BINGE WATCHING

Game of Thrones: 6 προβλέψεις για το ποιος θα καθίσει στο Σιδερένιο Θρόνο του Γουέστερος!

Τα πρώτα 2 επεισόδια της 8ης και τελευταίας σεζόν της πιο επικής σειράς όλων των εποχών έχουν ήδη προβληθεί και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά. Ναι, είμαστε απ’ αυτούς που στήνονται στην τηλεόραση στις 4 τα ξημερώματα τις Κυριακές και δοξάζουμε τη Nova που μας δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Και ήδη μετράμε αντίστροφα […]

Θεώνη Σταματοπούλου

24 Απριλίου, 2019

Τα πρώτα 2 επεισόδια της 8ης και τελευταίας σεζόν της πιο επικής σειράς όλων των εποχών έχουν ήδη προβληθεί και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά. Ναι, είμαστε απ’ αυτούς που στήνονται στην τηλεόραση στις 4 τα ξημερώματα τις Κυριακές και δοξάζουμε τη Nova που μας δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Και ήδη μετράμε αντίστροφα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, που «σκάει» το 3ο και πιο συναρπαστικό (μέχρι το επόμενο) επεισόδιο της σεζόν.

Κακά τα ψέματα, το πραγματικό Game of Thrones, τώρα ξεκινά! Καλά τα re-unions, καλές οι αποκαλύψεις και οι προετοιμασίες του πολέμου, η Μάχη του Winterfell όμως, για την οποία χρειάστηκαν 55(!) νύχτες γυρισμάτων, είναι αυτή για την οποία ξενυχτάμε κάθε βδομάδα. Τι να περιμένουμε; Πραγματικά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει 100%. Σίγουρα ο θάνατος θα θερίσει και οι εκπλήξεις θα διαδέχονται η μία την άλλη και κανείς μας δε γνωρίζει με βεβαιότητα ποιος/α θα διεκδικήσει τον Σιδερένιο Θρόνο μέχρι τέλους.

Έχοντας αρκετές μέρες μπροστά μας και με την ανυπομονησία να χτυπά κόκκινο, σκεφτήκαμε να καταγράψουμε τις δικές μας εικασίες σχετικά με το ποιος/α θα επικρατήσει. Μαζευτήκαμε στο γραφείο, είδαμε ΟΛΕΣ τις σεζόν (να ‘ναι καλά το Box Set που ετοίμασε η Nova!), τα βάλαμε κάτω και καταλήξαμε στους εξής 6 διεκδικητές:

#1 Τζον Σνόου

Αυτό το λατρεμένο και αδικημένο αγόρι, έχει περάσει τα πάνδεινα εδώ και 7 σεζόν αλλά με το πέρασμα των επεισοδίων είδαμε ότι η θέση του βελτιωνόταν διαρκώς και έχει φτάσει πια να διεκδικεί επάξια τη θέση στο Σιδερένιο Θρόνο. Από νόθο γιο του Νεντ Σταρκ που τον γνωρίσαμε αρχικά, τελικά μαθαίνουμε ότι είναι γιος του Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και της Λυάννα Σταρκ (μπουμ!), γεγονός που τον καθιστά νόμιμο διάδοχο του θρόνου.

Εξάλλου είναι ήδη ο Βασιλιάς του Βορρά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι έχεις φυσικές ηγετικές ικανότητες. Τον στηρίζουν με κλειστά μάτια οι Οίκοι των Σταρκ, Τάλλυ και της Κοιλάδας του Βέιλ και όπως πιθανολογούμε θα είναι ο Διοικητής των δυνάμεων του Νότου και εκείνος που με τις δυνάμεις του θα πολεμήσει ενάντια στους White Walkers. Αν τελικά επιζήσει, αποτελεί ένα ξεκάθαρο φαβορί για το Σιδερένιο Θρόνο.

#2 Νταινέρυς Ταργκάρυεν

Οι τίτλοι με τους οποίους την προσφωνούν είναι αναρίθμητοι και δεν έχω καταφέρει ούτε μία φορά μέχρι στιγμής να τους θυμηθώ όλους. Μιλάμε λοιπόν για τη Θυελλογεννημένη, Βασίλισσα των Άνταλς και των Πρώτων Ανθρώπων, Αρχόντισσα των Επτά Βασιλείων, Καλίσι, Άκαυτη, Απελευθερώτρια από τα Δεσμά και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα, Μητέρα των Δράκων.

Με όλα αυτά συν το γεγονός ότι διεκδικεί το θρόνο από τον πατέρα της, Mad King, την καθιστά φαβορί για το Σιδερένιο Θρόνο. Έχει το μεγαλύτερο στρατό που υπάρχει, τους Άσπιλους και φυσικά για Χέρι τον Τύριον που δεν πρέπει να τον αφήνουμε στην απέξω. Εκτός όλων των άλλων τυχαίνει να έχει και 2 δράκους αλλά και την αμέριστη στήριξη των Ντορν, των Ντοθράκι και των Άσπιλων. Είναι γυναίκα – σύμβολο μιας και τα συνδυάζει όλα, ομορφιά, εξυπνάδα, δυναμικότητα, οπότε αν δεν την πεθάνει κι αυτή ο J.J.Martin έχεις πολλές πιθανότητες να κάτσει στο θρόνο.

#3 Σέρσεϊ Λάνιστερ

Τραγική φιγούρα αυτή η γυναίκα αν μη τι άλλο. Λόγω του ότι είναι αδίστακτη και εδώ και 7 σεζόν κάνει τα πάντα για να κάτσει στο θρόνο, το κάρμα που είναι και bitch της έχει στερήσει όλα της τα παιδιά. Η αρρωστημένη σχέση που έχει με τον αδερφό της Τζέιμι έχει συμβάλλει κι αυτή σε μεγάλο βαθμό στην τραγική της φιγούρα. Όπως κι αν έχει, είναι η Βασίλισσα του Kings Landing και έχει στην κατοχή της το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό.

Ακόμα, έχει στη διάθεσή της το δίκτυο πληροφοριών Qyburn και επίσης έχει προσλάβει την Golden Company με λεφτά της Iron Bank. Έχει αναμφίβολα τεράστια εμπειρία αλλά και την αμέριστη στήριξη των Λάνιστερ, των Γκρέιτζοι και των Μπαράθεον. Αν μας ρωτάτε, στο θρόνο δε θέλουμε με τίποτα να τη δούμε και μάλιστα ευχόμαστε να έχει το θάνατο που της αρμόζει, αλλά η αλήθεια είναι πως ανήκει στα επικρατέστερα σενάρια για το θρόνο.

#4 Μπραν Σταρκ

Ναι, τολμάμε να τον εντάξουμε στη λίστα με τους επικρατέστερους γιατί με αυτή τη σειρά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ο Μπραν του Οίκου Σταρκ, όπως ξέρεις καλά έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα. Ο Μπραν είναι το Κοράκι με τα τρία μάτια και με αυτή την υπερφυσική του ικανότητα μπορεί κάλλιστα να ηγηθεί του πολέμου ενάντια στον Night King και στους White Walkers.

Αν εμπιστευτούμε τις ακραίες θεωρίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, ο Μπραν ίσως να είναι ένας αρχαίος Σταρκ που ζει εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει δει και γνωρίζει τα πάντα ή ακόμη χειρότερα ότι ο Μπραν μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο Night King. Ο προκάτοχός του τον είχε προειδοποιήσει ότι αν κάτσει για πολλή ώρα εκεί μέσα μπορεί να παγιδευτεί για πάντα. Αν είναι έτσι και αν λάβουμε υπόψη και τις μαγικές του ικανότητες, μπορεί άνετα να πάρει τη θέση στο Σιδερένιο Θρόνο.

#5 Βασιλιάς της Νύχτας

Για τον αρχηγό των White Walkers ελάχιστα πράγματα ξέρουμε μέχρι στιγμής. Είναι ή δεν είναι απέθαντος; Είναι ή δεν είναι μάγος; Αυτά που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι έχει έναν εκ των δράκων της Νταινέρυς και έχει ένα τεράστιο στρατό από ζόμπι. Το γεγονός ότι μπορεί να ανασταίνει τους νεκρούς και επομένως ο στρατός του να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καταλαβαίνεις ότι τον καθιστά φαβορί για το θρόνο.

Αν τελικά επικρατήσει ο Night King θα μιλάμε για ένα φουλ ξενερωτικό σενάριο μιας και θα υπάρχει θάνατος ολούθε και ό,τι έχουμε δει τόσα χρόνια για κόσμο και κοσμάκη θα έχει πάει στράφι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι του δίνουμε μεγάλες πιθανότητες για να κατακτήσει τον κόσμο του Γουέστερος, μαζί και το θρόνο.

#6 Το «παιδί;» της Νταινέρυς και του Τζον Σνόου

Παιδί δεν υπάρχει βέβαια, τουλάχιστον ακόμα. Έτσι όπως τα κάνανε όμως η Νταινέρυς και ο Τζον και εν αγνοία τους ενεπλάκησαν ερωτικά παρά τη συγγενική σχέση που έχουν, πολύ πιθανό να δούμε τη Νταινέρυς να κυοφορεί με μία κοιλιά ΝΑ με το παιδί του Τζον. Στην περίπτωση που πεθάνουν λοιπόν οι άπαντες και το μωρό αυτό επιβιώσει, τότε θα είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Μα τι plot twist θα ήταν αυτό!

Αν είναι γιος, τότε μιλάμε για την πλήρη αποκατάσταση της δυναστείας των Ταργκάρυεν μιας και αυτός θα είναι καθαρόαιμος. Επίσης, ίσως να είναι και μία συμβιβαστική λύση που θα υποσχεθεί να φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια που όλοι επιθυμούν. Αν είναι κορίτσι, θα ήταν γαμάτο να την ονομάσουν Λυάννα και να γίνει μία παντοδύναμη Βασίλισσα.

Αυτές λοιπόν, ήταν οι μαντεψιές μας σχετικά με τα σενάρια για το ποιος θα κάτσει στο Σιδερένιο Θρόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αργεί η στιγμή που θα μάθουμε τη μεγάλη αλήθεια. Μέχρι τότε, δες όλο το πλούσιο υλικό που έχει ετοιμάσει η Nova για τους φαν του Γουέστερος και πες μας τη δική σου γνώμη:

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET