PLACES TO BE

Θα αποδράσετε; 5 λόγοι να μαζέψεις την παρέα σου και να πάτε στο Great Escape Athens… χθες!

Αν ψάχνεστε για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, στο Great Escape Athens θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία!

Δαμιανός Σανταλίδης

3 Νοεμβρίου, 2018

Να την πω την αλήθεια μου, σε escape room δεν είχα πάει ποτέ. Όχι επειδή δε γούσταρα τη φάση, απλά δεν έτυχε. Δεν ξέρω κατά πόσο μετράει αυτό σαν δικαιολογία, όταν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι νέοι κλείνουν ραντεβού για να… «αποδράσουν», όμως έτσι είχαν τα πράγματα.

Και με τους περισσότερους φίλους και γνωστούς να έχουν επισκεφτεί ήδη κάποιο/κάποια και να μη μ’ άφηναν σε χλωρό κλαρί για το πόσο ανεπανάληπτη εμπειρία ήταν, δεν ήθελα και πολύ να νιώσω ένα τσίμπημα ζήλιας.

Γι’ αυτό και μια μέρα έριξα την ιδέα στο γραφείο, μιας και ούτε κάποιος άλλος από το team του Neopolis είχε ξαναδοκιμάσει την τύχη του σε escape (ξέρω-ξέρω, ντροπή μας) και έτσι, καταλήξαμε να κάνουμε μία βόλτα μέχρι το Great Escape AthensΈναν από τους πιο δημοφιλείς και φανταστικούς χώρους απόδρασης στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Λεπενιώτου 12, στου Ψυρρή.

Aν είσαι «μέσα σε όλα» τυπάκι και έχεις κάνει ήδη το πέρασμά σου σε κάποιο από τα πολλά που έχει η πόλη, τότε παρακάτω θα νιώσεις μια κάποια ταύτιση. Αν πάλι δεν έκατσε να πας ποτέ, ή δεν πολυψηνόσουν κιόλας, ετοιμάσου για τρελό ψηστήρι!

Αρχικά, οι επιλογές που έχεις είναι τόσες ώστε να πρέπει να σπάσεις το κεφάλι σου μέχρι να βρεις σε ποιο… δωμάτιο θα πας.

Σ’ αρέσει να εξιχνιάζεις εγκλήματα ή να ανακαλύπτεις σκοτεινά μυστικά; Θες να γίνεις για λίγο Survivor ή πειρατής της Καραϊβικής; Θες να νιώσεις την ανάσα σου να κόβεται; Θες να καείς για τα καλά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας ή προτιμάς κάτι πιο light; Με ηθοποιούς ή χωρίς;

Αυτά και πολλά ακόμη είναι τα κριτήρια με τα οποία θα κληθείς εσύ και η παρέα σου να αποφασίσετε σε ποιο δωμάτιο θα μπείτε. Για να μην πας όμως αδιάβαστος, στο site του Great Escape Rooms θα βρεις την περιγραφή και το βαθμό δυσκολίας κάθε δωματίου, ώστε να ξέρεις πάνω κάτω τι παίζει.

The Circus, The Perfect Crime, Release The KrakenThe Secret Agent, Guantanamo, The Ritual, The Survivor, όποιο και να διαλέξετε, ο στόχος σας είναι ένας και μοναδικός: να δραπετεύσετε χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις πέντε αισθήσεις σας.

https://www.youtube.com/watch?v=sF2DbuIDYj8

Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να μυηθούμε στον κόσμο των escape rooms, με το The Perfect Crime. Ένα τέλειο έγκλημα που ούτε η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει και ως ντετέκτιβ καλούμαστε να βρούμε τα στοιχεία του δολοφόνου και το όπλο του εγκλήματος. Το αν καταφέραμε να αποδράσουμε ή όχι, δε θα στο spoilάρω από τώρα, θα το μάθεις στο τέλος.

Προς το παρόν, θα σου αναλύσω τους λόγους εκείνους που επιβάλλεται να κάνεις μία επίσκεψη (και δυο και τρεις) στο Great Escape, ΧΘΕΣ κιολας:

#1 Η ατμόσφαιρα σε καθηλώνει από το πρώτο κιόλας λεπτό

Η πόρτα ανοίγει και μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο μια σταλιά. Στον τόπο του εγκλήματος, όπου έχουμε τα πρώτα στοιχεία. Κι εκεί που αναρωτιέσαι «Τι; Αυτό είναι όλο;», βλέπεις την επόμενη πόρτα. Τότε είναι που το μυαλό αρχίζει να παίρνει στροφές και να λύνει γρίφους για να την ανοίξεις και να προχωρήσεις. Δε χρειάζεται να σου πω περισσότερα. Μόνο ότι η όλη ατμόσφαιρα και το concept των δωματίων είναι τόσο προσεγμένα και στην εντέλεια, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια, που δε θα θέλεις να βγεις από το παιχνίδι. Ή τουλάχιστον, να τα παρατήσεις.

#2 Μπορείς να νικήσεις τον χρόνο που τρέχει σαν τρελός; 

Έχεις είτε 60 είτε 120 λεπτά να αποδράσεις, ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξεις. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αρκετός ο χρόνος, όμως δεν καταλαβαίνεις για πότε περνάει! Και δεν υπάρχει τίποτα σαν το feeling της βιασύνης και της αγωνίας που έχεις, για να βγεις προτού τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι δοκιμασίες που θα περάσεις είναι αρκετές και σε κάποιες σίγουρα θα κολλήσεις. Ωστόσο, ακόμα και εμπειρία να μην έχεις, αν με την παρέα σου το πάρετε ζεστά, θα καταφέρετε να αποδράσετε, έστω και… στο τσακ! 

#3 Teamwork makes the dream work 

Θα μάθεις για τα καλά τι πάει να πει «συνεργάζομαι». Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξεις άτομα που έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους και που συνεννοείσαι ρε παιδί μου. Ε, ντάξει καιαιαι να τους κόβει και λίγο. The point is, ότι ανακαλύπτεις πόσο καλά  αλληλεπιδράς με τους φίλους σου όταν κυνηγάτε τον ίδιο στόχο. Αν δεν καταφέρετε να αποδράσετε, έχεις έναν λόγο να μην τους ξανακάνεις παρέα. Just kidding! Όπως και να ‘χει, πέρα από την τρελή πλάκα, όλο αυτό το σασπενς θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά και θα είναι μια εμπειρία που θα συζητάτε μέρες μετά, αφού θα θέλετε να την ξαναζήσετε!

#4 Στα δύσκολα, υπάρχει ο game master

Είναι λογικό να τα βρεις σκούρα σε κάποια φάση. Κι αν αυτό δε γίνει, τότε εσύ και η παρέα σου είστε περιπτωσάρα! Ένα χαρακτηριστικό της όλης φάσης είναι ότι σε παρακολουθούν με κάμερες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ακούνε κιόλας, οπότε μην εκφράζεσαι και τόσο ελεύθερα…

Όταν τα βρεις παλούκια και δεν ξέρεις τι να κάνεις, πού να ψάξεις ή τέλος πάντων τι στο καλό παίζει, ο game master που σε παρακολουθεί, θα σου στείλει μια υπόδειξη στην οθόνη που υπάρχει στο δωμάτιο, για να σε σπρώξει λίγο περισσότερο. Δε θα σου αποκαλύψει ποτέ τη λύση κάποιου γρίφου ή τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις επακριβώς, αλλά θα ‘ναι ο bonus παίκτης που θα βάζει κι αυτός το λιθαράκι του!

#5 One to remember!

Δεν υπάρχει το αίσθημα του να καταφέρνεις να αποδράσεις (ΝΑΙ, τελικά δραπετεύσαμε). Αλλά και να μη βγεις, μη σε πάρει από κάτω! Θα σκαλώσεις, θα διασκεδάσεις, θα δουλέψεις ομαδικά, θα ξεκλειδώσεις πολλά λουκέτα, θα ανακαλύψεις μυστικά περάσματα. Με άλλα λόγια, θα περάσεις ΤΕΛΕΙΑ! Η εμπειρία μας ήταν στ’ αλήθεια τόσο μοναδική που ανυπονούμε να επιστρέψουμε στο Great Escape Athens και να παίξουμε το επόμενο δωμάτιο στη λίστα.

Δε θέλω σχόλια για το σκορ μας, ήταν η πρώτη μας φορά!
Και μπράβο μας, που τα καταφέραμε!

Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι παίζει και η προσφορά Back2Back. Σε περίπτωση δηλαδή που δε σας φτάνει το ένα δωμάτιο, μπορείτε να παίξετε δύο την ίδια μέρα, εξασφαλίζοντας έκπτωση 20% στο 2ο.

Τι λες λοιπόν; Μπορείς να οργανώσεις την τέλεια απόδραση;

Μάζεψε το παρεόνι σου, μπες στο https://greatescape.gr/escape-rooms/ και κλείσε δωμάτιο!


Great Escape Rooms Athens
Λεπενιώτου 12, Ψυρρή | Τηλ.: 213 035 4432
Facebook Page | Instagram

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET