ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Αν δεν κάνεις τα παρακάτω λάθη στα 20 σου, κάτι πηγαίνει στραβά με τη φάση σου!

Η δεκαετία των 20 είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη δεκαετία στη ζωή ενός ανθρώπου. Αρχικά, κάθε νέος έρχεται αντιμέτωπος πλέον με το γεγονός ότι είναι επίσημα ενήλικος και πέρα από τις αμέτρητες ελευθερίες που απολάμβανε έως τώρα, ήρθε η στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του. Δυνητικά πρέπει, να σπουδάσει υπεύθυνα, να βρει δική του δουλειά και […]

Η δεκαετία των 20 είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη δεκαετία στη ζωή ενός ανθρώπου. Αρχικά, κάθε νέος έρχεται αντιμέτωπος πλέον με το γεγονός ότι είναι επίσημα ενήλικος και πέρα από τις αμέτρητες ελευθερίες που απολάμβανε έως τώρα, ήρθε η στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του. Δυνητικά πρέπει, να σπουδάσει υπεύθυνα, να βρει δική του δουλειά και σπίτι και καλό μισθό. Βέβαια, ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχει η περίπτωση να σπαταλήσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.

Πιστεύω ότι η δεκαετία των 20, είναι η πλέον καταλληλότερη ηλικία για να κάνεις λάθη και να πάρεις τα αντίστοιχα μαθήματα. Ξέφυγε και λίγο από το στόχο σου, δεν είναι κακό. Είναι δε προτιμότερο από το να μετανιώσεις για πράγματα που δεν έκανες όταν έπρεπε.

Αυτά είναι πράγματα που ο καθένας πρέπει να κάνει στην ηλικία των 20, ακόμη κι αν είναι λάθος:

1. Αν δεν κάνεις και δουλειές που δεν σου ταιριάζουν, δε θα μάθεις να εκτιμάς τις καλές δουλειές

Το παράδοξο αυτού του κόσμου, είναι το ότι για να εργαστείς εκεί που θες, θα πρέπει να έχεις εμπειρία και προϋπηρεσία. Άντε να το χωνέψεις αυτό τώρα. Καλώς ή κακώς, δίχως εμπειρία δεν θα καταφέρεις εύκολα να αποκτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου.

Τα 20 σου επιδιώκουν ακριβώς να σε οδηγήσουν σε όλα τα λανθασμένα μονοπάτια, μέχρι που θα φτάσεις στον τελικό προορισμό σου. Αν δεν εργαστείς στις «χειρότερες» δουλειές που θα μπορούσες να φανταστείς, δεν θα μάθεις ποτέ να εκτιμήσεις τη δουλειά εκείνη που στο μέλλον θα μοιάζει ιδανική για σένα.

2. Αν δεν πάρεις τις λάθος αποφάσεις, δεν θα μάθεις πώς να παίρνεις τις σωστές

Τα λάθη είναι υπέροχα γιατί ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Κάθε νέο λάθος που κάνεις, είναι κι ένα καινούριο μάθημα για σένα. Ίσως τώρα να σιχτιρίζεις τη μοίρα σου, αλλά στο μέλλον θα συνειδητοποιήσεις την πραγματική τους συμβολή.

3. Όταν νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα, ξεχνάς να πασχίζεις για το άγνωστο

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα στα 20 του. Γενικότερα, κανείς δεν ξέρει τα πάντα όσο χρονών κι αν είναι. Η έρευνα, η μάθηση κι η δίψα για γνώσεις δεν πρέπει να τελειώνουν ποτέ. Εξάλλου το να θεωρεί κανείς ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι απλά αλαζονικό αλλά αφελές κι αστείο.

4. Αν δεν πέσεις κάτω, δεν θα μάθεις πώς να σηκωθείς

Οι αποτυχίες μας είναι αυτές που μας δίνουν μορφή. Μόνο αν πέσεις κάτω, θα μπορέσεις να ξανασηκωθείς και να αποφασίσεις ποιος είσαι και τι θες να γίνεις. Αν δεν βίωνε ποτέ κανείς την αποτυχία, δεν θα ήταν σε θέση να βιώσει την ιδέα της πραγματικής επιτυχίας κι ευτυχίας.

5. Αν δε χαθείς, δεν θα καταφέρεις να βρεις ποτέ το δρόμο σου

Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να μην έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιος είσαι, τι κάνεις και πού θα βρεθείς στο μέλλον. Όλοι περνούν τις φάσεις και τα υπαρξιακά τους μία στο τόσο κι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλα βρίσκουν το δρόμο τους όμως εν τέλει. Κι αν τα κάνεις όλα στραβά στα 20 σου, τι; Αυτά θα έχεις να θυμάσαι στο μέλλον στο κάτω – κάτω της γραφής.

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET