Χρήσιμο ειδικά όταν αποφασίζεις για άλλη μια φορά να ψωνίσεις λαχανικά και φρούτα τα οποία καταλήγουν… χαλασμένα και ας πούμε μη φαγώσιμα!
Οι τρόποι που θα δείτε είναι πολύ εύκολοι και γρήγοροι. Η διαφορά που κάνουν είναι τεράστια! Ειδικά αυτό με τις μπανάνες!
1. Τυλίξτε με μεμβράνη το μίσχο από τις μπανάνες
Διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας έως και 5 μέρες περισσότερο!
2. Βάλτε τα κρεμμύδια μέσα σε λεπτό νάιλον καλσόν
Διατηρούνται έτσι έως και 8 μήνες!
3. Βουτυρώστε τις κομμένες πλευρές από τα τυριά
4. Αποθηκεύστε κοντά στις πατάτες μήλα για να διατηρούνται περισσότερο
5. Τα μανιτάρια θέλουν χάρτινες σακούλες και όχι πλαστικές!
Αν τα πάρετε στο πλαστικό καλαθάκι με το σελοφάν, βγάλτε τα και βάλτε τα σε χάρτινη σακούλα
6. Βάλτε το γάλα στα ράφια του ψυγείου και όχι στην πόρτα
Η θερμοκρασία στο ράφι είναι υψηλότερη από την πόρτα -ειδικά αν ανοίγετε το ψυγείο συνέχεια- !
7. Αν κάτι έχει χαλάσει μέσα στο ψυγείο πετάξτε το αμέσως και καθαρίστε με σαπουνόνερο την επιφάνεια.
Το βρώμικο ψυγείο κάνει και τα υπόλοιπα φαγητά να χαλάσουν πιο γρήγορα!
8. Τυλίξτε το μαρούλι σφιχτά σε αλουμινόχαρτο για να μένει φρέσκο περισσότερο
9. Βάλτε τα πιο παλιά φαγητά στο μπροστινό μέρος τυ ψυγείου ώστε να τα καταναλώνετε πιο γρήγορα
10. Οι ντομάτες δε διατηρούνται στο ψυγείο!
Κρατήστε τες εκτός ψυγείου. Έτσι είναι και πιο νόστιμες!