ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν δεν μπορείς να πεις στη σχέση σου τι είναι αυτό που θες στο σεξ, τότε για ποια σχέση μου μιλάς;

Παιδιά, μιλάτε στο σεξ, ΜΙ-ΛΑ-ΤΕ! Με τη μούγκα δεν την έβγαλε κανείς ευχάριστα.

Mademoisex

6 Μαΐου, 2019

Όπως η επικοινωνία, έτσι και το σεξ αποτελεί θεμέλιο λίθο σε μία σχέση. Δε θέλω να ακούω χαζά του τύπου «μα, εμείς είμαστε καλά κι ας μην κάνουμε συχνά» ή «δεν έχει τόση σημασία δα, μετράνε άλλα πράγματα». Πας καλά;

Αν δεν υπάρχει σεξ και μάλιστα ικανοποιητικό και για τους δύο σε μία σχέση, τότε αργά ή γρήγορα δε θα υπάρχει και σχέση.

Φυσικά και μετράνε και άλλα πράγματα. Μετράει η επικοινωνία όπως είπα πριν, η οικειότητα, η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η αφοσίωση, αλλά από μόνα τους δεν καταφέρνουν πολλά. Στην τελική, όλα αυτά μπορείς να τα μοιραστείς με τον οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στη ζωή σου, από τους φίλους μέχρι τα αδέρφια σου. Εκείνο που ξεχωρίζει όμως τις ερωτικές σχέσεις από τις υπόλοιπες, είναι το σεξ!

Αλήθεια, δεν ήταν κριτήριο για σένα στην απόφασή σου να προχωρήσεις σε κάτι πιο σοβαρό με έναν άνθρωπο, το πώς τα βρίσκατε στο κρεβάτι; Φυσικά και ήταν. Γιατί αν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει θέματα στο σεξουαλικό κομμάτι, τότε η σχέση δε θα μακροημερεύσει.

Όλα τα μαρτυρούν τα κορμιά.

Αν τα κορμιά σας ταιριάζουν, τότε προχωράς. Αν όμως βλέπεις ότι δεν υπάρχει σύνδεση, τότε το τελειώνεις. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σεξ στις αρχές του δεν είναι και το καλύτερο. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και οικειότητα για να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Ακόμη κι έτσι όμως, η πρώτη ή οι πρώτες φορές αποτελούν ένα δείγμα για το τι έπεται στη συνέχεια.

Εάν λοιπόν με τον καιρό, αντί να ευχαριστιέσαι το σεξ που κάνετε, απογοητεύεσαι ή σου περνάει αδιάφορο, τότε το να δίνεις συνεχώς ευκαιρίες χωρίς να προσπαθείς για κάτι καλύτερο, είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις.

Το σεξ υποτίθεται ότι πρέπει να σε κάνει χαρούμενο κι όχι δυστυχισμένο.

Κι αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάω, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: Όταν δε σε σέβεται ο/η σύντροφός σου στη διάρκεια της πράξης, όταν επαναλαμβάνονται τα ίδια ξανά και ξανά, όταν κάνεις πράγματα όχι επειδή τα θες εσύ, αλλά επειδή τα θέλει ο/η σύντροφός σου, όταν προσποιείσαι, όταν ενδιαφέρεσαι μόνο για τη δική σου απόλαυση, όταν περιμένεις πότε θα τελειώσει για να κοιμηθείς και πολλά άλλα, συνθέτουν το κακό σεξ.

Το θέμα είναι τι κάνεις για όλα αυτά. Τα αφήνεις να διαιωνίζονται και είσαι δυστυχισμένος/η ή αποφασίζεις να τα συζητήσεις ειλικρινά με το/τη σύντροφό σου, ώστε να βρεθεί άκρη;

Ο καθένας βιώνει διαφορετικά το σεξ. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απαιτήσεις, αντοχές ή δυνάμεις. Επειδή όμως μιλάμε για σχέση, για όσους υποστηρίζουν ότι το σεξ δεν έχει τόση σημασία, αλλά έχει η επικοινωνία για παράδειγμα, τότε φίλε/η μου, γιατί δεν επικοινωνείς στο/στη σύντροφό σου όσα έχεις στο μυαλό σου; Μάλλον εδώ πάνε περίπατο τα όσα πιστεύεις. Γιατί προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από το δαχτυλάκι σου, παρά να συζητήσεις με ηρεμία και ειλικρίνεια το σεξουαλικό σου/σας πρόβλημα;

Παιδιά, ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΣΕΞ. ΜΙ-ΛΑ-ΤΕ.

Με τη μούγκα δεν την έβγαλε κανείς ευχάριστα. Πες τι σου αρέσει, τι να κάνει ή να μην κάνει διαφορετικά, ποια είναι τα όριά σου, τι θες να δοκιμάσεις και τι σε ενοχλεί. Επειδή ακόμη δεν υπάρχει η υπερδύναμη να μπαίνουμε ο ένας στο κεφάλι του άλλου, θεωρώ απίστευτα σημαντικό το να μιλούν τα ζευγάρια ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ζωή. Δεν υπάρχει καμία ντροπή. Μιλάμε για την ανθρώπινη φύση.

Εκτός κι αν έχεις αποδεχτεί ότι μπορείς να ζήσεις με κακό σεξ για την υπόλοιπη ζωή σου, τότε πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και μίλησέ του/της για όλα. Δείτε πώς μπορεί να βρεθεί μία λύση ή αν δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων, τότε καλύτερα να τελειώσει η σχέση για το καλό και των δύο, πριν αρχίσουν να πέφτουν τίποτα κέρατα. Με κακό σεξ, δεν περνάει εύκολα αυτή η ζωή.


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET