ΟΛΟ ΠΕΪΖ

5 gaming τίτλοι που ίσως να μη γνωρίζεις, αλλά αξίζουν την προσοχή σου!

Καλό κάψιμο!

Δαμιανός Σανταλίδης

28 Σεπτεμβρίου, 2022

Το gaming περνάει την καλύτερή του εποχή! Οι κονσόλες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα gaming PC, τα blockbusters διαδέχονται το ένα το άλλο και οι επιλογές των παικτών σε επίπεδο τίτλων αλλά και πλατφόρμων είναι περισσότερες από ποτέ.

Η συγκεκριμένη φάση όμως κρύβει και τις παγίδες της. Ανάμεσα στο αμέτρητο υλικό που έχεις να επιλέξεις, κάποιες κυκλοφορίες χάνονται και εσύ χάνεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις την αξία τους, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπερπαραγωγές των δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τίτλοι που δεν έλαβαν ποτέ την προβολή που τους αξίζει κι εμείς αυτό το ονομάζουμε άδικο – για τα ίδια τα παιχνίδια αλλά και για σένα!

Βρήκαμε λοιπόν 5 τέτοια games, την ύπαρξη – και την ποιότητα – των οποίων ενδεχομένως να αγνοείς και τα παρουσιάζουμε έτσι ώστε να τους δώσεις μια ευκαιρία να σε «μαγέψουν» και να σε παρασύρουν στους κόσμους τους! Και, γιατί όχι, να αποτελέσουν την αφορμή για να ψάξεις και να εντοπίσεις ακόμα περισσότερα!

Έλα να τα δούμε:

The Ascent

Για σένα που σε εξιτάρει το cyberpunk setting αλλά έχεις «γονατίσει» ό,τι υπάρχει σ’ αυτό (Cyberpunk 2077, Deus Ex, Shadowrun Returns, Observer κλπ), το ‘The Ascent’ είναι κρυμμένο διαμάντι. Μιλάμε για ένα twin-stick shooter με ισομετρική προβολή και gameplay που παραπέμπει σε action RPG. Δίνει έμφαση τόσο στην ανάπτυξη χαρακτήρα, όσο και στις μάχες – περιλαμβάνοντας μάλιστα εξαιρετικό σύστημα κάλυψης, προηγμένες δυνατότητες στόχευσης, περιβάλλοντα που καταστρέφονται και άλλα τέτοια ωραία. Διαθέτει φοβερή ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό για co-op καταστάσεις. Διαδραματίζεται σε έναν δυστοπικό κόσμο ονόματι Veles, με τον παίκτη να καλείται να ανακαλύψει τι έγινε στην οργάνωση που τον κυβερνούσε, αλλά πλέον έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Το εκπληκτικό στην περίπτωση του ‘The Ascent’ είναι ότι δημιουργήθηκε από μία ομάδα με μόλις 12 άτομα!

Little Nightmares II

Αν δεν έπαιξες ποτέ το ‘Little Nightmares’, κανένα πρόβλημα: το ‘Little Nightmares II’ κυκλοφόρησε πριν από περίπου έναν χρόνο και παρότι χρονικά είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, στην πράξη αποτελεί prequel του πρώτου. Τι είναι όμως τα Little Nightmares; Πρόκειται για μια σειρά από 2,5D platformers, το gameplay των οποίων βασίζεται ως επί το πλείστον στην εξερεύνηση και την επίλυση γρίφων που σχετίζονται με το περιβάλλον. Κόσμος και πλοκή πάντως, είναι αρκετά σκοτεινά και μάλιστα το δεύτερο παιχνίδι κινείται σε τελείως διαφορετικά μήκη κύματος συγκριτικά με το πρώτο, προσφέροντας μία φρεσκαρισμένη και αρκούντως διαφορετική εμπειρία. Τα σκηνικά που θα συναντήσεις θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σου για πολύ καιρό και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι απορίας άξιο πώς και δεν έχει ανακοινωθεί ήδη και τρίτος τίτλος ή έστω ταινία.

Disco Elysium

Αν είσαι λάτρης των παλιών, καλών CRPG, τότε το ‘Disco Elysium’ είναι ό,τι πρέπει για σένα – και μάλιστα κυκλοφορεί και στις κονσόλες. Ο τίτλος της ZA/UM δεν είναι για όλους. Είναι αρκετά hardcore, κάτι που σημαίνει ότι περιλαμβάνει αμέτρητες γραμμές διαλόγου (στη Final Cut έκδοση υπάρχουν και ομιλίες), διαθέτει πλοκή με εξωπραγματικό βάθος και δίνει σπουδαία έμφαση στη λεπτομέρεια. Θα χρειαστεί να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, αφού κάθε σου «ζαριά» in-game μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του παιχνιδιού. Με εκπληκτική αντοχή στο χρόνο, αφού παίζεται ξανά και ξανά, το ‘Disco Elysium’ θα σε «παγιδέψει» μεμιάς στον ιδιαίτερο κόσμο του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θέτει νέα στάνταρ για το είδος του, χαρίζοντας μία προσεγμένη εμπειρία που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες.

Unpacking

Η περίπτωση του Unpacking είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Πρόκειται για ένα zen puzzle (καλά διάβασες) το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχεις παίξει. Σεναριακά, το παιχνίδι διηγείται την ιστορία της ζωής μίας κοπέλας μέσα από τις μετακομίσεις της (!) και συγκεκριμένα τη διαδικασία του ξεπακεταρίσματος και της τακτοποίησης των πραγμάτων της σε κάθε σπίτι που βρέθηκε να (συγ)κατοικεί. Τι κι αν κατά τη διάρκεια του τίτλου δεν ακούγεται κουβέντα και δε βλέπουμε ούτε μία φορά την πρωταγωνίστρια; Η αφήγηση γίνεται μέσα από τα στοιχεία του περιβάλλοντος, με το «ζουμί» φυσικά να είναι στις λεπτομέρειες. Ο τρόπος με τον οποίο θα σε βοηθήσει να πλάσεις το στόρι του στο κεφάλι σου είναι απλά υπέροχος! Όσο για το gameplay του, είναι ένα από τα πιο χαλαρά και «ζεν» παιχνίδια που έχεις δοκιμάσει!

The Medium

Το ‘The Medium’ είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ από την πολωνική Bloober Team με το στόρι του να διαδραματίζεται στην Πολωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Πρωταγωνίστριά του είναι η Maryanne, ένα μέντιουμ, όχι από τα ντεμέκ που έβγαιναν στην τηλεόραση, αλλά με την ικανότητα να ταξιδεύει στον κόσμο των πνευμάτων. Πώς μπορεί να σχετίζεται ο θάνατος του θετού της πατέρα με ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο και ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα που φαίνεται να γνωρίζει το μοναδικό της ταλέντο; Μία καλογραμμένη ιστορία μυστηρίου που θα σε φέρει αντιμέτωπο με σκοτεινές δυνάμεις, περίεργους εχθρούς και καταστάσεις που ελάχιστα video games έχουν δημιουργήσει με επιτυχία ως τώρα.

Ελπίζουμε να έχεις χαλαρό πρόγραμμα, γιατί σε περιμένει κάψιμο!

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET