικού μηχανικού (αρχιτεκτονικά, επιφάνειες, κ.λ.π.) έχουν ολοκληρωθεί κατά 90% στο σύνολο της επέκτασης και κατά 99,5% στους σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο σύνολο της επέκτασης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 69%, ενώ οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» είναι έτοιμοι σε ποσοστό 95% (το υπολειπόμενο 5% αφορά κυρίως σε δοκιμές).

Τον Ιούνιο η δοκιμαστική λειτουργία

Τον άλλο μήνα προγραμματίζεται ακόμα μία δοκιμαστική λειτουργία με συρμό για τους τρεις σταθμούς που θα παραδοθούν αρχές Ιουλίου, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα γίνονται δοκιμές σε διάφορα συστήματα λειτουργίας του Μετρό (πυρανίχνευση, τηλεχειρισμός του συστήματος παροχής ισχύος έλξης, αερισμού, διανομής χαμηλής τάσης, κ.λ.π.). Τέλος, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να έχει έως τότε υλοποιήσει και το σύστημα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων, για την ομαλή λειτουργία των σταθμών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET