BINGE WATCHING

Οι ταινίες της εβδομάδας | Το Success Story σκίζει, ενώ η Νικόλ Κίντμαν παθαίνει… Λάνθιμο!

Νομίζω ξέρουμε όλοι ποιο είναι τo μεγάλο φαβορί απ’ όσες ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους από σήμερα (2/11)! Γι’ αυτό το λόγο και δε γράφουμε κάτι για τη νέα ταινία του Thor, μιας και πολύ απλά, δε χρειάζεται! Ό,τι και να πει ο καθένας για το νέο εφετζίδικο έπος της Marvel, αρκεί να δουν όλες τον […]

Χάρης Κυριακόπουλος

2 Νοεμβρίου, 2017

Νομίζω ξέρουμε όλοι ποιο είναι τo μεγάλο φαβορί απ’ όσες ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους από σήμερα (2/11)! Γι’ αυτό το λόγο και δε γράφουμε κάτι για τη νέα ταινία του Thor, μιας και πολύ απλά, δε χρειάζεται! Ό,τι και να πει ο καθένας για το νέο εφετζίδικο έπος της Marvel, αρκεί να δουν όλες τον Κρις Χέμσγουορθ (άντε και τον Λόκι) για να τρέξουν κατευθείαν να του σκίσουν τη μπλούζα δουν την ταινία!

Επίσης βγαίνει και μια sci-fi περιπέτεια με τη Νούμι Ραπάς να υποδύεται… εφτά ολόιδιες αδερφές (!!!) στην καλύτερη κωμωδία της εβδομάδας (για τους λάθος λόγους βέβαια)!

Γι’ αυτό, θα προτιμήσουμε να αναφερθούμε εκτενέστερα σε δυο πολυαναμενόμενες (με το δικό της τρόπο η κάθε μία) ταινίες, με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον!

Η μία, από έναν βετεράνο που συνεχίζει να κάνει το σινεμά για το οποίο τον λατρέψαμε. Η άλλη, από το μεγάλο μας πρεσβευτή στο διεθνή κινηματογράφο! Αν δεν έχεις παρακολουθήσει το buzz που έχει πιάσει όλο τον σινεφίλ κόσμο το νέο φιλμ του Λάνθιμου, δεν ξέρεις τι χάνεις! Και δεν μπορώ να περιμένω τις αντιδράσεις των θεατών, όταν δουν σε τι… δοκιμασίες υπέβαλλε τον Κόλιν Φάρελ και τη Νικόλ Κίντμαν!

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer)

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω: αυτό το τρέιλερ ΓΑΜΑΕΙ.

Ποτέ δεν υπήρξα φαν του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά τρέφω μόνο σεβασμό για εκείνον και θα ήμουν αγνώμονας αν δεν αναγνώριζα την αξία του στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Ο άνθρωπος είναι σκηνοθέτης. Ξέρει τι θα πει κάδρο, γραφή, δραματουργία, ρυθμός, φόρμα και γενικώς σινεμά διάολε! Το ότι είναι από τους πιο ενδιαφέροντες και συζητημένους filmakers στον κόσμο, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε αδικαιολόγητο.

Το μεγάλο του χαρακτηριστικό (και ο λόγος που τον σιχαίνονται πολλοί) είναι ότι σε κάθε του ταινία, δεν καταλαβαίνεις αν σοβαρολογεί ή αν σε τρολάρει κανονικά! Το ίδιο ισχύει κι εδώ, μόνο που αυτή είναι άνετα η πιο σκοτεινή του δουλειά μέχρι τώρα. Και ομολογώ ότι ο τύπος έχει αρχ#$*α!! Το πρώτο πλάνο της ταινίας, είναι κοντινό σε μια αληθινή εγχείριση ανοιχτής καρδιάς! Ας πούμε ότι θέτει πολύ καλά τον τόνο για όσες εικόνες ακολουθήσουν…

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς για το Λάνθιμο, βλέποντας αυτήν την ταινία!

Πρόκειται για ένα πολύ παράξενο και δύσπεπτο φιλμ ψυχολογικού τρόμου, που δημιουργεί ατελείωτες απορίες, δε δίνει τίποτα στο πιάτο και απαιτεί πολλαπλές προβολές για να το κατανοήσεις (κι αν). Ο ίδιος ο Κόλιν Φάρελ είχε παραδεχτεί ότι ένιωσε ναυτία όταν πρωτοδιάβασε το σενάριο! Και πίστεψε με, θα εκνευριστείς, θα δυσφορήσεις, θα χαθείς και θα νιώσεις πολύ αμήχανα με όσα δεις! Αυτό όμως σημαίνει τρόμος.

Ό,τι κι αν ειπωθεί, ο Λάνθιμος χτύπησε και πάλι διάνα! Γιατί είτε γουστάρεις είτε σιχαθείς είτε βρεις γελοία την ταινία (προσωπικά γέλασα πολύ κάποιες φορές με την όλη παράνοια), αδιάφορο δε θα σ’ αφήσει! Στην τελική, παραδέξου τον όχι μόνο που έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο και πλέον δουλεύει με ηθοποιούς-σούπερσταρ, αλλά τολμά θρασύτατα να τους προκαλεί σε νέα άκρα (δεν έχεις ξαναδεί έτσι τη θεά Νικόλ Κίντμαν κι αυτό λέει πολλά)!

Για να μην πω πόσο μας τιμά και σα χώρα. Οι πιο κοντινοί του συνεργάτες είναι Έλληνες (το δηλώνω από τώρα: ο Θύμιος Μπακατάκης πάει για Όσκαρ για διεύθυνση φωτογραφίας), ενώ το στόρι έχει φανερές επιρροές από την Ιφιγένεια του Ευριπίδη! Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι μπορούμε να βγάζουμε μόνο το “Bachelor“, επιλογή σου…


Success Story

Ο Νίκος Περάκης επιστρέφει στα λημέρια του: τη σατιρική απεικόνιση της διαπλεκόμενης νεοελληνικής καθημερινότητας! Η ταινία είναι μια «γκρι κωμωδία» όπως λέει ο ίδιος και έτσι θα τη χαρακτηρίζαμε καλύτερα. Είναι ιδανικά διασκεδαστική, συνδυάζοντας κωμωδία με ειρωνεία και σε κάνει να γελάς τόσο με την πλάκα, όσο και την αλήθεια της.

Στην Ελλάδα της κρίσης, η πανέμορφη Τζωρτζίνα θα γνωριστεί με τον Παναγή, επιτυχημένο ψυχίατρο και γόνο μεγαλοεκδότη. Ο έρωτας τους θα εξελιχθεί σε γάμο, αλλά σύντομα θα αποδειχτεί πιο ευάλωτος και από το σύστημα στο οποίο ποζάρουν ως «επιτυχημένοι».

Σε πιάνει μια σαδιστική ικανοποίηση βλέποντας αυτήν την ταινία! Γιατί ξέρεις ότι όλα είναι υπαρκτά και τα ζεις κάθε μέρα. Το ψέμα και η μοχθηρία που ελλοχεύουν πίσω από τη βιτρίνα των ματ(σ)ωμένων χαρτογιακάδων, είναι μονίμως έτοιμα να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Ο μόνος τρόπος να μην εκτεθεί κανείς τους, είναι η αλληλοκάλυψη. Το να υποστηρίξουν ο ένας την υποκρισία του άλλου και να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι όλα καλά…

Αν έχεις λίγο χιούμορ, θα καταλάβεις από νωρίς ότι ο τίτλος είναι πέρα για πέρα ειρωνικός και δε θα τρέφεις αυταπάτες για ψεύτικες χαρές και δικαιολογίες χολιγουντιανής ταινιούλας. Κάποιοι άνθρωποι, έχουν προκαθορίσει τη ζωή τους πέρα από κάθε λύτρωση. Κι εκτός του ότι είναι μαγκιά της ταινίας που το δείχνει αυτό, έχει απίστευτη πλάκα να τους βλέπεις να μπλέκουν τα μπούτια τους!

Μπορεί το φιλμ να έχει πολλά ελαττώματα (να ζαλίζει με το πέρα-δώθε των flash backs, να είναι λίγο άτσαλο, λίγο βιαστικά γυρισμένο και να έχει… τη Σωτηροπούλου και τον Μαρκουλάκη), αλλά ευχαριστήθηκα κάθε λεπτό κι ανυπομονώ να το ξαναδώ! Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, αλλά έχει τόσο ενδιαφέρον, που αδυνατώ να μην στο προτείνω.


Επίσης βγαίνουν από σήμερα:

 

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET