fbpx

Υπό κατάληψη το ΟΠΑ – Αιτήματα για την εξεταστική, την αστυνομία και τον καθηγητή που δέχθηκε επίθεση!


Από νωρίς το πρωί σήμερα, το ΟΠΑ βρίσκεται υπό κατάληψη, τόσο λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης για εξ αποστάσεως εξεταστική, όσο και των πρόσφατων γεγονότων με επίκεντρο καθηγητή του Ιδρύματος, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές απάτες και παιδεραστία.

Το κλίμα στο πανεπιστήμιο είναι τεταμένο εδώ κι αρκετές ημέρες, ειδικά μετά την εισβολή και ξυλοδαρμό του καθηγητή εν ώρα μαθήματος και την παρουσία αστυνομίας στους χώρους, οδηγώντας σήμερα σε κατάληψη ύστερα από Γενική Συνέλευση, με αιτήματα αλλά και συνθήματα κατά της συγκάλυψης της δράσης του εν λόγω εκπαιδευτή, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες του esos.gr.

Προς το παρόν έχει καταληφθεί το κεντρικό κτίριο, ενώ σύμφωνα με όσους συμμετέχουν στη δράση αυτή, από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η παροχή δωρεάν rapid test στη φοιτητική κοινότητα (όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μαθητών και τα self test), καθώς και να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να υπάρξει και εμβόλιμη για τους επί πτυχίω. Ζητούν επίσης να υπάρξει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης, κάτι στο οποίο το Υπουργείο ωστόσο φαίνεται να έχει δώσει οριστική απάντηση.  

Πιο αναλυτικά, οι αποφάσεις της Γ.Σ έχουν ως εξής: 

 • Πορεία στο κέντρο της Αθήνας αμέσως μετά το τέλος της συνέλευσης μαζί με όλους τους Φ.Σ της Αθήνας.
 • Κατάληψη της σχολής αύριο Παρασκευή 14/1
 • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα 17/1 στη 1μμ.
 • Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ της Αθήνας.

Ενώ μεταξύ των αιτημάτων τους είναι:

 • Να μην εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ, αλλά ούτε κάμερες και τουρνικέ
 • Να μη γίνουν διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν των ανώτατο όριο φοίτησης που προβλέπει ο νέος νόμος «Κεραμέως»
 • Να απομακρυνθεί ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση και να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου σχετικά με αυτόν
 • Να παραιτηθεί ο Πρύτανης κ. Μπουραντώνης
 • Να χορηγηθούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές.
 • Να διακοπούν τα μαθήματα στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
 • Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική: 1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές. 2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. 3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

Παράλληλα, χθες πραγματοποίησε έκτακτο ψήφισμα η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο εξαιτίας του ξυλοδαρμού μέλους ΔΕΠ κατά τη διάρκεια διάλεξης, και της προσπάθειας καταστροφής, από ομάδα αγνώστων, τοίχου στο χώρο του κεντρικού κτηρίου του ΟΠΑ με χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, καταδικάζοντας τα παραπάνω περιστατικά, δηλώνοντας ότι ακυρώνουν τη δημοκρατική λειτουργία του Πανεπιστημίου.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET