ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΞΕΡΟΥΝ

12 φράσεις που περιγράφουν την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Παρθένου!

Όπου υπάρχει χάος, φώναξε τον Παρθένο να «καθαρίσει»!

Γεωργία Σιμιτζή

4 Σεπτεμβρίου, 2022

cover photo

Παρθένος, aka τελειομανής, aka κριτική επιτροπή.

Αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου, ανήκεις στο έκτο ζώδιο του κύκλου. Κυβερνήτης πλανήτης ο Ερμής, λέξη-κλειδί η «λογική».

Όπως λέει και η Beyoncé (MVP Παθρένος) ‘I’m too classy for this world’. Έχεις μια αισθητική πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα μεθοδική, που κάνει τους γύρω σου να σε σέβονται. Η σεμνότητά σου σε χαρακτηρίζει και έχεις ως μηχανισμό την επιφυλακή. Για να ανοιχτείς σε κάποιον, πρέπει πρώτα να τον περάσεις από χίλια τεστ! Είσαι πολύ επιλεκτικ@ με τους φίλους και τους συντρόφους σου και θέλεις να βεβαιωθείς ότι αξίζουν το χρόνο σου.

Δύσκολα θα δεις έναν Παρθένο να αποτυγχάνει και πάρε παράδειγμα την Blake Lively, την Zendaya, τον Idris Elba και τον Adam Sandler. Όμως, η τάση για τελειομανία έχει ως αποτέλεσμα να εξουθενώνεσαι και να ψάχνεις απεγνωσμένα χρόνο για χαλάρωση στο πρόγραμμά σου.

Είναι λίγο δύσκολο να σε διαβάσει και να σε καταλάβει κανείς, αλλά αυτές οι 12 φράσεις σε χαρακτηρίζουν απόλυτα! Παρθενάκι in a nutshell λοιπόν:

#1 Όπου υπάρχει χάος, φώναξε τον Παρθένο να «καθαρίσει»

Από τα πράγματα που δεν αντέχει με τίποτα ο Παρθένος είναι η ακαταστασία και όχι μόνο ενός χώρου. Θέλει να κρατά τη ζωή του και το μυαλό του σε τάξη και το ίδιο επιθυμεί και για τους φίλους του με το να τους βοηθάει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους δίνοντας συμβουλές και λύνοντας τα προβλήματά τους. Κι εννοείται πως δεν σταματά ποτέ μέχρι να βγάλει άκρη και να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. OCD αφού.

#2 Το κάνω καλύτερα, όταν το κάνω μόνος μου

Πώς η μάνα σου λέει «άστο, θα το κάνω εγώ», γιατί θεωρεί ότι κανείς άλλος δε θα το κάνει σωστά; Έτσι και ο Παρθένος θέλει να έχει τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση και να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, επειδή – σύμφωνα με τον ίδιο – όλοι οι άλλοι είναι σίγουρο ότι θα αποτύχουν. Δικαίως λοιπόν είναι η μαμά του ζωδιακού – για διαφορετικούς λόγους από τον Καρκίνο.

#3 Έχω βάλει φρουρούς να φυλάνε την καρδιά μου 

«Κεραυνοβόλος έρωτας; Καλύτερα να ξεράσω», λέει ο Παρθένος μας. Απλώς δε γουστάρουν να πέφτουν με τα μούτρα σε κάτι χωρίς να ξέρουν αν αξίζει (μην τους βγάλει κι εκτός προγράμματος). Αναλύουν όλα τα σενάρια από 2-3 φορές στο μυαλό τους κι αν νιώσουν σίγουροι ότι δε θα πληγωθούν, θα δώσουν ευκαιρία στη σχέση. Κι εκεί πάλι με επιφύλαξη γιατί ξέρουν ότι αν ερωτευτούν θα τα δώσουν όλα, οπότε κρατάνε τα συναισθήματά τους για ξεχωριστές περιπτώσεις.

#4 Δε θέλω πολύ, μια μαλ@κια και τέλος

Όταν έχουν να κάνουν με κάποιον που δε συμβαδίζει με το mindset τους και γενικώς δυσκολεύονται να συνεννοηθούν μαζί του, στέλνουν φιλάκια. Διπλά φιλάκια. Δεν μπορούν να σπαταλάνε χρόνο και ενέργεια σε άτομα που τους χαλάνε την «τάξη» (τα λέγαμε και στο #1). Δεύτερες ευκαιρίες ούτε για αστείο, αλλά αποκοπή ανθρώπων από τη ζωή τους για πλάκα.

#5 Δεν είναι η εριστικότητα προσόν; 

Σε προκαλώ να διαφωνήσεις με έναν Παρθένο. Δε θέλεις, πίστεψέ με. Με τον αδελφό μου τσακωνόμαστε κάθε φορά που συζητάμε και πάντα προσπαθεί να βγει από πάνω. Μα να κάνουν στην άκρη την κριτική, την απολυτότητα και τις τέλειες και ΠΑΝΤΑ σωστές απόψεις τους; Δε νομίζω…

#6 Do not disturb: Συλλογίζομαι

Μονίμως στο μυαλό τους κάνουν σενάρια για τα πάντα. Όχι όμως το κλασικό overthinking. Προσπαθούν να κατανοήσουν τις καταστάσεις και ψάχνουν συνεχώς να βρουν τρόπο να βελτιώσουν τα πάντα, μέσα από την ανάλυση και τη σκέψη. Κι άμα τους διακόψεις, δε θα πάει πολύ καλά. Θα σε αγνοήσουν ακόμα κι αν τους πεις ότι καίγεται το φαγητό στο φούρνο. Είναι ιερή στιγμή αυτή και πωςτολμαςνατηδιακοπτεις;;;

#7 Έχω πλάνο και απάντηση για τα πάντα

Οι σημειώσεις στο κινητό όσο άχρηστες είναι για το Δίδυμο, τόσο χρήσιμες είναι για τον Παρθένο. Ειδικά αν έχουν να πουν κάτι σε κάποιον. Σημειώνουν τη φανταστική συνομιλία που φτιάχνουν στο κεφάλι τους (βλ. #6), για να καλύψουν κάθε πιθανό σενάριο και τροπή που θα πάρει η κουβέντα. Ακόμα και με τη μάνα τους να μιλάνε, το ίδιο θα κάνουν. Είπαμε αφοσίωση, αλλά κάπου ώπα.

#8 Δεν μπορώ να σταματήσω και δε θα σταματήσω να κρίνω

Το συναίσθημα που έχεις μετά την κριτική ενός Παρθένου είναι κάπως painful. Γνώμη του είναι, ναι, αλλά δεν έχει φίλτρο. Όσο πιο πολύ ενδιαφέρεται για ένα άτομο, τόσο περισσότερο ασκεί κριτική σ’ αυτά που δε θεωρεί σωστά γιατί έτσι πιστεύει ότι τον βοηθάει να βελτιωθεί. Τα λόγια του συνήθως συνοδεύονται με την εξής ατάκα «Αυτό πιστεύω εγώ, κάνε ό,τι θες». Δεν το κάνει κακοπροαίρετα, απλά έτσι είναι. Αυτό βέβαια ή το συνηθίζεις ή όχι.

#9 Λέω «μην ανησυχείς» όταν το μόνο που κάνω είναι να ανησυχώ

Το άγχος που έχει καθημερινά αυτό το ζώδιο για τα πάντα μου προκαλεί ίλιγγο. Αναλύει τι έγινε στο παρελθόν, αγχώνεται για να είναι συνεπής σε ό,τι έχει αναλάβει στο παρόν και σε όλα αυτά προσπαθεί να οργανώσει και το μέλλον. Και δεν μπορεί να καθησυχαστεί και κάπως. Το «μην αγχώνεσαι» αποκτά διπλή αρνητικότητα στην περίπτωσή του, οπότε απλά μην του το πεις ποτέ.

#10 Ποτέ δε διαγράφω μηνύματα, είναι αποδεικτικά στοιχεία!

Πλανάσαι πλάνην οικτρά αν πιστεύεις ότι ένας Παρθένος δεν έχει ξεχωριστό φάκελο με τα screenshots από τη συνομιλία σας. Κατηγοριοποιημένα βάσει ημέρας, μήνα και έτους, θα βρει πάντα την απάντηση στο «Δεν θυμάμαι να το είπα αυτό» που τόλμησες να ξεστομίσεις.

#11 Σιγά μη ζηλέψω κιόλας

Θαυμάζω αυτή την αυτοπεποίθηση του Παρθένου. Φροντίζει να τα έχει καλά με τον εαυτό του και βασίζει τα πάντα σε αυτό. Προσγειωμένος και σεμνός, δε ζηλεύει με την καμία, επειδή πολύ απλά ξέρει ποιος είναι και δεν θα ασχοληθεί με τέτοιες μικρότητες. Αν προσπαθείς να κάνεις το αγόρι ή κορίτσι σου Παρθένο να ζηλέψει, ξανασκέψου το. Το πιο πιθανό είναι να ξενερώσει και να απομακρυνθεί.

#12 Μισώ την αργοπορία περισσότερο από τους Σκορπιούς

Χειρότερο δίδυμο από το Παρθένος – Σκορπιός είναι το Παρθένος – αργοπορία. Δεν μπορεί τους ανθρώπους που έχουν στο μυαλό το mentality του «και να αργήσω λίγο, δεν πειράζει». Το θεωρούν ασέβεια και χάσιμο χρόνου. Το πιο πιθανό αν τους στήσεις είναι να μην ξανακανονίσετε.

Παρά τις όποιες παραξενιές του, ο Παρθένος είναι πανέξυπνος και ο καλύτερος και πιο σωστός φίλος που θα έχεις ποτέ! Appreciate that!

ΖΩΔΙΑ

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET