ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πόσα στέκια μπορείς να έχεις; Κι όμως, υπάρχει απάντηση!

Όσα μέρη και να αλλάξεις με την παρέα σου, πάντα θα υπάρχει στην καρδιά σου αυτο το ένα που είναι ξεκάθαρα το στέκι σου. Που θα μπεις μέσα με το χαμόγελο και θα τους χαιρετήσεις όλους, που νιώθεις τόσο οικεία όσο στο σπίτι του.  Ίσως να μην είναι μόνο αυτό ένα, ωστόσο… Ερευνητές του Τμήματος […]

Neopolis Team

5 Ιουλίου, 2018

Όσα μέρη και να αλλάξεις με την παρέα σου, πάντα θα υπάρχει στην καρδιά σου αυτο το ένα που είναι ξεκάθαρα το στέκι σου. Που θα μπεις μέσα με το χαμόγελο και θα τους χαιρετήσεις όλους, που νιώθεις τόσο οικεία όσο στο σπίτι του. 

Ίσως να μην είναι μόνο αυτό ένα, ωστόσο…

Ερευνητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας και της εταιρείας Sony Mobile Communications, με επικεφαλής τη δρα Λάουρα Αλεσαντρέτι, ανέλυσαν τα γεωγραφικά ίχνη των κινητών τηλεφώνων σχεδόν 40.000 ανθρώπων παγκοσμίως προκειμένου να φτάσουν στο συμπέρασμα για τα μέρη που πηγαίνουν πιο κακτικά.

Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι πως οι άνθρωποι θέλουν να εξερευνούν νέα μέρη και να αλλάζουν τις συνήθειές τους, όπως για παράδειγμα να βρίσκουν νέα δουλειά, νέο σπίτι, νέο γυμναστήριο, νέο μπαρ, αλλά υπάρχει κάτι που δεν είναι μεταβλητό. Ο λόγος για τον αριθμών των τοποθεσιών που επισκέπτονται συνεχώς.

Αυτός ο “μαγικός” αριθμός είναι το 25.

Ανεξάρτητα δηλαδή με τη χρονική περίοδο της ζωής τους, τη φάση τους, το μέρος που ζουν, αν είναι άντρες ή γυναίκες, μικροί ή μεγάλοι, οι άνθρωποι έχουν μια λίστα με 25 μέρη το πολύ που περνάνε συνήθως το χρόνο τους. Το παράδοξο είναι πως αν στη λίστα προστεθεί ένα νέο, τότε κάποιο άλλο θα βγει ώστε ο αριθμός να παραμείνει ίδιος

«Οι άνθρωποι συνεχώς ισορροπούμε ανάμεσα στην περιέργεια και στην τεμπελιά μας. Έτσι, ‘υιοθετούμε’ και εγκαταλείπουμε μέρη όλη την ώρα. Το απρόσμενο αποτέλεσμα είναι ότι τελικά επισκεπτόμαστε ένα σταθερό αριθμό από μέρη, όχι κατ’ ανάγκη λόγω έλλειψης χρόνου», δήλωσε ο ερευνητής δρ Αντρέα Μπαροντσέλι.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET