ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υφ. Παιδείας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις το εαρινό εξάμηνο!

Αμήν και πότε!

Neopolis Team

1 Μαρτίου, 2021

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να συζητηθεί το θέμα των πρακτικών και κλινικών ασκήσεων από το Υπ. Παιδείας, μιας και αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω lockdown, που έχει όμως αφεθεί στην τύχη του. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, αυτό το άγνωστο που πλανάται γύρω από το ζήτημα να έχει οδηγήσει πολλούς φοιτητές αλλά και πανεπιστήμια, να προβληματίζονται και να ανησυχούν ακόμα και για χαμένα εξάμηνα.

Το σχόλιο του Υφυπουργού, Άγγελου Συρίγου, ότι υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις στο εαρινό εξάμηνο, είναι αρκετά αισιόδοξο, συγκριτικά τουλάχιστον με αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα: Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση πάνω στο κομμάτι αυτό, καθώς ούτε και ελπίδες να βρεθεί λύση σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι προς το παρόν είναι άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο όταν χαλαρώσει η κατάσταση και δοθεί η ευκαιρία για ανάλογες κινήσεις, τότε θα γίνουν. Όπως ανέφερε ειδικότερα:

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς, καταλήγω στη σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Θα ήταν μια καλή αρχή λοιπόν, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι αυτή τη στιγμή τα πάντα σχεδόν βρίσκονται σε παύση, οδηγώντας αναπόφευκτα σε καθυστερήσεις. Ελπίζουμε μόνο να γίνουν πράξη αυτές οι «σκέψεις» και να πάρουν μπρος κάποια στιγμή οι ασκήσεις στα πανεπιστήμια, μιας και βρίσκονται στον αέρα εδώ και δύο εξάμηνα σχεδόν. Και δεν τις παίρνει να παραμείνουν εκεί για αρκετό καιρό ακόμα…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατάληψη στο Βιολογικό για καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET