ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπ. Παιδείας: Έρχεται πειθαρχικό δίκαιο για τους φοιτητές – Μέχρι και οριστική διαγραφή στις ποινές!

Όποιος αντιγράφει στις εξεταστικές από 'δω και πέρα, θα το ζει στα άκρα!

Neopolis Team

8 Ιανουαρίου, 2021

Εκεί που πιστέψαμε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν το τέλος των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στα ΑΕΙ, μαθαίνουμε για θεσμοθέτηση συνολικού πειθαρχικού δικαίου και συνειδητοποιούμε πως τα πανεπιστήμιά μας σε λίγο καιρό δε θα έχουν καμία σχέση με αυτό που ξέραμε.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το Υπουργείο Παιδείας φέρνει σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμα και διαγραφές φοιτητών σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο το νέο πειθαρχικό συμβούλιο που θα συγκροτείται σε όλα τα ΑΕΙ. Εδώ να πούμε πως στα αδικήματα θα κατατάσσονται και οι αντιγραφές (οπότε ναι, τη βάψαμε όλοι), λογοκλοπές, καταστροφές περιουσίας του πανεπιστημίου, παρεμπόδιση λειτουργίας του κ.α.

Η ποινή για κάθε αδίκημα βέβαια θα διαφέρει, βάσει της σοβαρότητας αυτού. Από απλή επίπληξη ή στέρηση συμμετοχής σε εξεταστική περίοδο λοιπόν, θα φτάνει μέχρι τη διαγραφή φοιτητών από το πανεπιστήμιο. Αυτό το τελευταίο, ειλικρινά δε θα θέλαμε να το ζήσουμε με τίποτα.

Το πειθαρχικό συμβούλιο, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά για φοιτητές, θα είναι παρόμοιο με εκείνο των καθηγητών και θα αποτελείται από: τον έναν αντιπρύτανη του εκάστοτε ιδρύματος, τον κοσμήτορα κάθε σχολής, τον πρόεδρο τμήματος του φοιτητή που διέπραξε το πειθαρχικό αδίκημα και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών που θα εκλέγεται ηλεκτρονικά από το σύνολό τους.    

Να σημειωθεί ακόμα πως δε θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των ΑΕΙ, αλλά θα είναι υποχρεωτικό αυτές να δώσουν όποια βοήθεια χρειάζεται στο νέο σώμα (την πανεπιστημιακή αστυνομία), που θα μπορεί να ασκεί προανακριτικό έργο και συλλήψεις εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET