ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ποια ηλικία οι νέοι στην Ευρώπη «την κάνουν» από τα πατρικά τους;

Είναι γεγονός πως στη χώρα μας ο απογαλακτισμός του παιδιού απ’τους γονείς θέλει κάποια χρονάκια. Με βάση βέβαια τις συνθήκες που βιώνουμε και τους μηνιαίους μισθούς, είναι δύσκολο για έναν νέο να φύγει απ’το σπίτι και να μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στις υποχρεώσεις. Να τα λέμε κι αυτά. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οπότε πάμε […]

Είναι γεγονός πως στη χώρα μας ο απογαλακτισμός του παιδιού απ’τους γονείς θέλει κάποια χρονάκια. Με βάση βέβαια τις συνθήκες που βιώνουμε και τους μηνιαίους μισθούς, είναι δύσκολο για έναν νέο να φύγει απ’το σπίτι και να μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στις υποχρεώσεις. Να τα λέμε κι αυτά.

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οπότε πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τους νέους της Ευρώπης, πότε αποχωρίζονται δηλαδή το πατρικό τους για να ζήσουν ανεξάρτητοι.

Τα παρακάτω στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Eurostat, η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Οι νέοι της Ελλάδας λοιπόν, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να αποχωριστούν το ζεστό φαγητό της μανούλας και τη φροντίδα των γονιών τους, στα 29 τους χρόνια.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, εκείνοι που ανεξαρτητοποιούνται πρώτοι είναι οι Σουηδοί. Σε ηλικίας μόλις 21 ετών, κορίτσια και αγόρια, φεύγουν απ’το σπίτι. Αντίστοιχα, με μικρή διαφορά από τη Σουηδία, ακολουθεί η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

Υπάρχουν όμως και οι χώρες που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποσοστό απ’την Ελλάδα. Για παράδειγμα, στην Ιταλία οι νέοι στην ηλικία των 30 φεύγουν από το πατρικό τους, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη Σλοβακία, στη πΓΔΜ (31,5), στη Κροατία (31,9), στη Μάλτα (32,2) και στο Μαυροβούνιο (32,5).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αγόρια δεν είναι εκείνοι που φεύγουν πρώτοι απ’το πατρικό, ενώ αυτό στο παρελθόν ήταν αναμενόμενο. Τώρα πια στην Ελλάδα, τα κορίτσια φεύγουν κατά 2,7 χρόνια νωρίτερα από τα αγόρια με βάση και την ηλικία που αναφεράμε παραπάνω.

Στη Σουηδία, η διαφορά στα δύο φύλα είναι μόλις δύο μήνες, ενώ η μεγαλύτερη σημειώνεται στα Σκόπια όπου τα κορίτσια ανεξαρτοποιούνται 7 χρόνια νωρίτερα.

Τέλος, υπάρχουν και τρεις χώρες όπου το γυναικείο φύλο μένει με τους γονείς πάνω απ’τα 30 και είναι το Μαυροβούνιο, η Κροατία και η Μάλτα.

Μουσική

Eurovision: Η Μαρίνα έδωσε πλάνο από το καλύτερο σημείο του τραγουδιού στη δεύτερη πρόβα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής του ΠΑΔΑ έφτιαξε λαμπάδα Μαρίνα Σάττι, μήπως και δούμε… ανάσταση στην Eurovision!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET