Είναι viral

Ζωγράφος θέλησε να δείξει πώς βλέπουν οι μύωπες χωρίς τα γυαλιά τους και το πέτυχε 100%!

Τα βλέπουμε όλα θολά!

Neopolis Team

7 Οκτωβρίου, 2019

Όσοι έχετε μυωπία ξέρετε. Όσοι πάλι έχετε υγιέστατα ματάκια, πάρτε μια γεύση από το πώς βλέπουμε τον κόσμο εμείς οι γυαλαμπούκες.

Η αλήθεια είναι πως θα ταυτιστούν πολλοί, καθώς εμείς οι μύωπες καταλαμβάνουμε ένα μεγάλο ποσοστό αυτού εδώ του πλανήτη. Όπου κι αν κοιτάξεις πλέον, βλέπεις άτομα με γυαλιά οράσεως. Παίζει και σαν στυλιστικό αξεσουάρ βέβαια, αλλά ως επί το πλείστον ο λόγος είναι πιο σοβαρός.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που φοράει γυαλιά μυωπίας είναι κάμποσες, αλλά δεν είναι της παρούσης να τις απαριθμήσουμε. Το θέμα μας εδώ, είναι η τεράστια διαφορά με και χωρίς τα γυαλιά, που σε κάνει να νιώθεις την ανασφάλεια στο πετσί σου όταν δεν τα φοράς.

Ο ζωγράφος Philip Barlow λοιπόν, δημιούργησε μια σειρά έργων τέχνης απεικονίζοντας πλήρως πώς βλέπει τον κόσμο ένας άνθρωπος με κακή όραση χωρίς τα γυαλιά του και πραγματικά, ταυτιζόμαστε!

Η δουλειά του Philip έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Οι πίνακες που δημιουργεί έχουν μια αισθητική που ονομάζεται «bokeh», για την οποία θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με μια φωτογραφία που δεν έχει εστίαση. Ή ακόμα καλύτερα, όπως βλέπουν μέσα απ’ τα μάτια τους όσοι έχουν μυωπία ή αστιγματισμό.

O καλλιτέχνης από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής μιλώντας στο Insider για τους πίνακές του, είπε πως πρώτα τραβάει φωτογραφίες με την κάμερά του και στη συνέχεια ζωγραφίζει τα αντικείμενα με το δικό του προσωπικό στυλ.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, έχει την ονομασία “Still Motion II”.

Το γεγονός, μάλιστα, πως οι πίνακες του Philip είναι έργα τέχνης λαδιού για να δημιουργηθεί αυτό το θολό αποτέλεσμα, τους κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακούς.

Για τον ίδιο, το φως είναι το πιο σημαντικό στους πίνακές του, αφού είναι εκείνο που δίνει την ρεαλιστική πινελιά κάνοντάς τους πιο «ζωντανούς».

Παρόλα αυτά, είναι εξίσου πετυχημένο το αποτέλεσμα ακόμα κι αν είναι βράδυ:

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET