ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των Τεμπών!

Δε θα ξεχαστούν ποτέ...

Neopolis Team

7 Μαΐου, 2023

Το πρωί της Παρασκευής, στο προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ ξεπρόβαλε ένα μνημείο με ονόματα που κανείς μας δε θα ξεχάσει. Όπως δε θα ξεχάσουμε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου…

Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες και η φοιτητική κοινότητα – και όχι μόνο – θρηνεί ακόμα τους συμφοιτητές της και όλους όσους χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη. Τα μαθήματα στο ΑΠΘ μπορεί να συνεχίζονται, αλλά το κενό στις θέσεις του δε θα αναπληρωθεί ποτέ…

Διάβασε κι αυτό

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

Για να μην ξεχαστεί, λοιπόν, αυτή η τραγωδία αλλά και προς τιμήν των νέων ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτήν, στο προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής στήθηκε ένα μνημείο με τα ονόματα των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη νύχτα. Ανέγερση ενός αυτοσχέδιου μνημείου είχε γίνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αλλά πλέον, ύστερα από τη συνεργασία των φοιτητικών συλλόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μια μαρμάρινη πλάκα με χαραγμένα τα ονόματα θα βρίσκεται για πάντα στο σημείο.

Στα αποκαλυπτήριά του, το πρωί της Παρασκευής, παρευρέθηκαν δεκάδες φοιτητές αλλά και συγγενείς των θυμάτων, κρατώντας ενός λεπτού σιγή και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προβλήθηκαν και βίντεο από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε το thestival.gr.

Την ημέρα των αποκαλυπτηρίων κυριάρχησε συγκίνηση όπως ήταν λογικό, ενώ θλίψη και αίσθημα αδικίας θα προκαλεί κάθε φορά η θέα του μνημείου από εδώ και πέρα σε όποιον περνάει από το σημείο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET