ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την αναγνώριση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και των πτυχίων τους!

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων αλλά και των ξένων Πανεπιστημίων, αναμένεται να ψηφιστούν αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή. Την ανακοίνωση μάλιστα, έκανε η ίδια η Υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real FM. Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως, η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή κι απομένει […]

Neopolis Team

6 Οκτωβρίου, 2019

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων αλλά και των ξένων Πανεπιστημίων, αναμένεται να ψηφιστούν αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή. Την ανακοίνωση μάλιστα, έκανε η ίδια η Υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real FM.

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως, η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή κι απομένει η ψήφισή της η οποία είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα που μας έρχεται. Με βάση αυτήν, θα αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων των ιδιωτικών ιδρυμάτων της χώρας αλλά και των φοιτητών που σπούδασαν στο εξωτερικό.

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις φοιτητών των ΑΕΙ, οι οποίοι θεωρούν οτι με αυτόν τον τρόπο, υποβαθμίζονται τα δημόσια Πανεπιστήμια και «ιδιωτικοποιείται» η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η Υπουργός από την άλλη, τονίζει οτι η νέα ρύθμιση μόνο καλό θα κάνει στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, «ελευθερώνονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα», με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη χώρα μας όχι μόνο χιλιάδες φοιτητές που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και καθηγητές μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του κατεπείγοντως με τον οποίο θα ψηφιστεί η τροπολογία, η κα Κεραμέως εξήγησε πως αυτό γίνεται «για να προλάβουμε την ακαδημαϊκή χρονιά».

Η επόμενη εβδομάδα λοιπόν, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο των Πανεπιστημιακών σπουδών στη χώρα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET