ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα | 8 στους 10 περνούν στο Πανεπιστήμιο!

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, τα αποτελέσματα των Βάσεων 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Κι επίσημα λοιπόν, σήμερα τελείωσαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους να ξεκινούν από σήμερα τη φοιτητική τους σταδιοδρομία. Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, οι υποψήφιοι συνδέονται στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr και […]

Neopolis Team

27 Αυγούστου, 2019

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, τα αποτελέσματα των Βάσεων 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Κι επίσημα λοιπόν, σήμερα τελείωσαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους να ξεκινούν από σήμερα τη φοιτητική τους σταδιοδρομία.

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, οι υποψήφιοι συνδέονται στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτοχρόνα, τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας.

Διευκρυνίζεται πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του, και όχι τα προσωπικά του στοιχεία.

Επίσης, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Κάτω από τη βάση το 25% των υποψηφίων από τα ΓΕΛ

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι πίνακες με τα αποτελέσματα, ωστόσο να σημειωθεί πως σε συνέντευξη της λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πως το 25% των υποψήφιων των ΓΕΛ έγραψε κάτω από τη βάση στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, το 40%.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 8 στους 10 υποψήφιους περνούν σε πανεπιστημιακή σχολή.

Η υπουργός Παιδείας, είπε χαρακτηριστικά, ότι καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές.

Άνοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά 104.000 υποψηφίους με τους 80.000 από αυτούς να εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξ αυτών, περίπου ένας στους τέσσερις (23%) περνά στη σχολή πρώτης προτίμησης.

Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν και πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

«Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν τις βάσεις. Το πρώτο είναι ο αριθμός των εισακτέων. Φέτος υπάρχει μία αύξηση κατά περίπου 3.200 θέσεις. Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων οι οποίες φέτος κινήθηκαν πτωτικά. Και ο τρίτος είναι οι προτιμήσεις των υποψηφίων που είναι λίγο πολύ οι ίδιες σε σχέση με πέρσι. Άρα ο κύριος λόγος για την πτωτική τάση είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας

ΒΑΣΕΙΣ 2019 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Αποτελέσματα ημερήσιων Γενικών Λυκείων

Αποτελέσματα εσπερινών Γενικών Λυκείων

Αποτελέσματα ημερήσιων ΕΠΑΛ

Αποτελέσματα εσπερινών ΕΠΑΛ

Βάσεις Αλλογενών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βάσεις Αλλογενών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βάσεις 10% για ημερήσια ΕΠΑΛ

Βάσεις 10% για ημερήσια ΓΕΛ 2018

Συγκριτικοί πίνακες για τις Βάσεις 2019

Ταυτόχρονα με τις Βάσεις 2019 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες τόσο για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ. Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει πτώση της βάσης εισαγωγής στην Ιατρική κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ στις περισσότερες σχολές υπάρχει γενικότερη πτώση των βάσεων.

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΓΕΛ

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΕΠΑΛ


Δείτε ακόμα:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET