ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 πράγματα που μόνο τα αδέρφια με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, θα καταλάβουν!

Η μικρότερη από τις δύο αδερφές μου είναι 9 χρόνια μικρότερη από εμένα. Βρίσκομαι (αισίως) στο 3ο έτος της σχολής μου κι εκείνη φέτος τελειώνει την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Εγώ θυμάμαι πολλά πράγματα από την παιδική της ηλικία γιατί την έβλεπα να μεγαλώνει, αλλά εκείνη με γνώρισε ήδη σχετικά μεγάλη, επομένως το χάσμα είναι […]

Θεώνη Σταματοπούλου

15 Σεπτεμβρίου, 2016

Η μικρότερη από τις δύο αδερφές μου είναι 9 χρόνια μικρότερη από εμένα. Βρίσκομαι (αισίως) στο 3ο έτος της σχολής μου κι εκείνη φέτος τελειώνει την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Εγώ θυμάμαι πολλά πράγματα από την παιδική της ηλικία γιατί την έβλεπα να μεγαλώνει, αλλά εκείνη με γνώρισε ήδη σχετικά μεγάλη, επομένως το χάσμα είναι τεράστιο. Τώρα που ζω και σε διαφορετική πόλη από την οικογένειά μου, το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί χάνω την καθημερινότητά της.

Αν έχεις κι εσύ έχεις έναν αδερφό ή μία αδερφή πολύ μικρότερης ηλικίας από τη δική σου, τότε θα καταλάβεις απόλυτα τα 10 παρακάτω πράγματα:

1. Βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετικά στάδια ζωής.

Αν έχεις κι εσύ αδερφό/ή που φορούσε ακόμη πάνες, ενώ εσύ ήσουν ήδη στο Γυμνάσιο και τον/την είχες να κλαίει και να οδύρεται όλη νύχτα και να σε αφήνει ξάγρυπνο/η ή αν διαβάζεις για την εξεταστική της σχολής και ο/η αδερφός/ή σου έχει κάνει ήδη το πρώτο του/της παιδί, τότε καταλαβαίνεις την ταύτιση.

kardashian-sister-gif

2.  Δεν μπορούσες να φέρεις φίλους σου στο σπίτι γιατί ο/η μικρός/ή κοιμόταν νωρίς.

Έπρεπε να ήσουν τόσο διακριτικός/η, που και να ανάσαινες δεν θα έπρεπε να ενοχλούσες. Για πάρτι βέβαια ούτε λόγος…

3.  Σαν μεγαλύτερος/η σιχαίνεσαι την αλλαγή συμπεριφοράς των γονιών σου απέναντι στο μικρότερο παιδί.

Με τα πρώτα παιδιά είναι όλα πρωτόγνωρα. Το τι απαγορεύσεις, όρια και καταπιέσεις δέχτηκα, η καρδούλα μου το ξέρει. Αντίθετα, οι δύο μικρότερες αδερφές μου κάνουν πράγματα που στην ηλικία τους, εγώ δεν θα μπορούσα καν να με φανταστώ να κάνω. Άδικη ζωή…

listen

4. Ο κόσμος συχνά λέει ότι σαν μικρότερος/η , ήσουν το «παιδί – ατύχημα.»

Οι γονείς σου είχαν σχεδιάσει την ύπαρξή σου ή όχι; Μάλλον όχι τις περισσότερες φορές. Επομένως, θα βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να εξηγείς κάθε φορά σε όλους πώς νιώθεις που υπάρχεις.

5.  Σαν μικρότερος/η, είναι σαν να έχεις τον μεγαλύτερο αδερφό/ή σου, τρίτο γονιό.

Σαφώς ένας πιο φιλικός, καταδεκτικός και αξιόπιστος γονιός.

no

6.  Οι συμβουλές των μεγαλύτερων παιδιών είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Θυμόμαστε επακριβώς τι περνούσαμε στην ηλικία μας, επομένως μπορούμε να εκφέρουμε άποψη με χαρακτηριστική άνεση.

7. Οι μεγαλύτεροι σου μαθαίνουν πώς να τα βγάζεις πέρα με τους γονείς σας.

Θα συμφωνήσουμε καταρχάς με το πόσο ανυπόφοροι είναι οι γονείς μας τις περισσότερες φορές. Τώρα λοιπόν, γατάκι, άκου προσεκτικά πώς να αντιμετωπίσεις τις καλές και τις κακές στιγμές που θα προκύψουν στη σχέση σου με τους γονείς μας.

idiot

8.  Τα γούστα σας είναι διαφορετικά στα πάντα.

Είτε μιλάμε για το φαγητό, είτε για ρούχα, είτε για μουσική, θα μπορείς να λες τουλάχιστον με αυτοπεποίθηση ότι δεν σχετίζεσαι καθόλου με τον/την μικρότερο/η αδερφό/ή σου.

9.  Δεν είστε και τόσο δεμένοι…

Φυσιολογικό. Το χάσμα που λέγαμε; Τι να κάτσω να συζητήσω εγώ τώρα με το 10χρονο; Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα μπορούσα να πω μαζί της. Οι σχέσεις μεταξύ των αδερφών καλυτερεύουν μόνο όταν φτάσουν και οι δύο στο σημείο που η ηλικιακή διαφορά και των δύο δεν μοιάζει τόσο μεγάλη πλέον.

fight

10.  …αλλά δεν θα τον/την άλλαζες για τίποτα στον κόσμο.

Εκτός κι αν μιλούσαμε για κάποιο μη αμελητέο ποσό που θα μπορούσε να μας εξαγοράσει στην στιγμή…                Just kidding!

 

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET