ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δώσε πνοή στη σχέση σου | 5 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν κοιμηθούν!

Όταν νιώθεις πως ο έρωτας έχει χαθεί, το κρεβάτι είναι το ιδανικότερο μέρος για να τον ανανεώσεις!

Θεώνη Σταματοπούλου

13 Σεπτεμβρίου, 2017

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: στην αρχή της σχέσης, δε χορταίνει ο ένας τον άλλο. Ξοδεύετε και οι δύο χρόνο, χρήματα και ενέργεια ώστε να κάνετε τη σχέση να πετύχει. Κι όντως πετυχαίνει. Αλλά από μία στιγμή και έπειτα, η επικοινωνία αλλάζει από το «Σε θέλω τόσο πολύ» στο «Δεν έχω πολλή διάθεση για σεξ σήμερα» και από το «Σ’ αγαπώ» στο «Μη με περιμένεις το βράδυ. Θα γυρίσω αργά».

Αν το καλοσκεφτείς, η εξέλιξη αυτή είναι λογικό επακόλουθο. Με τον καιρό, η οικειότητα και η ασφάλεια κερδίζουν τόπο ανάμεσά σας και είναι αναπόφευκτο να θεωρήσει ο ένας τον άλλο δεδομένο. Ή μήπως όχι;

Για να μην φτάσετε στο σημείο να ζείτε δύο χωριστές ζωές χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι, πρέπει να σκαρφιστείτε νέους τρόπους να πάτε και πάλι τη σχέση σας στο επίπεδο που ήταν στις αρχές της. Κι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα ξεκινώντας από το ιδανικότερο μέρος που δεν είναι άλλο από το κρεβάτι.

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά από τα πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν πριν πέσουν για ύπνο και γιατί όχι, να τα υιοθετήσετε κι εσείς από απόψε κιόλας:

#1 Κοιμούνται την ίδια ώρα

Ο καθένας έχει τις δικές του ασχολίες και δραστηριότητες μέσα στη μέρα οπότε το ελάχιστο που οφείλετε στη σχέση σας είναι να ξοδέψετε λίγα λεπτά ώστε να ξαπλώσετε μαζί στο κρεβάτι, να συζητήσετε για τη μέρα σας και να κοιμηθείτε αγκαλιά. Κάτω από τα σκεπάσματα μην ξεχνάς άλλωστε ότι γίνονται και τα πιο ωραία πράγματα. Καιρός λοιπόν να τα θυμηθείς και πάλι σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει πώς είναι!

#2 Κρατούν τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το κρεβάτι

Δεν φτάνει που δεν αφιερώνετε πια αρκετό χρόνο ο ένας στον άλλο, προτιμάς ενώ είστε ξαπλωμένοι αντί να ανταλλάσσετε καμία κουβέντα, να είστε κολλημένοι πάνω από ένα κινητό ή ένα λάπτοπ; Κράτα μακριά από το κρεβάτι σου όλα όσα σου θυμίζουν τη βαρετή καθημερινότητά σου και αφιέρωσε λίγο ποιοτικό χρόνο στον άνθρωπό σου. Δε θα το μετανιώσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι η στιγμή που είστε οι δυο σας στο κρεβάτι ξαπλωμένοι είναι η ιδανικότερη να έρθετε και πάλι κοντά σαν πραγματικό ζευγάρι.

#3 Συζητούν πριν κοιμηθούν

Και όχι δεν αναφέρομαι σε κρεβατομουρμούρα, αλλά σε ουσιαστική συζήτηση. Ρώτησέ τον/την πώς ήταν η μέρα του/της, πες του/της πόσο σου έλειψε, κάνετε σχέδια για το μέλλον, γελάστε με την ψυχή σας και γενικότερα δώστε σημασία ο ένας στον άλλο. Αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη της ημέρας. Είστε ξαπλωμένοι οι δυο σας στο κρεβάτι, κουρασμένοι και θέλετε να ξεχάσετε τις σκοτούρες που σας απασχολούν. Μη γυρίσετε ο ένας την πλάτη στον άλλο, αλλά κάνετε μία μικρή, όμορφη συζήτηση.

#4 Δείχνουν πόσο θέλει ο ένας τον άλλον ακόμα

Αυτό που καθιστά ωραίο το σεξ, είναι η προσπάθεια που καταβάλλει κανείς μέχρι να φτάσει σ’ αυτό. Αν συμβιβαστείς με το γεγονός ότι είστε μαζί για καιρό, οπότε τα μέλια και οι εκπλήξεις δε χωρούν πια ανάμεσά σας, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να δείχνεις στο/στη σύντροφό σου ότι εξακολουθεί να είναι σημαντικός/ή και ποθητός/ή για σένα. Γράψε του/της ένα γλυκό σημείωμα, στείλε ένα μήνυμα από εκεί που δεν το περιμένει, πες ένα καλό λόγο και να δεις που το βράδυ όταν ξαπλώσετε μαζί, θα ανταμειφθείς.

#5 Αγγίζονται μεταξύ τους και φιλιούνται για καληνύχτα

Ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου είναι να δίνεις, δίχως να περιμένεις να πάρεις πίσω. Το ιδανικό είναι να κάνεις πράγματα για το/τη σύντροφό σου επειδή το θες κι όχι επειδή πρέπει. Ένα ωραίο χαλαρωτικό μασάζ ας πούμε, για να φύγει η ένταση της ημέρας είναι ό,τι πρέπει. Ένα απλό χάδι, ένα βλέμμα κι ένα γλυκό φιλί είναι αρκετά για να σας φέρουν και πάλι κοντά. Άλλωστε το φιλί είναι από τα πράγματα που εξαφανίζονται πολύ γρήγορα όταν μία σχέση από παθιασμένη γίνεται συμπονετική. Φίλησέ τον/την πραγματικά και δώσε ξανά ζωή στη σχέση σας.

Και πού ξέρεις; Μπορείς να μην κοιμηθείς καν εν τέλει και να σου αρέσει…

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET