10 τρόποι να μυρίζεις όμορφα όλη μέρα το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μπάνιο!


Η όμορφη και ευωδιαστή μυρωδιά είναι σκοπός τόσο των αντρών όσο και των γυναικών που αγαπούν και προσέχουν τον εαυτό τους. Ωστόσο, θες η πολυάσχολη καθημερινότητα, θες το ότι δεν πρέπει να κάνεις και καθημερινά μπάνιο για λόγους υγείας, ωθούμαστε αρκετές φορές στο να μην κάνουμε και καθημερινά μπάνιο.

Το καλοκαίρι όμως, είναι εδώ και από την πολύ ζέστη είναι λογικό να ιδρώνουμε ή γενικότερα το σώμα μας να εκκρίνει μυρωδιές που δεν μας αρέσουν και πολύ.

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, εμείς σας παρουσιάζουμε 10 απλά και έξυπνα κόλπα για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές ακόμα και όταν δεν κάνετε μπάνιο!

1. Σκουπίσου με μωρομάντηλα.

Σε περίπτωση που ξύπνησες καθυστερημένα το πρωί και δεν έχεις χρόνο να κάνεις ένα γρήγορο ντους, υπάρχει λύση. Πέρασε το σώμα σου με μωρομάντηλα για να νιώσεις στην στιγμή πιο καθαρή και φρέσκια. Μπορείς επίσης να τα κουβαλάς μαζί σου, ώστε να τα χρησιμοποιείς, όταν αισθάνεσαι ότι μυρίζεις άσχημα.


2. Φόρεσε καθαρά ρούχα.

Είναι πιο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι δεν έχεις κάνει μπάνιο, αν τα ρούχα σου είναι καθαρά και φρεσκοπλυμμένα, δεδομένου ότι το δυνατό άρωμα του απορρυπαντικού θα κάνει όλη τη δουλειά και θα καλύψει οποιεσδήποτε άλλες τυχόν μυρωδιές.


3. Και πιο συγκεκριμένα, φόρεσε καθαρά εσώρουχα.

Ακόμα κι αν δεν φορέσεις καθαρά ρούχα, πρέπει να φορέσεις οπωσδήποτε καθαρά εσώρουχα, με σκοπό να απομακρύνεις κάθε ενοχλητική μυρωδιά που μπορεί να εκκρίνεται από τα γεννητικά σου όργανα.


4. Κοιμήσου σε καθαρά σεντόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αισθάνεσαι πολύ πιο καθαρή όταν ξυπνάς το πρωί. Προφανώς και δεν χρειάζεται να τα πλένεις καθημερινά, ωστόσο καλό είναι να τα αλλάζεις αρκετά συχνά, ώστε να μην αισθάνεσαι ότι κοιμάσαι κάθε βράδυ πάνω σε ιδρώτα εβδομάδων.


5. Βάλε αποσμητικό πριν πας για ύπνο.

Προσπάθησε να εντάξεις το αποσμητικό στην ρουτίνα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα, εάν κάνεις μπάνιο το βράδυ, βάλε αποσμητικό μετά το ντους και λίγο πριν πας για ύπνο. Είναι γεγονός ότι το αποσμητικό δρα περισσότερο όταν υπάρχει η ελάχιστη υγρασία στο σώμα σου, όπως όταν κοιμάσαι κι έτσι το δέρμα σου το απορροφά και διατηρεί την ένταση της μυρωδιάς του μέχρι την επόμενη μέρα.


6. Χρησιμοποίησε ξηρό σαπούνι για τα μαλλιά.

Το σαπούνι αυτού του είδους απορροφά τη λιπαρότητα των μαλλιών σου που τα κάνει να φαίνονται χάλια, ενώ παράλληλα κάνει το κεφάλι σου να μυρίζει εξαιρετικά στην στιγμή.


7. Βάλε ένα φρέσκο και δροσερό άρωμα.

Το άρωμα είναι ένας καλό τρόπος να φρεσκάρεις τη μυρωδιά σου εάν αισθάνεσαι ότι δεν μυρίζεις και πολύ ωραία, ωστόσο πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική με αυτό που θα επιλέξεις. Προτίμησε ελαφριές και φρέσκες μυρωδιές κι απέφυγε τις λουλουδένιες και τις πιο βαριές, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από αυτό που επιθυμείς.


8. Φρόντισε να φοράς υφάσματα που απελευθερώνουν τον ιδρώτα, όπως είναι το βαμβάκι.

Διάλεξε υφάσματα στα ρούχα σου, που δεν εγκλωβίζουν τον ιδρώτα ή τις υπόλοιπες μυρωδιές και σε βοηθούν να διατηρείς άκαμπτη την μυρωδιά της καθαριότητας. Άλλα υφάσματα όπως το νάιλον ή οι πολυεστέρες δεν προσφέρονται γι' αυτόν τον σκοπό.


9. Μάθε ακριβώς σε ποια σημεία του σώματος πρέπει να βάζεις άρωμα.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που πρέπει να βάλεις άρωμα για να διαρκεί όσο περισσότερο γίνεται μέσα στη μέρα. Αυτά είναι τα εξής: Πίσω από το αυτί, στους καρπούς, στον λαιμό, εσωτερικά του αγκώνα και πίσω από το γόνατο. 


10. Μην τρίβεις τους καρπούς σου, αφού βάλεις άρωμα.

Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στη δράση του αρώματος, καθώς οι πιο φρέσκοι τόνοι του φεύγουν αμέσως, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται και το ίδιο το άρωμα πιο γρήγορα απ' ό,τι πρέπει.


Δοκίμασε αυτά τα κόλπα και πες «αντίο» στις ανεπιθύμητες μυρωδιές του σώματος σου!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Αθανασία Βιδάλη