ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επίθεση ΟΠΑ: Κατηγορίες για οικονομική απάτη και παιδεραστία βαραίνουν τον καθηγητή!

Η χθεσινή επίθεση έφερε στο φως βαριά αδικήματα...

Neopolis Team

12 Ιανουαρίου, 2022

Από χθες έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα η επίθεση που δέχθηκε καθηγητής του ΟΠΑ εν ώρα μαθήματος και η οποία στάθηκε αφορμή να αποκαλυφθούν κάποια σκοτεινά μυστικά του.

Ο ξυλοδαρμός του από κουκουλοφόρους έγινε χθες το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των φοιτητών, με ένα μέρος αυτών να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον καθηγητή του και να μπλέκεται στο επεισόδιο. Αυτό αρχικά καταδικάστηκε, με το πανεπιστήμιο να δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση, ωστόσο στη συνέχεια το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και τα βλέμματα στράφηκαν στον εν λόγω καθηγητή, με αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια κατηγορίες για οικονομικές απάτες αλλά και παιδεραστία.

Δύο πολύ βαριά αδικήματα (ειδικά το δεύτερο), με ρεπορτάζ του MEGA να αναφέρει ότι ο καθηγητής κατηγορείται ότι το διάστημα 2018-2019 εξαπάτησε πολίτες, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, μέσω του γνωστού συστήματος της «πυραμίδας» και μάλιστα παρακρατούσε τα χρήματα των υποψήφιων επενδυτών, χωρίς να αποδίδει τα υποσχόμενα σε αυτούς κέρδη. Για την υπόθεση αυτή, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος και θα δικαστεί μέσα στο 2022.

Η κατηγορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων ωστόσο είναι αυτή που προκαλεί και τη μεγαλύτερη αποστροφή, και η οποία αποκαλύφθηκε από τρεις καθηγητές-συναδέλφους του στο πανεπιστημίου. Οι ίδιοι έχουν δώσει πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, λέγοντας πως ο εν λόγω καθηγητής διατηρούσε γραφεία της εταιρείας στη Ρουμανία, όπου εκτός της οικονομικής απάτης, κατέφευγε και στο κακούργημα της παιδεραστίας.

Μάλιστα, ένας εκ των τριών αναφέρει πως παραβρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία τού συναδέλφου του στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανήλικων ατόμων που επισκέπτονταν την εταιρεία αυτή. Στηριζόμενος στη στάση των τριών συναδέλφων του, ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση υποστηρίζει πως εκείνοι κρύβονται από πίσω, μιας και βρίσκονται σε αντιδικία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

https://youtu.be/OaM346o1Aos

Τα λεγόμενα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένας από τους τρεις συναδέλφους του να προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, με την αντιδικία των δυο τους, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, να αφορά την εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία.

Ο δικηγόρος του μηνυτή δήλωσε πως:

Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας.Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι πώς ένα άτομο που το βαραίνουν τέτοιες κατηγορίες κι εκκρεμούν δίκες για απάτες που έχει διαπράξει, εργαζόταν κανονικά στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έχουν συνδέσει απόλυτα το περιστατικό βίας με τις εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται ο καθηγητής. Ωστόσο, η απάντηση είναι πως εφόσον ακόμα και η μία κατηγορία που του έχει ασκηθεί και αφορά στην οικονομική απάτη, δεν έχει τελεσιδικήσει, το Ίδρυμα δεν μπορούσε να τον διώξει από την οποιαδήποτε θέση.  

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET