ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα λευκά τα Πανεπιστήμιά μας | Σε ποιες σχολές δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα;

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας έχει «παραλύσει» από την επέλαση του χιονιά. Με νέο κύμα κακοκαιρίας, που ακούει στο όνομα “Τηλέμαχος” θα ξεκινήσει η εβδομάδα, καθώς από σήμερα το βράδυ και η Αθήνα θα ντυθεί ελάχιστα στα λευκά. Κυρίως βέβαια τα βόρεια προάστια θα έχουν αυτή την χάρη. Πάμε όμως στα πιο σημαντικά. Δεδομένης […]

Neopolis Team

7 Ιανουαρίου, 2019

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας έχει «παραλύσει» από την επέλαση του χιονιά. Με νέο κύμα κακοκαιρίας, που ακούει στο όνομα “Τηλέμαχος” θα ξεκινήσει η εβδομάδα, καθώς από σήμερα το βράδυ και η Αθήνα θα ντυθεί ελάχιστα στα λευκά. Κυρίως βέβαια τα βόρεια προάστια θα έχουν αυτή την χάρη.

Πάμε όμως στα πιο σημαντικά.

Δεδομένης της κατάστασης, ΤΕΙ και Πανεπιστήμια θα παρατείνουν λίγο ακόμα τις «διακοπές» των Χριστουγέννων, αφού δεν είναι σε θέση να ανοίξουν.

Ειδικότερα, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι σχολές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που εξέδωσαν προειδοποιητική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας λόγω παγετού, αύριο Δευτέρα 07/01/2019 στο ΤΕΙ ΑΜΘ».

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με την παρακάτω ανακοίνωση:

Λόγω της αναμενόμενης σφοδρής κακοκαιρίας, στην Εύβοια και τη Βοιωτία, όπως αυτή προκύπτει απο τις προγνώσεις των ειδικών, ΔΕΝ θα διεξαχθούν τα μαθήματα, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στα Ψαχνά και τη Θήβα, την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019.

Ενώ συνέστησε την προσοχή των φοιτητών για τον παγετό στους δρόμους:

«Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, του παρατεταμένου παγετού και της ολισθηρότητας των δαπέδων στους χώρους του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και των δρόμων προσπέλασης του Ιδρύματος, παρακαλούνται οι Φοιτητές και το Προσωπικό, να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.»

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση, ωστόσο με βάση την ακόλουθη φωτογραφία πριν μία ημέρα, τα μαθήματα λογικά δε θα πραγματοποιηθούν.

https://www.instagram.com/p/BsQgpWIgUA3/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=13odctfnpm50q&fbclid=IwAR1587Mfg3k2-InqCWhlF6wX9y4OL8tuJApKFVVqmsb47gQ18hRFzxxSC2I

Κατάλευκο το τοπίο και στη Θεσσαλονίκη, με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστό, ενώ για το ΑΠΘ δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια ανακοίνωση.

Η ισχυρή χιονόπτωση που πλήττει τη συμπρωτεύουσα τις τελευταίες ώρες, μας έχει κάνει εν μέρει να ζηλέψουμε, καθώς οι φωτογραφίες που βλέπουμε από τους κατοίκους εκεί είναι εξαιρετικές.

Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του ΑΤΕΙ-Θ,

Μετά και το σημερινό επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων του ΑΤΕΙ-Θ, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε για αύριο Τρίτη 08-01-2019 την αναστολή αποκλειστικά και μόνον των μαθημάτων. Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση της Παρασκευής και του Σαββάτου ήδη από την Κυριακή επιχειρήθηκε η διάνοιξη όλων των κεντρικών αρτηριών του Ιδρύματος με μηχανήματα του ΤΕΙ και του Δήμου ΔΕΛΤΑ. Ακόμη, ρίχτηκε αλάτι επανειλημμένα  για να μην δημιουργηθεί πάγος εκ νέου.

Ευχαριστούμε το δήμαρχο ΔΕΛΤΑ, και τους υπάλληλους του δήμου καθώς και τους υπαλλήλους του Ιδρύματος μας που κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να ανοίξουν το ίδρυμα.

Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες, αποφασίστηκε να ανασταλούν τα μαθήματα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ώστε να επιλυθούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Η ακόλουθη φωτογραφία μας έρχεται από το Αριστοτέλειο:

Επιπλέον, αντίστοιχο σκηνικό φαίνεται να επικρατεί και στο Πανεπιστήμιο Ιωανννίνων, καθώς φοιτήτρια στο Instagram ανέβασε το παρακάτω story:


Σε περίπτωση που κάποιος/α έχει φωτογραφία από το χιονισμένο Παν/μιο του, μπορεί να μας την στείλει είτε στη σελίδα μας στο facebook είτε με email στο info [@] neopolis.gr.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET